Billeder fra vores familieudflugt til Køge med Bonava

15 ting jeg ville ønske jeg havde vidst før jeg fødte.

15 ting jeg ville ønske jeg havde vidst før jeg fødte.

 1. Latensfasen er en værre fucker, der kan vare fra 1/2 dag til flere dage OG NÆTTER – og for det ikke skal være løgn, kan den også gå i sig selv igen.
 2. Dehydrering sænker veernes effektivitet. Som i, at de er der stadig, du rykker bare ikke nærmere målet..!
 3. Hård mave og veer er en dårlig kombi.. det føles som pressetrang fra 1 cm og der er ikke plads til to derinde, så better get rid of that shit before the shit gets to you…
 4. Pressetrang føles tilgengæld, som om baby vil ud den forkerte vej. Og det er muligvis den følelse i verden, der kan give en mindst lyst til at lade den komme ud!
 5. Det første af baby, der kommer ud -ligner mest af alt en Valnød.. Det er foldet hud, som så bliver mere og mere fyldt ud, som hovedet bliver født. (kan være rart at vide det, inden far tror, han bliver far til en mutant)
 6. Når babys hovede bliver født, kan der gå en laaaaaaaaang vepause før der sker mere. (Igen rart at vide, så far husker at trække vejret selv)
 7. Og i den tid kan baby både se helt livløs og blå ud eller forsøge at skrige og det er altsammen ok!
 8. At baby godt kan tåle, at jordemoderen tager fat i hovedet og hjælper den ud med et kraftigt træk.
 9. At baby er blå og måske uden livstegn i helt op til et minut efter fødslen..
 10. At moderkagen virker i flere minutter, efter barnet er kommet earthside! -sålænge der er pulsation i navlesnoren, så får baby ilt.
 11. Moderkagen glider ud som en varm svamp og er nem at føde, når den kommer.
 12. Med mindre den ikke kommer… Så er der ikke den ting, man ikke skal igennem. Men en tissetår og varme og oxytocinrus kan gøre underværker!
 13. Det at gå i stykker er ikke noget, man mærker så meget til, at det er værd at bekymre sig for – man heler også super nemt i slimhinde rifter.
 14. Tilgengæld er det super træls at blive syet efter en fødsel – og værd at overveje en pudendus blokade – så har man også fred fra bunden de næste timer.
 15. Tilsidst men virkelig ikke allermindst.. for hvem huskede at minde en om, at det var smart at få magnesium i dagene efter fødslen? Ikke den, der ikke selv har prøvet at gå på toilettet første gang efter en fødsel….

Med ønsket om en god fødsel,

 

KH Meyermor <3

—-

Husk at du kan følge med på MEYERMETODENS Instagram og Facebook, hvor jeg deler fødselsforberedelse og råd fra bogen om Meyermetoden – den naturlige epidural. Og ellers tag et kig på min hjemmeside www.meyermetoden.dk hvis du gerne vil læse mere om mine jordemoderydelser.

 

 

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

7 kommentarer

 • Hvis bare jeg havde lagt mærke til alle de ting du nævner, under min første fødsel… men jeg var så bedøvet af epidualblokade og udmattelse, efter 26 timer, at jeg faktisk ikke fattede noget som helst!

  Håber den næste fødsel til marts kommer til at gå helt anderledes!

  / sisselsolsort.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja ja ja og atter ja til magnesium før fødslen. Barselsgangen på Hvidovre udleverede nogen og havregryn gjort underværker. Men jeg ville virkelig gerne have taget nogen på forhånd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Tænker du mener magnesia (virker afførende) og ikke magnesium (giver hård mave)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Jeg mener faktisk magnesium 🙂 Hvis du får nok gør det afføringen lind, men ja klart magnesia er et afføringsmiddel, så det kan man jo også tage.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Årh hvor er det godt! Nærmere mig med hastige skridt min anden fødsel, og det var da rart lige at blive mindet om disse punkter! Jeg var en af de (u)heldige der havde brug for den helt store tur i symaskinen, og frygter godt nok om arvæv osv vil betyde noget for min kommende fødsel (?)
  Ps: magnesiA, ikke magnesiUM (bare lige så man ikke bliver kraftigt snydt, når man nu tror man er reddet på målstregen. Hehe.
  Apropos første levering af aff. efter fødsel – jo, efter fødslen følte jeg mig som det VILDSTE menneske. Men efter første toilet besøg, følte jeg mig som…. uovervindelig! Haha!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Trine, arvæv i skeden har sjældent en betydning for efterfølgende fødsler. Din muskulatur har været trukket til side og det vil være med til at hjælpe dig til nemmere pressefase denne gang <3 haha tak fro din skønne beskrivelse af følelser også eftertoiletfølelsen! Jeg mener nu stadig at magnesium er medvirkende til at moderere din afføring, men klart magnesia will do the trick!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for svar på det spørgsmål! jeg har nemlig også frygtet arvæv og kommende fødsel … 🙂

   / sisselsolsort.dk

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeder fra vores familieudflugt til Køge med Bonava