Når man er lige ved at blive slået hjem.. Højt spil i Tetrisfamilien

Gravid i en tid hvor Coronavirus tager fokus.

Coronavirus messer med en masse ting for tiden.. med vores fundamentale tryghed i vores liv, væren og færden. Alvoren i virussens hærgen er ved at have nået de fleste nu, men det er stadig svært at kapere omfanget af den verdenskrise, vi først lige er trådt ind i. Og selv politikerne og de sundhedsprofessionelle, der skulle være eksperter og passe godt på os med alle deres beregninger og forskellige tiltag, fortæller os, at det her er nyt og vi må prøve os frem.

Vi må prøve os frem…

Vi lukker Danmark ned. Alle skoler og daginstitutioner lukker i 14 dage. Vi går i karantæne.

Vi kan ikke vide om, det er det rigtige vi gør. Vi ved ikke, hvor det bærer hen og vi ved heller ikke, hvornår det stopper.

Vi skal alle blive syge af den samme sygdom, nogle mere end andre og nogle meget alvorligt. Men for de flestes vedkommende er det ikke sygdommen, vi skal frygte. Men spredningen! Og vi skal tage et socialt ansvar så vores sygehusvæsen kan følge med behovet.

Det er force majore. Og vi kan kun gøre vores bedste…

Verden er større end os. Og lige nøjagtig den følelse er rigtig skræmmende for de fleste -også selvom de ikke hører til gruppen af særligt sårbare.

En særlig gruppe har en speciel plads i mit hjerte. Og hvis du har fulgt med her på bloggen igennem årene, så ved du nok, hvem jeg taler om. Der er nemlig en gruppe, der helt fra naturens side ikke er super rustet til at håndtere den store usikkerhed, vi befinder os i for tiden.

De gravide.

Gravides sårbarhed har altid stået mit hjerte meget nær. Nok fordi jeg selv har haft førfødselsreaktioner i alle mine tre graviditeter.

Læs indlægget  Hej jeg hedder Heidi og jeg er sårbar ….

Når man er gravid kommer verden i et nyt perspektiv. Man skal pludselig ikke kun passe på sig selv, men man skal have ansvaret for et lille nyt liv.. Ens barn, det fineste råmateriale, fuldkommen ren uskyldighed, som kun fortjener det bedste. Og du er barnets forælder og al ansvar ligger på dig!

Samtidig med alle disse store tanker, sørger graviditetens hormoner for at pille godt og grundigt i den gravides ego. Det der filter, som man har brugt hele sit liv på at bygge og sætte op omkring sin person smuldrer. Troen påm hvem man er, og hvordan man reagerer i forskellige situationer, bliver sat ud og man skal genfinde sig selv som en ny person igennem graviditet og fødsel.. nemlig nogens mor.

Derudover står der en fødsel i udsigt. En fødsel, som for, især førstegangsfødende, er noget nær ukendt land i forvejen, men med Coronavirus indflydelse er det så sat helt ud af proportioner. Hospitalerne aflyser deres undervisninger og rundvisninger på fødegangene. Derudover er der forskellige udmeldinger om begrænsninger på, hvem man må tage med til sin egen fødsel, og de gravide frygter karantæne og personalemangel.

Man har som gravid et kæmpe behov for at kunne finde tryghed og forudsigelighed. Både for at kunne navigere i graviditetens følelser, men også for at kunne gøre sig klar til den kommende kraftpræstation, nemlig fødslen. Og ikke mindst har man brug for tryghed og gode hormoner for overhovedet at kunne gå i fødsel.

Al den frygt, der kommer i kølvandet på Coronavirus, er med til at give os længere, mere smertefulde fødsler. Hvilket resulterer i flere komplikationer og indlæggelser. Som igen resulterer i lav tilfredshed med fødselsoplevelser og måske endda både fysiske og psykiske efterreaktioner.

Coronavirus rammer os alle.. Men vi bliver ramt dobbelt, når vi bliver ramt på livets begyndelse… det koster dyrt at starte familielivet på et halvt ben med en psyke, der stak af på en fødestue..

Jeg har alle dage kæmpet for bedre fødsler til alle -på alle mine medier.

Læs mere her Vi føder for dårligt i forhold til hvad vi er skabt til..

Og jeg kan simpelthen mærke at jeg sidder med en stor knude i maven på de gravides vegne disse dage. De er gidsler i en tid, hvor vi alle er ramt og der ikke er særlig meget fokus på at skabe et godt fødemiljø.

Derfor lavede jeg i tirsdags en Nonprofit Facebookgruppe Kom i Fokus til fødslen med Meyermor, hvor jeg torsdag d. 19 vil gå live og dele ud af min fødselsviden og teknikker, som jeg håber vil give jer fødselsmod og forventningens glæde. Jeg satte et mål at nå ud til 1000 gravide og det mål er næsten allerede nået!!

 

Jeg skrev også en opfordring til, at hospitalerne tænker i online tilbud, nu hvor de lukker ned og rammer så mange. Og før end jeg havde regnet med, var Hvidovre hospital på banen med et rigtig flot online foredrag, som de sikkert allerede havde i støbeskeen.

Du kan finde det her Bliv klar – Hvidovre Hospital  og Trygfonden har også nogle fine fødselsforberedende film lige her Tryg med barn.

Der ligger også en fin video på Youtube fra De første tegn på fødsel -Rigshospitalet

Når man er gravid, går man og putter en masse kærlighed ned i sin mave… Kærlighed og store tanker. SÅ mange at man godt kan føle sig lidt tom, selvom man egentlig er ret fuld i mavsen i hvert fald. Derfor vil jeg gerne holde jer lidt i denne her tid.

Og jeg glæder mig til at sætte JER I FOKUS og give jer et ordentligt skud oxytocin på torsdag <3

Mange hilsner og masser af foddap og albuehug, når vi nu ikke må kramme så meget i den her tid 🙂

Meyermor

Læs indlægget Meyermors 10 gode råd der får dig til at føde bedre.


Jeg hedder Heidi Meyer Vallentin, Aka Meyermor.

Jeg er 43 år, jordemoder, stewardesse og mor til 3 egne og 2 papbørn. Jeg har blogget om graviditet, fødsel og familieliv med work-life balance i fokus siden vi fik Nova ved en skøn hjemmefødsel i 2015.

I 2009 udviklede jeg en smertelindringsteknik, som blev mit bedste værktøj til at hjælpe kvinder i mestring, når fødslen stak af med dem. I 2015 begyndte jeg at undervise i Fødsel i Fokus, som er min fødselsforberedelse baseret på Meyermetoden teknikker og smerteteori. I 2018 udgav jeg min bog om Meyermetoden – den naturlige epidural. Og i 2020 skal Meyermetoden præsenteres på en stor International jordemoderkonference ICM.

Læs mere om Meyermetoden her Hvad er Meyermetoden -den naturlige Epidural?

 

 

 

<3

Tak for I følger med og på den måde er med til at støtte min mission om bedre fødsler<3

 

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man er lige ved at blive slået hjem.. Højt spil i Tetrisfamilien