En ganske særlig fødsel ! Om at føde med sin veninde.. og hendes søn.

We are survivors of : Hånd, fod og mundsyge.. !

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 10.25.04 PM

Har du  hørt om Hånd, Fod og Mundsyge? Hvis du har børn og IKKE har hørt om den så kan du godt prise dig lykkelig…!

-Den er børnesygdommenes mellembarn.. sådan en lille møgunge, der ikke rigtig kan finde ud af om den vil være stor eller lille, men ender med at hævne sit mindreværd og placere en bombe under dit barn…

-har du haft en bebs med 3 dages feber og set det fine lille udslet på 3 dagen som gerne markerer enden på den omgang, så vil du blive grimt overrasket, når din lille prut efter det der starter med at ligne en forkølelse og lidt let feber, pludselig slår ud med grimme knopper og væskefyldte blærer rundt om, ja sjovt nok, hænder, fødder og munden… Det knapt så sjove er så, at de hersen blærer så også sidder INDE i munden OG det er slet ikke enden på den omgang.

Hånd fod og mundsyge er en BITCH!

Storebroren ville jo nok være Skoldkopper..! Den kan også være virkelig slem (især hvis man som min store datter først får den som 8 årig med en-kronestørrelses blodvabler som følge, åh GRU) og så er der de onde stedsøskende Fåresyge, Røde Hunde og Mæslinger. Sidstnævnte skulle man gerne slippe for, sålænge man er “viet” til vaccinationsprogrammet.

Men Hånd, fod og mundsyge slap vi altså ikke for… Og den var grum i år, siger de nede i vuggestuen. Ja det var så den vuggestue, som vi skulle have været startet i sidste uge. Og som vi efter 7 uger 24 timer i døgnet non stop baby og familie, faktisk også var ret så klar på…!

Men Novas forkølelse slog over i små feber og så gik fanden i hende! Jeg var mildest talt målløs! Hvor andre babyer bliver dvaske og apatiske i takt med øgning i kropstemperaturen, blev Nova urolig og hyper..

Jeg lå der i min seng, havde sovet ca 20 min efter en lang dag og en aften med (Novas) fødselsdagsgæster, og så vågnede jeg ved at Nova satte i et hyl og gik i gang med at lege Karate Kid på mit bryst.. WAX ON WAX OFF..! Hun var ustoppelig! Jeg forsøgte at liste et bryst i munden på hende for at se, om ikke hun kunne drikkes ned, men hun lavede bare Ormefryd og satte drilsk tænderne i mig.

Hun var i et mærkeligt humør.. stramtantet og lidt fjantet på samme tid..

Det gav ingen mening…

Hun var kun let febervarm og beklagede sig ikke for alvor, men kastede sig rundt ovenpå os, trillede rundt og øvede sin sparketeknik. Blev hun stille og koncentreret var det kun for at lokalisere målet for hendes spisepinde-fluefanger-leg -udskift så spisepindene metaforen med hendes små og MEGET stærke fingre og overvej selv målet … Jeg værfede hende væk for 100rende gang! Prøvede at give hende sutten, men den fik et fur og så skruede hun bissen på og gik i gang med at uddele gedigne sherifstjerner.. Det var kampen om brystvorterne og det var en kamp der var i optrapning…

Min irritation i kraftig vækst.

Hvad fanden var der galt med ungen? Hun havde det vel for godt til en Panodil eller hvad?

Prøvede at hive hende ind til mig for at hjælpe hende til ro, hvilket hun  kvitterede ved at jage en fod ned i skridtet på mig og snitte mig manisk frem og tilbage med sine lidt for lange tånegle..

Uh er der noget jeg er, når jeg er træt… så er det tyndhudet!

Jeg kastede babyen over til sin far og lod ham smage Novas ørefigner.. Ingen grund til at lide alene! Det her var beyond imagination og det krævede vidner! Nova gav farmanden samme tur og tilbragte de næste alt for mange timer med at karte rundt ovenpå os imens vi på skift kastede håndklædet i ringen og beordrede en time out.

GIVE ME A F::: BREAK!

Hvad var der gået i mit barn…?

Det så vi så næste morgen…

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 10.25.04 PM

og havde jeg haft ondt af mig selv den nat… så blev tingene da så sandelig lige sat i perspektiv.

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 10.23.50 PM Skærmbillede 2015-12-08 kl. 10.24.28 PM

Stakkels lille baby. Hendes hud må jo have KRAVLET på hende! Billederne viser dog slet ikke virkelighedens udbrud!

Hun fik et skud panodil og så hjalp det hende over dagene med et par kølige bade, lidt Zink creme i måsen, smurte hendes næse med Lanolin brystvorte creme og senere da blisterne var ved at udvikle sig til børnesår under snotnæsen, fik hun en omgang Fucidin, der med sin antibiotiske virkning fik styr på skorperne.

Skærmbillede 2015-12-08 kl. 10.24.48 PM

To rædselsfulde nætter!

Men Vi overlevede alle mand og babyen er glad igen <3

Klar på Vuggestuestart og Søvntræning!

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En ganske særlig fødsel ! Om at føde med sin veninde.. og hendes søn.