Nova ønsker...

En gravid kvinde er som en labrador der drejer 3 gange rundt om sig selv før den lægger sig til rette…

Skærmbillede 2015-08-27 kl. 3.00.49 PM

Den anden dag mødte jeg en veninde til kaffe. De har netop fået solgt deres hus og er flyttet ind i en midlertidig lejlighed indtil drømmehuset dukker op. Og det er jo alt sammen meget godt, der er bare det lille men…  Hun er gravid med deres andet barn og har termin lige om lidt….!

Der har selvfølgelig været meget at se til med en lille derhjemme, en i maven, nedpakning, flytning og etablering det nye sted så maven værker og hun er i kapløb med tiden, men det der stresser hende mest, er manglen af mulighed for at bygge rede i den midlertidige lejlighed.

Og det er der en hel reel fysisk og psykisk forklaring på. Redebyggeriet er en velkendt del af slutningen på graviditeten og vi ved alle, at vi er ens med dyrene, når vores instinkter fortæller os, at vi skal skabe et sikkert miljø til opbevaring og opforstring af vores afkom.

Men ved I også at redebyggeriet er med til at sikre os en god fødsel?

En gravid kvinde er som en labrador, der drejer 3 gange rundt om sig selv før den lægger sig til rette. Kvinden gør det bare i sit hjem, omkring sin mand og hvem der ellers lige skulle komme i nærheden. Detalje blikket er på! Og det føles godt at få styr på alle detaljer og gå det igennem et par gange – eller 3. Hun kan være lidt af en tæve imens det står på, men når underlaget og omgivelserne har fået den rette form og funktion, er der pure Zen til mor – og dermed også resten af familien.

Skærmbillede 2015-08-27 kl. 3.08.38 PM

Og så er fundamentet lagt for den gode fødsel. Huspusleriet (og nogle gange piskeriet -når lamperne skal sættes op) frigører en masse gode antistress hormoner, der er med til at sænke mors indre spænding og nervøsitet for den store dag. Mors tilfredshed ved omgivelsernes parathed til babys ankomst sender gode velvære hormoner ud i hendes system, som signalerer til maven, at der er trygt for baby at komme ud. Og som jeg har skrevet om før er angst og spænding to meget vigtige elementer at begrænse ved fødsler. Når der er styr på hormonerne ligger den gode fødsel indenfor rækkevidde!

Da jeg var gravid var mine hormoner i højsæde. Da jeg ikke havde startet graviditeten lykkeligt (læs her) var det af højeste vigtighed at forberede mig på, at den skulle ende lykkeligt. Det gjorde jeg blandt andet ved at planlægge en hjemmefødsel og ved at bygge rede.

Nu var vi lige flyttet til 3. sal i indre by med alle vores sammenbragte unger og jeg havde mildest talt svært ved at se en praktisk løsning på, hvor vi skulle placere babyen…

Her kom Sarah Guldborg på banen.

Skærmbillede 2015-08-27 kl. 10.21.16 AM

Sarah er indretningsdesigner og kunne på ganske kort tid give mig et helt nyt syn på vores lejligheds potentiale. Jeg havde set mig stuck på nogle ideer om, at babyens seng ikke skulle være i soveværelset, men med hendes tålmodighed og gode forslag hjalp hun mig både med tegninger, møbel ideer og en rød (grå) tråd igennem indretningen.

Sådan så gangen ud da Sarah kom første gang.

Sådan så gangen ud da Sarah kom første gang.

Hvem kunne lige se at der gemte sig et ekstra værelse her?

Hvem kunne lige se at der gemte sig et ekstra værelse her?

Der skal altså en god del pædagogik og empati til for at arbejde med en følsom gravid, der har lyst til at rive væggene ned med neglene for at få mere plads. Med Sarahs hjælp fik vi udnyttet vores kvadratmeter til fulde, så møblerne fandt deres placering og der blev et nyt rum i lejligheden.

Novas legerum. (Indsæt stort kærlighedsoverflydende hjerte).

Skærmbillede 2015-08-27 kl. 10.50.15 AM

BUM

Efter makeover

Efter makeover

Det er her vi sætter hende ned på det bløde tæppe (som Sarah foreslog) med alt hendes legetøj, alene, med os eller sammen med besøgende venner og mødregruppen. Det er her det sker! Det er blevet lejlighedens hjerte!

Sarah hjalp mig med grundformen. Det gav mig mod på at gå i gang med projektet. Selve udførelsen var en terapi i sig selv. Familien hyggede omkring en arbejdsweekend, hvor bedsteforældrene kom ind og hjalp med en masse praktisk. Der blev syet og malet og hængt lamper og billeder op. Den sidste måned af min graviditet fik jeg malet de sidste ting og sorteret babytøj og udstyr og alt fandt sin rette plads. Og så var jeg klar til at føde! Men det er en anden historie, som jeg tager en anden gang.

Skærmbillede 2015-08-27 kl. 3.15.52 PM

Mig i Zen i Babys værelse få dage før fødsel 🙂

Har du også lyst til at blive hjulpet på vej med dit redebyggeri af Sarah så tjek hendes hjemmeside ud og vær ikke bange for at give hende et kald. Hendes priser er også børnevenlige!

Tilbage til veninden med termin lige om lidt og et halvt nedpakket hjem. Hun har fået ro på maven og er begyndt at få styr på lillepigens ting. Da hun skal have kejsersnit denne gang finder hun en vis ro i at vide dato for babys ankomst, og hvem ved måske er drømmehuset lige om hjørnet…

Er du ligesom jeg var fuldstændig gal efter at få belyst dit hjem inden bebsens ankomst, ( måske fordi gravides syn påvirkes) så kig ind på Bekko.dk og se deres smukke lamper og find inspiration til dit næste køb. Og skal babyværelset friskes op med smukt legetøj er Lirumlarumleg.dk et godt sted at finde kvalitetslegetøj og fine ting til babyværelset.

Kommenter gerne hvordan du byggede rede og hvad det betød for dig og hvis du kender en der har brug for et redebygger-puf (evt en far der ikke forstår) så send dette indlæg hans vej!

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

1 kommentar

  • Nu forstår jeg bedre, hvorfor jeg smeltede helt og aldeles ned, da vi tre uger før termin blev ramt af vandskade og blev præsenteret for muligvis at skulle genhuses. Mit blodtryk steg og måtte overvåges, og jeg var sikker på, at nu var alt håb for en god fødsel ude. Heldigvis fik vi en uge før termin melding om at kunne blive boende – og fødslen gik vidunderligt godt.

    Det her er meget brugbar viden til især fædre (også dem uden vandskade eller andre ulykker), der ikke forstår, hvorfor den højgravide, urimelige kran ikke bare lige kan slappe lidt af.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nova ønsker...