Når usikkerhed sætter begrænsninger..

Det er så syndigt at spilde tiden… spild lidt af den sammen med mig!

Skærmbillede 2016-06-16 kl. 11.44.42 AM

Jeg ligger her i min seng.. Jeg har fridag! Og jeg nyder det! I mit hovede er tusind ting jeg kunne, burde eller skulle gøre.. Men det har taget mig næsten 3 timer bare at gide rejse mig og få tømt min spændte blære og børstet hårene af tænderne.

Meget modvilligt forlod jeg min elskede dyne og min førsteelsker Don Lupillo, puden i mit liv, som jeg tror jeg nogle gange elsker højere end min mand. Den får i hvert fald ofte flere godnatkys end ham.. Dog er han højt på listen i dag, hvor han lod mig sove!

På vejen forbi køkkenet greb jeg lige et æble til min knurrende mave og kun fordi, der tilfældigvis stod en skål på bordet, kom den med til at sætte under det utætte loftsvindue.

Jeg har ligget og lyttet til regnen, der slog mod vinduet – en fantastisk beroligende lyd..  og dryppene ned i sengen.. – en knap så rar lyd..! men jeg var demonstrativt ligeglad.. hvad er det værste der kan ske? At den tører igen?

En gang i mellem har jeg kigget på mit ur og set timerne køre forbi. Og lige mærket snerten af samvittighed overfor alle de ting, der står i kø ude på den anden side af min paradis ø af en seng.

Men lige nu er jeg på ferie i mit hovede i min seng, på puden, under dynen og under regnen.

Og det føles så dejligt syndigt!

Jeg har egentlig et tankemylder af spændende blogindlæg i mit hovede …  og i stedet kommer dette.

Et dekadent og veltilpas kram fra mig til jer -med ligegyldigt info om hvordan jeg spilder min tid og måske også jeres -med dette lille gab og et stræk fra mig inden jeg vender mig om og synker ned i min pude igen..

Men lad mig bruge muligheden for at fortælle jer, at jeg holder af jer!

Jeg kan stadig ikke forstå, at så mange læser med… Over 10.000 forskellige mennesker hver måned.. Det er godt nok mange.. Gad godt at lære jer bedre at kende… mine læsere.. hvem mon I er.. I ved mere om mig end jeg gør om jer…

Hmmm hvad siger I til at spilde lidt tid sammen med mig og med en lille leg..

Et spørgsmål for et spørgsmål..

Svar på et eller flere af disse spørgsmål så kan du stille mig et tilbage..

Hvordan spilder du bedst tiden?

Hvad får dig til at grine?

Hvornår føler du dig som en god forælder?

Hvad er de vigtigste regler i dit hjem?

Hvordan passer I på parforholdet i børnefamilien?

Hvad drømmer du om?

Hvad arbejder du med?

Hvornår føler du dig mest lækker?

Er du til hjemmefødsel eller hospitalsfødsel?

Hvor går din grænse for ammelængde?

Hvad er god børneopdragelse for dig?

Samsovning eller egen seng?

Hvad skal du lave i sommerferien?

Hvad kunne du godt tænke dig at læse mere om på Meyermor?

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

16 kommentarer

 • Julie

  Kære Heidi
  Tak for din skønne blog.
  Jeg fandt den da jeg startede min barsel og var i gang med at planlægge min hjemmefødsel af mit første barn. (når jeg får tid vil jeg gerne skrive min fødselsberetning ned og dele med dig, for det var den bedste oplevelse ever:)) Jeg har fundet så meget inspiration i at læse dine tanker om fødsel og amning, ikke at jeg gør alle ting på samme måde som dig, men dine indlæg har været rigtig gode til at få mig til at reflektere over hvad der virker for os 🙂 Og så historien om Novas fødsel den er så opløftende og gav mig så meget positiv energi og tro på at sådan en fødsel kunne jeg også få, tak for det <3
  Lidt om mig 🙂
  Lige nu 'spilder' jeg tiden på at læse de blogs jeg ikke når så tit (opvasken, bolledejen og oprydning venter..)
  Jeg elsker at bruge tid i haven med min familie glæder mig sådan til at E (hun er nu 61/2 måned) bliver stor nok til at være mere med, nu sidder hun i bæresele på ryggen når jeg går og pusler 🙂
  Jeg drømmer om at starte min egen blok en dag, hvad fik dig til at tage springet og starte?
  Nu vågner den lille trold så ikke mere om mig for nu..
  KH Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Julie, hvor hyggeligt at “møde” dig:) vil glæde mig til at læse din fødselsberetning!
   Jeg startede bloggen da jeg egentlig altid har villet skrive bøger om morskab, amning og fødsel så jeg tænkte det var et godt sted at starte. Det er en stor opgave at holde en blog ved lige. Men det er skønt! Så pøj pøj med det! Kh Heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hvordan spilder du bedst tiden?
  Jeg slapper af med spil på mobilen, eller ønsker mig ting på wish eller… Tja på mange måder, men som der står på billedet, “the time you enjoy wasting is not wasted time” 😉

  Hvad får dig til at grine?
  Lige nu er det nok mest min søn, han er 8 mdr og vi laver en masse fis og ballade sammen 😀

  Hvornår føler du dig som en god forælder?
  Når jeg formår at være tilstede, anerkende, lyttende og trække vejret og ha overskud. Ikke lade mig blive irriteret eller frustreret. Kort sagt når det at vi er sammen “lykkes”.

  Hvad er de vigtigste regler i dit hjem?
  At tingene skal gøres (alt det kedelige) men der skal være plads til hygge og sjov.

  Hvordan passer I på parforholdet i børnefamilien?
  Jeg er alene mor 😀

  Hvad drømmer du om?
  At få min uddannelse og at min søn og jeg har et godt liv <3

  Hvad arbejder du med?
  Lige nu er jeg på barsel.

  Hvornår føler du dig mest lækker?
  Nu her hvor jeg er begyndt at tabe mig og når jeg har tid til bad og rent faktisk gøre noget for mig selv 🙂

  Er du til hjemmefødsel eller hospitalsfødsel?
  Jeg skulle ha født på en fødeklinik, men grundet grønt fostervand blev det på Holbæk hospital, det endte med kejsersnit og jeg må indrømme jeg var imponeret over hvor godt det hele forløb, trods de ærgerlige omstændigheder, for jeg var så bange for at føde på hospitalet.

  Hvor går din grænse for ammelængde?
  Jeg tænker barnet selv fortæller når han/hun er klar til at stoppe. Hvis du havde spurgt mig før jeg fik min søn havde jeg sagt at jeg i al fald ikke sku amme! 😉 Haha som tingene ændre sig når baby kommer 😀

  Hvad er god børneopdragelse for dig?
  Jeg kan godt li den ifavnske tilgang til tingene. At børn rent faktisk er mennesker med de samme rettigheder som voksne!

  Samsovning eller egen seng?
  Helt klart Samsovning! Igen før min søn, ville jeg sige egen seng og fortælle dig børn ikke har noget at høre u soveværelset 😮 omg jeg er blevet klogere 😀

  Hvad skal du lave i sommerferien?
  Hygge med min søn.

  Hvad kunne du godt tænke dig at læse mere om på Meyermor?
  Ikke noget specifikt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Pia, hvor er det hyggeligt at læse dine svar 🙂 Og ja -man kan virkelig have en mening til man får en ny når det kommer til børn!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Ih, jeg er altså så glad for jeg fandt din blog! Så fint skrevet og så mange gode emner, som virkelig har givet en fablende førstegangsmor mange gode råd og underholdning😊 Jeg spilder vist også tiden med bloglæsning (men er det spildtid, når man bliver oplyst/inspireret?), eller også bager jeg kager, som jeg derefter spiser (hurra for amning:)!) Jeg er musiker og troede op til min fødsel, at jeg egentlig havde ret mange redskaber til vejrtrækning, afspænding og ingen panik, når adrenalinen overtager – der blev jeg skuffet!
  Jeg er rigtig spændt på, hvor min grænse går mht ammelængde, for vi er begge vilde med det, og det er et fantastisk redskab til bonding og til at få ro på en unge med ild i røven – 9 mdr gammel og nu kan hun gå, men vil stadig drikke sig gennem tilværelsen. Har hele tiden tænkt, at det ville ske helt af sig selv, men måske det ikke gør, og hvad gør man så?
  Jeg har tænkt meget over hjemmefødsel til evt kommende børn, (tror faktisk det var sådan jeg stødte ind i din blog), for håber meget på en bedre oplevelse end sidst, men ved ikke om jeg tør😳 Min første fødsel gik bare for stærkt, måske 3 timer, nåede kun at være 40 min på hospitalet, og det var lidt af en chok/panik-oplevelse, hvor jeg slet ikke havde mit hovede med og følte mig fuldstændig kørt over. Måske et luksusproblem, men ikke desto mindre en dårlig oplevelse!
  Jeg synes du skriver en herlig blanding af det hele, så det håber jeg bare du bliver ved med😊 Men kunne da være spændende at høre dine tanker om samsovning og ammelængde😏 Mange hilsner, Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære julie, så dejligt at læse om dig og dine tanker! Det lyder til at du også har fået en lille tonser som min Nova:-) Bare rolig med maden, det skal nok komme, hvis bare du giver hende plads til at forsøge sig i sit eget tempo. Novas åbning kom on and off fra 10-12 mdr og hun har stadig dage hvor hun hellere vil drikke end spise, men det tager vi ikke så tungt. Hun har sine favoritter. Bagte rodfrugter, pasta med pesto og risotto med grøntsager som jeg masseproducerer så hun hver dag efter vuggestue kan få serveret sin hofret. De hurtige fødsler kan også have deres udfordringer.. jeg skal putte det på listen sammen med samsovning og ammelængde til indlæg jeg vil elske at skrive. Lige kort vil jeg sige at min personlige ammegrænse går nok til 2 år og jeg elsker samsovning -nova har aldrig hft en hel nat i sin egen seng og vi har taget siden af hendes seng for mange måneder siden, da det fungerer bedst for os at hun ikke føler sig presset ned i den.
   Mange hilsner Heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Er virkelig vild med din blog, så prøver gøre mit bedste for at svare på spørgsmålene.
  Jeg spilder bedst tiden ved at læse blogs og i toget lytte til lydbøger 🙂 herhjemme går alt tiden med min 1,5 år søn og mand.
  Jeg føler mig som en god forælder når han løber over til en, krammer en og kysser en og så selvfølgelig når han griner helt nede fra maven af – jeg elsker at være mor 🙂
  Jeg arbejder i et forsikringsselskab, skulle jeg skifte job ville det være en drøm at prøve radiovært 🙂
  Jeg fødte på hospitalet sidste gang men drømmer om en hjemmefødsel næste gang. Har en ide om at det blir fantastisk! Vi må snart igang igen 😀
  Er I blevet bedre til at pleje forholdet? Sys tiden går så stærkt 🙂 og hvis man vælger hjemmefødsel får man så en jordemoder der er vant til hjemmefødsler?
  Sikke en lang kommentar – beklager hvis der er stavefejl. Haha 🙂 igen elsker din måde at skrive på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Tak søde Emilie, hvor er det dejligt at høre at du kan lide min skrivestil og skønt at læse lidt om dig! Uh ja grinene helt nede fra maven er absolut toppen af kærlighed. Og så de bløde kys og nu hvor hun er begyndt at sige moooooooaaaar <3
   På de fleste hospitaler findes der hjemmefødselsteams der tager ud til hjemmefødsler, så de er vant til det, ellers er der generelt ikk enogen der bliver tvunget ud til hjemmefødsler, men altid nogle der gerne vil:-) Hjemmefødsler er meget sikre, da man altid vil tage ind på hospitalet hvis der er de mindste afvigelser. Så planlæg du bare sådan en:-) Kh Heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie hylke

  Jeg ammer stadig min søn på 15 mdr., men kan ikke finde ud af, hvor min anmegrænse går. Hvornår er han for gammel – når han ikke gider mere? (Han bøvler med refluks og det hjælper vist lidt med en lille tår hr og der)
  Hvor ligger din aldersgrænse for amning?
  PS: jeg drømmer om at have en times voksentid med min mand om aftenen❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Mie -det er jo også helt individuelt hvor længe man har lyst til at amme og hvor længe det giver mening for både barn og mor. Jeg havde ikke planlagt at langtidsamme, men havde heller ikke som udgangspunkt noget imod tanken. Ved det to første kom ammestop naturligt ved 13 mdr og8 mdr. Begge gange fordi jeg stoppede med at natamme. Det har jeg så passet mere på at vedholde denne gang af hensyn til Novas behov for grounding. Jeg tænkte at min grænse var op til 2 år. Det kunne jeg godt være med til rent personligt. Jeg har ammet som det passede hende indtil nu, men er lige begyndt at tage mere styring (ammer ikke i vuggestuen mere og er på 5 nat uden amning)det kan jeg mærke at hun har rigtig godt af og vokser med det. vi har perioder on and off hvor mine brystvorter bliver rigtigt trætte af amningen og får små revner, (tænderne støder på) så det er også godt for mig at få lidt mere fred. Jeg regner med at amningen udfaser lige før hun bliver 2 år:-)

   Ja hvem drømmer ikke om voksen tid om aftenen…? Herhjemme går vi på skift kolde med barnet under putningen så det er der heller ikk emeget af! Men det er blevet bedre efter jeg er begyndt at nedregulere hende med styret leg. Skriver snart om det… Å h så meget jeg gerne vil skrive om!
   kh Heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Tak for din hurtige tilbagemeldning!
  Det er så dejligt at høre en jordemors mening og vide at jeg nok ikke er den eneste som har følt sådan. Jeg vil følge dit råd og forsøge at kontakte hende igen.
  Generelt synes jeg det er ærgerligt at det kun er dem med komplicerede fødsler som tilbydes en samtale, da jeg tror rigtig mange kan have gavn af det, selvom jordemødrenes tid er begrænset nok i forvejen.

  Jeg elskede at være gravid og har stadig et savn til maven, selvom jeg elsker min dreng meget højt. Jeg blev hel høj af at være i stand til at skabe liv og kan næsten ikke vente til næste gang, hvilket måske også er derfor jeg savner en afrunding på det hele.
  Det kunne måske være en idé til et blogindlæg? Jeg er i hvert fald glad for at mine tanker måske kan sætte fokus på nye emner om graviditet og fødsel 🙂 Mange hilsner fra E

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Hej E – ja det er klart inspiration til et blogindlæg! Det er nemllig et rigtigt spændende og lidt overset skift fra at være smuk og i fokus med maven til at alt bliver kaos og man selv ligner noget der er løgn, men selvfølgelig også at mærke naturens kræfter og kunne repsoducere sig ! Det er ikke kun komplicerede fødsler der kan fpå efterfødselssamtaler. Alle skal selv henvende sig og booke det og vi skelner ikke imellem behov — i hvert fald ikke på Herlev:-) Håber det lykkes for dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  Hej Meyermor!

  Jeg er en af dem som har nydt at følge med i din blog, da jeg selv er på barsel med min dreng på 8 mdr. Derfor tænker jeg, at du som jordemor kan hjælpe mig med et dilemma.
  Min dreng er født ved en dejlig nem og ukompliceret fødsel.
  Det var den vildeste oplevelse at mærke et liv vokse inde i maven og så efterfølgende være i stand til at føde et barn. Aldrig har jeg oplevet min krop arbejde på den måde – og jeg føler mig som det sejeste urkvinde med en fødsel uden smertestillende (kun lattergas) på 6 timer som førstegangsfødende.

  Men efterfølgende fik jeg en tom fornemmelse af at være blevet smidt ud af en særlig klub for gravide, hvor alt var skønt med scanninger, jordemodertjek og bekræftelse på at baby inde i maven havde det godt. Selvom man elsker det lille nye væsen, så åbner der sig også en helt ny verden af konstant tvivl så snart man har født.

  Generelt savnede jeg kontakten til hospitalet og jordemor, og synes egentlig det er underligt at have delt den store oplevelse at blive mor med en vildt fremmed uden at se personen igen. Hun var trods alt den første som har rørt ved min søn.
  Jeg fandt derfor hurtig ud af at jeg gerne ville ringes op af JM og fik da også kontaktet hospitalet, som lovede at give beskeden videre. Men jeg hørte bare aldrig noget på trods af jeg ringede og rykkede flere gange.
  Til sidst opgav jeg, men den dag idag sidder jeg stadig med en underlig følelse i maven af aldrig at havde fået kontakt…

  Mit dilemma er nu om jeg skal prøve igen? Jeg synes efterhånden der er gået alt for lang tid og jeg føler jeg spilder hendes tid da hun alligevel ikke kan huske mig.

  Jeg ved faktisk heller ikke helt hvad det er jeg vil med samtalen, andet end jeg savner en form for afrunding af hele den omvæltning det er at havde været igennem en fødsel og være blevet mor. Det har bare været så vigtigt for mig at føle sig tryg under fødslen – og den tryghed gav hun mig 100% hvilket jeg meget taknemmelig for.

  Det skal siges at jeg var forbi fødegangen med et kort da min dreng var 3 uger gammel men da hun ikke havde vagt den dag, fik jeg aldrig talt med hende. Jeg har sågar også forsøgt at kontakte hende privat over facebook, hvilket jeg fortryder men jeg var desværre desperat. Dette gør det mere svært at tage kontakt igen.
  Generelt har jeg fået rigtig god behandling på hospitalet og har ikke oplevet travlhed under fødslen eller på barselsgangen.

  Beklager det blev en lang smøre!

  Mvh E

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære E, hvor er det et godt emne du tager op! der er stor omvæltning fra graviditetens lykkelige omstændigheder til barselslivet og du kan umuligt være den eneste der føler dette tomrum eller savn! Jeg forstår så udemærket dit behov for at runde af med din jordemoder og jeg synes det er helt ok at forsøge igen! Det har vi skam forståelse for. Du kan muligvis ringe til sekrætæren for jordemoderkonsultationer og booke en efterfødselssamtale med din jordemoder så det kommer i hendes kalender. Det er ikke sikkert hun har set din besked på fb så det skal ikke hæmme dig. Jeg tror hun vil blive så glad for dit ønske -også selvom hun måske ikke lige til at starte med kan huske jer. Håber du får hvad du har brug for. Du har i hvert fald givet mig noget at tænke over! Kh Heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Det er ikke svært at holde af dig, når man følger med her. Du virker utrolig autentisk og rummelig. Jeg har ingen spørgsmål, blot et ønske om, at du bliver ved med at skrive så godt og passioneret som nu. Men du får lige et par svar med i købet.

  Hvordan spilder du bedst tiden?
  Bloglæsning 🙂

  Hvad får dig til at grine?
  Alt for lidt pt. Går rundt og føler, at man kan se i mine øjne, at jeg balancerer på kanten. Jeg er utryg i forhold til fremtiden. Intet er, som jeg har forestillet mig.

  Hvad drømmer du om?
  Et afbalanceret liv med familie og et job jeg brænder for. Glæde i hverdagen. Jord under neglene. Et helbred, der som minimum ikke bliver værre end det allerede er.

  Er du til hjemmefødsel eller hospitalsfødsel?
  Hospitaler og læger gør mig utilpas, så jeg drømmer om en ukompliceret graviditet, der kan føre til en hjemmefødsel.

  Hvad er god børneopdragelse for dig?
  Jeg har endnu ingen børn, så det er ren spekulation, men respekt, tillid og omsorg.Vi får se, i hvilken grad det lykkes, når teori bliver til praksis 😉

  Hvad skal du lave i sommerferien?
  Ferie – what’s that? Jeg skal da selvfølgelig søge arbejde. Der er gået to år, uden at det decideret er lykkes, men forhåbentlig sker det denne gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Åh M hvor er du da skøn! Nød at læse alle dine svar! Du har så meget godt i sigte -det kan jeg mærke! Jobbet må simpelthen vente lige om hjørnet og når du en dag når der til i livet hvor en fødsel kommer på tale så tror jeg vi ses! Ej hvor var det dog skønt at lære dig lidt at kende! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når usikkerhed sætter begrænsninger..