Det er bare sur røv..!

Catnapper – morfar bebsen.

IMG_2043

Har din baby også en dårlig vane med at vågne efter en kort lur? Det kan være så simpelt, at det er en bøvs, der vækker din bebs. Passer det med, at din baby er ammet i søvn eller ikke har været *håndteret efter sidste amning, kan det være, at det er et simpelt tilbageløb af babys maveindhold, der er den lille morfar-djævel.

Prøv at holde øje med din baby under luren. Følgende kan være tegn på at baby har en bøvs i vejen for den gode søvn:

  • Baby taler, grynter, stønner eller presser i søvne
  • Baby ligger uroligt med hovedet
  • Baby gnubber sin næse
  • Baby siger synkelyde

Hvis du ser denne opførsel og baby stadig har lukkede øjne er der mulighed for at redde søvnen, ved at hjælpe baby med at komme af den generende luft.

  1. Tag baby op i dine arme med ansigtet ind mod din hals så du skærmer babys mulighed for indtryk der vækker. Hvis baby åbner øjnene er det vigtigt ikke at få øjenkontakt og det kan være en god ide at dreje rundt om dig selv så baby ikke kan stille skarpt på noget i synsfeltet da dette også kan vække den lille hjerne.
  2. Ryst baby op og ned i små hurtige ryk.
  3. Klap med flad fast hånd på babys ryg.
  4. Ryst babys numse fra side til side med den ene hånd mens den anden hånd støtter ryggen.
  5. Når bøvs eller gylp er oppe vugges baby blidt tilbage i dybere søvn inden den kan lægges tilbage i vugge eller barnevogn, her skal rystelserne fortsætte min. 10 min

Husk at gråd ved overgang til søvn er en naturlig ting for babyer, der skal give slip på indtryk og overgive sig til søvn, men gråd der kommer pga af ubehag eller smerte vil ikke føre til søvn, så tjeck lige efter om der kunne være en bøvs på tværs.

Go morfar 🙂

*læs her hvordan du håndterer din baby efter mad og inden en lur.

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det er bare sur røv..!