Mor det er altså virkelig rart at det er sådan her..

Er “alternative” råd ikke to ører værd for en speciallæge?

img_2645

Jeg siger (virkelig) ikke, at jeg er specialist ud i det her med ører. Jeg er jordemoder og alt hvad jeg ved om ører er, hvor varme de kan blive efter en god lang fødenat og hvor krøllede, de kan være, når de har ligget 9 måneder i vand med en moderkage som hovedpude.

Igen, Jeg aner ikke det store om ører.. og altså slet ikke hvad der foregår indeni dem. Jeg har aldrig (før) haft et ørebarn. Og så langt jeg kan strække mig til at rådgive indenfor det her felt -med ører, er hvad jeg tror, er medvirkende til, at man kan undgå et ørebarn. Og jeg er, på det felt, ret åben overfor, alt det der “alternative”, som kan spille ind.

Men nu er verden ikke anderledes, end på trods af mine egne gode råd, så er jeg endt med at mit 3. barn i en alder af 2,5 år er rendt ind i sine første øreproblemer. (sjovt nok samtidig med at vi stoppede den sidste morgenammetår som var tilbage af hendes ammekarriere. Karma er en bitch.. eller også har hun bare arvet sin fars besværlige øregange. Storebror på hans side har nemlig samme problem og har fået lagt dræn 9 gange og den øren-historie har både sat sig på hans sprog og udvikling og højst sandsynligt givet ham en del arvæv på de små fine trommehinder…

Ikke just en succeshistorie skal vi sige det sådan?

Så når vi nu pludselig opdager, at minibossen herhjemme er blevet en smule mere ukoncentreret og ligeglad, måske endda lidt flabet, når hun ikke svarer, og der også har været et par nætter med siven og smerte fra de små ører, så er der ikke langt fra fund til handling og Nova fik hurtigt en tid hos ørelægen.

Jeg går gerne til læge!

Og jeg lytter også gerne til lægen..

Men for mig er medicin ikke gud!

Et quick fix, som et dræn, er noget der stritter lidt i mine øren… og hvis det stritter i mine, skal det ikke i mine børns, før jeg har afsøgt andre muligheder.

Nu var jeg jo så heldig, at min datters øreproblemer var ganske milde. Der var en smule rødme i det ene øre og væske på begge. Hun var upåvirket og sov om natten (altså efter vores evindelige puttehelvede) og hun var motorisk og sprogligt rigeligt udviklet. Så vi havde tiden med os og Ørelægen sagde god for at udsætte operationen en enkel måned.

Jeg spurgte ham, hvad man kunne gøre .. altså sådan alternativt. Og det ord sved åbenbart i ørelægens helt egne små ører..! For smilet blev lidt stramt og svaret var, at vi bare kunne se tiden an, men skulle ikke forvente noget, da sommeren nu var ovre og vi gik koldere og snottede tider i møde… Jeg spurgte om ikke, der var noget med en næseballon, som var god for at udligne tryk, men “vi” blev enige om, at det nok var lidt svært med sådan en lille størrelse som Nova…

Nå, men tid altså… ?

hmmm

Nu er der gået en måned… og vi er lige kommet hjem fra ørelægen.

Det gik sådan her..

Ham, -med lidt fart på, 15 min over tid… Hej lille Nova har du en bamse ven med, hvad hedder han? Nova der havde rustet sig til mødet på vej op af trappen med sætningerne “Det gør ikke ondt, Mor bliver hos mig, Så skal jeg sidde på dit skød og så skal han bare kigge” kiggede smilende på den søde ørelæge og lod ham komme til. Så flot og roligt. Da ørelægen skulle måle tryk, sagde hun, “- sådan en har vi også derhjemme.” Og vi grinte lidt allesammen og jeg tænkte ved mig selv, at det da ville være handy at kunne tjekke lægens fund selv… nå .. Hvordan går det med symptomer spørger han mig og jeg svarer, at jeg måske synes, at hendes sprog er faldet lidt tilbage.. Nå men det kan være så meget, svarer han..  Op og ligge på briksen og lidt vox-fjernelse fra begge ører og så et ekstra kig. Slut.

Det ser fint ud! siger han til min overraskelse. Der er ikke noget rødme og kun væske på det ene øre…!

Mig på vej gennem taget af glæde!

Virkelig? Så har det hjulpet.. når jeg at mumle.

Ja for min skyld kan vi godt give det 2 mdr mere, fortsætter han, men så lægger vi også dræn der, hvis der fortsat er væske.

Ja ja helt klart siger jeg. -Så arbejder vi videre vores vej. Vi har fået Zonete… og mælk…. jeg når ikke rigtig at færdiggøre mine sætninger. Han laver et Ej-pjat-med-dig vink med hånden… Den slags Alternativer der, har han altså ikke fidus til…

!

som i ! Altså min reaktion er ..!

WHAT?

????

– I min jordemoderlige- og moderlige og kvindelige og alt andet end læge-lige hjerne er det mig FULDSTÆNDIGT uforstående, at man som fagperson, endda specialist på et område, lukker øjnene for alt det, der ikke LIGE står i Medicin håndbogen.

Som i, at man står med to ører, der er blevet ikke mindre end 50% bedre. på en måned.. hvor, bevares, TID har fået lov at arbejde… MEN HVAD MED ALT DET ANDET? Hvis TID er det eneste ud over medicin og indgreb du stoler på, hvorfor søren så overhovedet være så nærig med tid. Altså skulle vi så ikke udregne tid ift. symptomer først og fremmest.

Men tilbage til sagen. HVORDAN KAN MAN IKKE interessere sig for HELE faget. Godt nok har han gået længe i skole OG specialiseret sig i ører, medicinske ører.. men hvad med helheden?

Altså hvis jeg nu er uddannet til at føde børn. På et hospital liggende fladt på ryggen i en seng og nogen kom og fortalte mig, at det måske ser ud til at være en god ide at prøve noget andet, at der måske ikke endnu er EVIDENS (hader det ord, når det bliver brugt imod erfaring) for at mor og barn har det bedre, hvis vi føder på siden, men det ser ud til at hjælpe… Så ville det vække en nysgerrighed i mig. Og hvis jeg så samtidig fik af vide, at hvis hun spiste dadler hver dag den sidste måned og måske blev rokket med et mexicansk rebozo tørklæde op mod termin, så SÅ DET UD TIL at hun føder hurtigere, bløder mindre og i det hele taget er mere tilfreds med sin fødsel…

HVORFOR SKULLE JEG SÅ IKKE BLIVE NYSGERRIG???

Lytte til dem, der har erfaret noget? Høre hvad de har at sige? Have det i baghovedet til, når andre var i samme situation og gerne ville høre om “alternativer” til rygstilling, sugekop og medicin.. bare fordi vi ved, at det kan få et barn ud er det ikke sikkert, at det er det bedste!

OG HVORNÅR

&%#€/&”%()/W=)”(!=?)W^ F#CK!

Blev naturen til et alternativ?

Ja pardon my French…

men hvis vi bliver så medicin-blinde og dum-højhellige omkring vores profession, at vi IKKE engang vil høre, hvad der er erfaret, følt og mærket, så står vi jo stille! Du skal filme ikke komme og fortælle mig, at vi allerede ved, hvad der er at vide om ører.. OM ja… noget som helst! Det eneste vi virkelig ved er at vi ikke ved nok og ” at der skal mere forskning til”…

Nu var det ikke fordi ørelægen manglede tid til at fortsætte snakken.. han ville for eksempel gerne lige høre min mening om hjemmefødsler… Altså hvis jeg var af samme mening, som ham, (og mange andre læger) om, at de er dødsens farlige!!! For hans farfars første koner døde i barselssengen.. Og fred være med dem. Og med ham -for jeg kan faktisk virkelig godt lide vores Ørelæge også selv om han har lidt travlt og ikke vil høre om, hvad vi har fundet på for at bedre Novas ører den sidste måneds tid.

Men jeg undrer mig bare..

for mig er to gode ører nemlig mere værd end en medicinbog med en krone…

Og nu vil jeg tillade mig at *** KNOCK on WOOD

-for selvom jeg også er til forskning, medicin og evidens, så har jeg stor respekt for alt det, vi ikke kan tage at føle på, som vi ikke endnu kan forklare, måle og putte i pulverform eller fixe med et lille rør i en meget lille ørengang.

Mit barns ørengang…

Hvad siger I?

Læs hvad det var vi gjorde i næste indlæg:-)

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

3 kommentarer

  • Mette

    Min mor mødte samme reaktion da hun for 30 år siden antydede at der var en sammenhæng mellem Min søsters indtag af mælk eller fløde og mellemørebetændelse, vildt at der ikke er sket mere. Heldigvis havde de dengang en praktiSerende læge som bakkede op om teorien og hjalp med overgangen til en mælke fri kost.
    Men det er sjovt med nogle grene af lægevidenskaben at de kan være så snæversynet når andre for eksempel smerte læger er meget åbne overfor andre veje end den evidensbaserede. Spændende indlæg 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Meyermor

      Ja heldigvis virker det til at der er kommet noget mere fokus på det på med tiden…

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    Lægestanden er generelt deprimerende konservativ:-(

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor det er altså virkelig rart at det er sådan her..