Jeg elsker dig også når du er dum..

Seksuelle børn på dagsordenen..

img_0204

Jeg sidder her på motionscyklen i fitnesscenteret og læser i avisen, at Foreningen Sex og samfund anbefaler, at der kommer et fælles fodslag overfor børn og deres sexualliv i børnehaverne. De vil have børns sexualitet på dagsordenen.

Og jeg bliver HELT FORARGET!

Sex og børn i samme sætning.. så er lunten ligesom tændt ikke?

Og vi begiver os tilsyneladende ind i et minefelt..

Hvordan kan det ellers stå sådan til, at vi skriver det herrens år 2017 og alligevel er vi ikke nået længere?

jeg er forarget!

Forarget på det dybeste over menneskehedens tendens til at fokusere på alt det unaturlige.. alt det vi frygter!

Børn og sex er nævnt så mange gange i pædofili-relation, at vi vænner os til det.. at vi tror, at der er en pædofil gemt bag hver et hjørne i børnehaven, vuggestuen eller i fodboldklubbens omklædningsrum. Så vi værner os og skærmer vores børn fra de sexhungrende pilfingre. Og med faren i øjnene vender vi det blinde øje til sundheden.

Laveste fællesnævner bliver dagsordenen. Og i det ryger der vel nok lidt normalitet og sundhed i svinget. Better safe than sorry.

Jeg er forarget.

Hvordan kan børns sexualitet stadig være en overraskelse i 2017?

Hvordan kan det IKKE ALLEREDE VÆRE PÅ DAGSORDENEN?

..og da netop i kræft af, at vi længe har set effekterne af det modsatte. -at indskrænkelserne i institutionerne skader vores børn mere end de skærmer, når Jesper ikke må skifte og lille Knirke ikke må komme op og blive trøstet på skødet..

Når jeg tænker på, hvordan min lille to-årige datter, på puslebordet med glæde i øjnene forventningsfuldt afventer at blive sluppet fri fra sin ble og få fuld adgang til, den der sjove lille en “der tiller mor”. Hvordan hun lige giver den et par runder og bliver fjern i øjnene imens. Inden noget andet fanger hendes opmærksomhed og hun er videre på vej til nye eventyr, viden og udvikling.

Og ja børns sexualitet er et eventyr!

For dem!

Og jeg skærmer min datter fra at mærke, at det skulle være unaturligt eller forkert, at hun har opdaget sit køn og fundet en anden funktion og nydelse i det. Jeg smiler blot og giver hende lidt fred, til det hun nu har gang i. Vender siden til og ordner lige noget andet, så hun kan få lov at have sit privatliv.. omend det er et lille liv -har det også ret til at være privat.

Og apropos det så vil jeg aller længst strække mig til at hjælpe hende til at forstå, at det er lige netop det Børneonani er.. nemlig privat. Det er HENDES tissekone. Og hende der bestemmer over den.

Og derudover vil jeg på sigt opfordre og aflede hende til at forstå, at det er helt fint, at hun har en sexualitet og hun kan nyde af den, men der er selvfølgelig et tid og et sted til den slags..

Og DET FORVENTER JEG DA I DEN GRAD AT VORES PÆDAGOGER FÅR TID OG RUM TIL AT LÆRE OM OG FØLGE OP PÅ!

For jeg er ikke i tvivl om, at det ikke kun er derhjemme, at min datter finder vejen ned i bleen og så vil jeg have tillid til at vores pædagoger er klædt på til at understøtte den naturlige og sunde vej derfra og ud i legen igen.

Børn skal være frie og glade.. -og det skal pædagoger også !

Sex & Samfund anbefaler, at børnenes seksualitet bliver et målrettet tema i alle børnehavers pædagogiske læreplaner.
– Det handler både om at skabe de rigtige rammer for børns nysgerrighed på krop, køn og relationer og at udvikle et fælles sprog i institutionen for at tale med forældre om børns seksualitet, siger han.

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg elsker dig også når du er dum..