Mit smerteparadoks..

Meyermetoden, hvad, hvorfor og hvordan?

886a6780-web-www-lycoops-com-2016

Meyermetoden – en vemestringsteknik baseret på viden og indlært adfærd.

Når vi skal forstå, hvordan Meyermetoden virker, er det vigtigt at starte med at få et overblik over, hvilke mekanismer, der ligger til grund for metodens effekt.

Hvad er Meyermetoden

Meyermetoden er kort fortalt en afspændingsteknik, som man indøver i graviditeten, og kan bruge som mestringsværktøj under veerne. Den indlærer en genvej til afspænding og kontrol over vearbejdet og fungerer både som en fysisk bodyscan til afspænding, men også som en timer og afleder af smertesignaler.

Det er ikke kun teknikken, der i sig selv har effekt, men i høj grad den store fødselsforståelse, som bygger på teori i fødselsmekanismen, psykologi og smertevidenskab, og som opnås ved at læse denne bog eller få fødselsforberedelsen direkte.

Indsigt i fødsels og smerte-mekanismer samt indlæring af konkrete værktøjer har stor indflydelse på, hvordan du og din partner kommer til at samarbejde med fødslen og hinanden. Og det er i dette samarbejde, at nøglen til en god fødsels og -smerteoplevelse ligger. Selve teknikken kan altså ikke stå alene med fuld effekt og det er meningen at både du og din partner læser denne bog. Metoden er i høj grad et partnerværktøj og har til hensigt at klæde jer begge på til at kunne yde jeres bedste på dagen – jo mere far føler sig tilpas og handlekraftig under fødslen jo bedre indflydelse har han på kvindens mestring.

Hvordan virker Meyermetoden ?

Meyermetoden er baseret på en Body and Mind Connection, hvor det igennem kontrol af både psyken og kroppen er muligt at få indflydelse på centrale mekanismer i smertekontrol.

Centralnervesystemet – psykologiske processer som Nocebo og Prægning. Mental træning og konkrete beroligende teknikker, som vejrtrækning og afspænding.

Hormonsystemet –  de hormonelle processer der kan bremse og booste en fødsel.

Det Perifere Nervesystem –  Gate Control Teori og afledende/stimulerende akupressur.

Ved hjælp af psykologiske og fysiologiske mekanismer kan vi få systemerne til at arbejde mere optimalt i fødselsøjemed. Det er essentielt at få kroppen og hjernen til at samarbejde, for på den måde at få indflydelse, ikke kun på smerteoplevelsen, men igennem vemestringen, at få indflydelse på, hvor godt fødslen skrider frem.

Jo bedre vi samarbejder med fødslen, jo større er chancen nemlig for at fødslen arbejder for os.

Vi kan tale om at fokusere på og optimere Fødselspotentialet. At få det bedste ud af den fødsel vi får. At kunne samarbejde og fordre potentialet for at modvirke fødselsmodstand og komme i fødselsflow. Fødselspotentialet opnås i høj grad, når kroppen er afspændt og smerteoplevelsen ikke stikker af med kvinden, men også når hele kvindens krop og indre systemer arbejder optimalt.

Vores ønske er, at få en fødsel med god fremgang, hvor far, mor og barn trives hele vejen igennem. Hvor veerne opleves, som et overkommeligt arbejde og fødslen opleves, som en berigende oplevelse, der giver en følelse af, at vi har gjort vores bedste og er stolte af os selv og vores vej til at blive en familie.

Derfor er bogen opbygget, så I vil få en grundig introduktion til fødsler og indføring i de fysiske og psykologiske mekanismer, der ligger bag. Hen af vejen vil der være cases, som underbygger de forskellige emner. Den smertevidenskabelige teori kombineret med fødselsforståelsen og psykologien bag er fundamentet, som vi bygger Meyermetoden ovenpå og vi anbefaler derfor, at du til at starte med læser bogen igennem og senere hen bruger den som opslagsværk.

God fornøjelse <3

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

   

3 kommentarer

 • Christel

  Er din bog allerede udgivet – og hvad hedder den i så fald? Jeg er meget interesseret i at læse den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Hej Christel, den er ikke færdig endnu 🙂 Kommer til at hedde noget med Meyermetoden 😉 jeg er i forberedelser til noget online workshops så stay tuned 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Åårhh. Jeg vil læse mere 😉
  Mon den kan nåes at læses inden termin 10/4?
  Big crossed fingers 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit smerteparadoks..