Powerpandekager til muttigruppen

Hvad er en Babyhvisker egentlig?

Skærmbillede 2015-03-27 kl. 9.38.49 AM

Jeg var til møde med Mama.dk i mandags, hvor jeg skulle forsøge at fortælle lidt om, hvad det egentlig er jeg kan, og hvorfor jeg kalder mig en babyhvisker. Det var på en måde nemt og helt vildt svært på samme tid. Nemt fordi jeg har så meget, jeg kan fortælle om babyhviskeri, men svært er det at koge det ned til noget mere konkret.

Vi kender jo nok allesammen begrebet hestehviskeri, men det er alligevel ikke sådan lige, at komme med en konkret definition på hvad det egentlig er. Det ligger i en gensidig forståelse af at Hestehviskere de kan “noget med heste” og sådan er det faktisk også med Babyhviskere..  Man kan bare “noget med babyer”. Der er egentlig ikke det store hokus pokus i det.

At babyhviske er en måde at forstå babyer og deres opførsel på. Man læser babyen ud fra en antagelse om at babyens sprog, adfærd og omgivelser rummer oplysninger. Man bruger sine sanser til at afkode de forskellige informationer, som kan trækkes fra situationen omkring babyen og så sammenlægger man materialet og ender med en forståelse af babyens opførsel og behov. Derfra kan man så korrigere og ændre på babyens rutiner og vaner og opnå en større trivsel både for babyen og familien omkring.

Med andre ord, at babyhviske er at tolke på babyer. Og man babyhvisker for at afklare, hvordan man kan afhjælpe babyer, der evt. har meget gråd, dårlige søvn eller andre uhensigtsmæssige vaner.

Alle kan sådan set lære at babyhviske. Jeg vil vove at påstå, at de fleste mødre bliver rimeligt gode til, at hviske deres egne børn hen af vejen, som de får erfaring og måske tiltagende bedre med de næste børn i rækken. Man kommer et godt stykke med erfaring. Derfor er der også stor forskel på at være førstegangs- og fleregangsforældre -og baby.

En babyhvisker har udover erfaring og god intuition også en bred viden om børn, psykologi og sundhed.

For at babyhviske har man brug for, at kunne afkode barnets rutiner og derfor skal forældrene lave et skema over barnets spise, sove og aktivitets tider igennem de foregående dage. Også selvom der overhovedet ikke er en fast rutine. Er det et ammebarn er det vigtigt at vide præcis, hvilket bryst der ammes fra og hvor længe. Det er et godt udgangspunkt at have skrevet rutinerne ned, men det er også vigtigt at have en samtale med forældrene om problemstillingen. De har mange gange selv en god intuition, men har ikke værktøjerne, overskuddet eller forståelsen til at identificere og løse fastslåste problemer.

Mit næste indlæg kommer til at handle om et eksempel på Babyhviskning.

Læs her:

SHHH Baby mor taler lige.. Hvisk til din baby!

 Babyhvisker -hit and run

Sabinas baby sover ikke

Ressource-amning -En anden måde at tænke amning på

Bliv klogere på din babys sprog

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Powerpandekager til muttigruppen