8 ting der forringer din smertetærskel

Meyermors liste over ting der forbedrer din smertetærskel.

a27-886a67391920x1280-sh

Din smerteoplevelse er under indflydelse af mange ting, når du skal føde. Smerte er nemlig påvirkeligt  af både psykiske og fysiske faktorer. Her er en liste over 30 ting, som kan forbedre din smerteoplevelse, når du skal føde. Og tak også et kig på de ting der forværrer din smerteliste her 8 ting der forringer din smertetærskel.

Del endelig og læs mere her <3

Meyermors 10 gode råd der får dig til at føde bedre.

5 ting der ødelægger din fødsel!

 

Faktorer der påvirker din smertetærskel positivt

Søvn: Alle jordemødre vil altid opfordre dig til at gå i seng og forsøge at sove så længe det er muligt hvis natten nærmer sig og du enten har fået veer eller vandafgang. Det er ikke for sjovt. Det kan du læse om her. Men det er heller ikke helt nemt! tag et par panodil og et varmt brusebad og nup en varmepude med i seng. Der kan være mange timer til fødslen rigtig går igang, så det er bare med at spare på ressourcerne.

Forberedelse og Positive forventninger: Hvad du tænker skal du få. Det er heller ikke for sjov. De positive forventninger vil afspejles i dit kropslige modsvar. Du vil have nemmere ved at slappe af og give dig hen og din krop vil ikke være i alarmberedskab og spænde ubevidst op. Du vil vide hvad du går ind til og det giver tryghed og tillid.

Omsorg, tryghed og tillid: Omsorg er også en vigtig faktor for din smertetærskel. Det er vigtigt at føle sig mødt og forstået for at kunne give sig hen og give slip på sit smerteudtryk. Jo mindre man kan se på dig at du har ondt.. jo mindre ondt får du!

Humor og Glæde: En lille velplaceret joke eller glædelig oplevelse får dit sind på gode tanker og dit smil på munden afspænder din ansigtsmuskulatur som har direkte kontakt med din bækkenbund. Jo mindre du spænder i mod, jo bedre kan fødslen skride frem og jo mere tilfredsstillende vil du opleve det ” arbejde” du laver med veerne.

Afspænding : Afspænding er GUD. Jeg behøver vel ikke skære den ud i pap? Jo mindre spænding, jo mindre modstand jo mindre smerte, jo bedre fremgang.

Ros og hep: Ros mig ros mig! sagde en af mine fødende en gang! Og ja for dælen det virkede! Og vi blev ved!

Bevægelse: Du kan fjerne dit fokus på smerte på mange måder, en måde er bevægelse. Det giver dig noget andet at tænke på og afleder dermed oplevelsen af det der foregår.

Hvile: Du kan ikke rende fra din fødsel. Ind i mellem må du dykke ned og give helt slip og tillade din krop at hvile. Her vil du også finde at din smertetærskel styrkes og genoplades.

Varme: Ingen smerteoplevelse er nogensinde blevet bedre af at mor fryser. Så sørg for at både rumstemperatur og evt badekaret er varmt nok til at mor kan slappe helt af. D kan også bruge en varmepude til at aflede spænding og smerte.

Berøring, massage, Rebozo og akupressur: på den rigtige måde can work wonders! Hvem sagde Meyermetoden?

Tens maskine: En smart lille elektrostimulans der forvirrer og overruler smertesignaler.

Guiding, Meditation, Hypnose og Visualisering: Dit sind kan påvirkes på utallige måder til at ændre din smerteoplevelse. Sæt dig ind i hvad der kan bruges hvordan og hvilke der tiltaler dig.

Musik: Kan få dine tanker på andet og dermed ændre dit fokus og oplevelse af smerte. Man kan også synge sit fokus væk fra smerte.

Akupunktur, Kan hæmme smertesignaler og sætte gang i smertelindrende hormoner og afspænding.

Vejrtrækning: Kan optimere fokus og afspænding og ilte din livmoder så du kommer af med affaldsstoffer og ikke bygger smerte ovenpå en alm arbejdsve.

Bad: Afspænder din krop og afleder din smerteopfattelse.

Aromaterapi, Homoepati: dine sanser kan stimuleres til at ændre dit perspektiv og smerteopfattelse.

Kan I komme på flere? så hit med dem i kommentarer herunder !

Kys fra meyermor <3

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

8 ting der forringer din smertetærskel