På flyvetur med en hyper boss..

Når politikerne gambler med liv..

skaermbillede-2018-03-12-kl-22-37-39

Forestil dig, at du vågner fra en drøm.. du er stadig lidt omtåget, men det går op for dig, at dit vand er gået og sammen med de begyndende veer kommer smilet og forventningen. Det er i dag, den store dag. I skal møde jeres lille ny. I skal være forældre. I dag bliver en dag, I aldrig glemmer.

I møder ind på fødegangen med hjertet i hænderne, klar til at give jer hen til begyndelsen på det nye liv, men da I åbner døren til afdelingen, er der noget der ikke stemmer.

Hvor er den søde, bløde moderjord, med strikketøjet, overskuddet og de stærke arme? Hvor er fødestuen, I skulle bygge rede i? Hvor er saftevandet, badekarret, det rene linned..?

Istedet kommer en croupier og viser jer rundt.

Her har vi de Enarmede, her spilles Black Jack, her er det Poker og derover kan I vælge at spille Crabs.

I kigger uforstående på Croupieren..

?

Altså hvis I er i tvivl, så vil jeg anbefale jer et slag Craps. Det kan man godt spille, selvom man ikke kender reglerne. I skal bare kaste terningerne, så ser vi, om I er heldige i dag.

Du har tiltagende veer.

Det er jeres første fødsel. Du er udfordret af veerne og begynder at miste overblikket. Din mand er totalt på udebane og i tvivl om det bare er, sådan det er. Så må man jo bare få det bedste ud af det. I kigger på hinanden og tager tøvende terningerne i hånden.

Følg med mig, siger Croupieren. Hun fører jer over til et spillebord, rundt om bordet står 8 andre par med maver og veer. Nogle ser ud til at have stået der længe.

skaermbillede-2018-03-12-kl-22-48-07

Med et kærligt blik forvisser din mand dig om, at det nok skal gå. Man skal tro på det. Beginners luck.

Shooteren kaster 11. De fire af parrene kigger nedtrykt på hinanden. De bliver ført ind i et tilstødende lokale. Da døren går, får I et glimt af den overfyldte ventestue. Der er jamrende gravide på stole og forvirrede mænd i kø ved kaffemaskinen. Det ser ikke rart ud.

Dine smerter tager til. Utrygheden nager.

I kigger på hinanden, kaster – og det lykkes!

Croupieren viser jer ind på en fødestue. Lykønsker jer! Der var I heldige, så må vi se, om I har ligeså meget held med at få en jordemoder. -De sidder lige ude i vagtstuen og spiller Russisk Roulette. Ja sådan er det nu, det står i den nye overenskomst. Det er hverdag efterhånden, at der falder et par stykker. Men for det meste er pistolen bare ladet med stress, nedslidthed eller skilsmisse. Dem, der bliver ramt af det, kan stadig arbejde. Lidt endnu.

Hun når lige at lukke døren bag sig, så overmander angsten dig.

Du skriger!

..Og vågner, badet i sved..

Det var ikke dit fostervand, der var gået. Du er faktisk slet ikke gravid.

Tanken om at få børn har du droppet, det er alligevel kun for de rige eller de dumdristige, dem der enten har penge til at købe en jordemoder fri, eller mod til at stille pistolen for egen tinding. Trykke på aftrækkeren og håbe på, at der er bare ET tomt hul i tromlen tilbage. Et hul, der ikke affyrer et skud og gennemhuller jeres start på det nye liv sammen. Et hul der lader håbet spire.

For der gambles med vores liv.

Med jordemødrenes, familiernes og de helt nye små liv.

Og det er fremtiden, der er på spil.

Hvis vi ikke får anstændige forhold på fødegangen, får en overenskomst der passer på vores jordemødre, så de kan passe på jer, så er der til sidst ingen, der tør passes på.

Det er tid til at spille med åbne kort. Vi skal ikke kun fokusere på politikernes bluff om frokostpausen. Selvom en jordemoder også har brug for egenomsorg for at kunne passe på andre, så der et langt større bet i spil.

Vi skal passe på, at vores ansættelser ikke bliver regionale, at vi ikke kan flyttes rundt på andre hospitaler efter forgodtbefindende. En jordemoder, der ikke kender sin arbejdsplads, kan ikke handle i akutsituationer. Vi skal passe på at vores ansættelser er anstændige.En jordemoder, der ikke kan få privatliv til at gå op med arbejdsliv, kan ikke passe på den gode fødsel. Hendes stressniveau smitter af på den fødendes fødehormoner. Vi skal passe på at vi har et arbejdsmiljø som både jordemoder og fødende kan trives i. Den manglende tryghed sætter sig som angst i den fødende og giver unødvendige komplikationer. Indgreb fører til flere indgreb. Og mere medicin, tid og efterbehandling bliver nødvendig. Det koster dyrt at spare på livets begyndelse.

Og sidst men ikke mindst, en jordemoder, der smider kitlen er slet ikke i spillet mere.. og hvem skal så få spillerne hjem?

Det er desværre kun en drøm, vi kan vågne fra, hvis vi skriger højt nok sammen..

 #hunfårforlidt #vækpolitikerne #vågnop

#nokernok18

#hunfårforlidt ANERKENDELSE, TILLID, BALANCE, LØN, VÆRDI og RESPEKT! #OK18 #nokernok18 #aftaltspil

del !

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På flyvetur med en hyper boss..