Lykken er...

Nogle gange er det ikke til at vide hvad der er op eller ned på en baby…!

IMG_2729-0.PNG

Når du træder ind i baby-universet, træder du samtidig ind i et minefelt af do’s and dont’s og det er nærmest umuligt at være så forberedt eller erfaren, at du ikke engang i mellem kommer til kort.
Lige for tiden lægger jeg mærke til rigtig mange bebser omkring mig, der ved de 3 mdr pludselig laver amme strejke.
De nægter om dagen og giver den gas om natten til de stakkels mødres store fortrydelse. De lange pauser mellem amningerne forvirrer de stakkels babser så nogle vil føle, at de pludselig ikke har nok mælk. Der bliver lagt i ovnen til en frustrerende ond spiral, hvor overgang til flaske kan blive udfaldet. Det er ikke sjældent, at man hører kvinder fortælle, at de stoppede amningen ved de 3 mdr da de ikke havde nok mælk. Det er også gerne heromkring denne tid, at nogle kvinder begynder på prævention og der er meget forskellige lægefaglige udmeldinger om, hvorvidt p-piller og hormonspiraler har indflydelse på mælkens smag og mængde. Men falder de forskellige omstændigheder sammen kan det give dårlige forudsætninger for amning.

Her til aften var mors lille Nova noget af en udfordring.. Hun fejlsank sin putte babs og fik en bøvs på tværs så hun ikke kunne amme videre. Det har vi prøvet før og efter en bøvs eller to plejer hun at spise videre. Og i dag var jeg sikker på, at hun havde brug for mere, da hun havde taget et langt stræk i barnevognen på 5 timer uden mad (ikke noget vi normalt gør men i dag havde vi mange gøremål)
Men nej hun var meget forvirrende i sine udmeldinger. Ville have babs men kunne ikke få fat, suttede og slap og skældte ud og rev mig i håret. Efter 20 min forsøg var jeg godt træt af legen og sendte ungen ind til søster og far så jeg lige kunne hvile ører og hår og finde tålmodigheden tilbage. Igen lød det som om hun ville spise, så jeg fik min lille piranha tilbage.. Men same same.. Brok og vilde bevægelser.. Og en meget overtræt baby!
… Det var sgu da mærkeligt.. Hun var ved at hysse godt op.. I en pludselig indskydelse for at knække den nedadgående udvikling tog jeg hende i benene og lod hende hænge med hovedet ned.. Og Så blev der ro! Okay…
Vendte hende rundt igen og fik samme hysselige madame tilbage.. Så røg hun rundt igen og som en anden flagermus hang hun der og dinglede og hyggede sig med sut og sine små hænder.. Hun nynnede lidt veltilpas. Tænkte hun havde fået nok, men næ nej tilbage igen med hovedet ned..! Efter 3. Gang var damen rolig nok til, at jeg kunne svøbe hende og da jeg gav slip på min ide om, at hun skulle have mere mad gav hun slip på dagen.
Nu sidder jeg så her i stuen og tænker at nød lærer nøgen kvinde at spinde.. Og nogle gange kommer vi ud i nogle løsninger, der som udgangspunkt er lidt mærkelige, men så alligevel virker. Vi bliver eksperter i vores egne –
Og der er altid a First for alle.

Og PS.. Føler du at der er tomt i ammebh’en så frygt ej. Drik rigeligt, spis regelmæssigt og tag 2 dage i ‘sengen’ (hjemme) med fri amning, hud til hud og en tom kalender så skulle du være tanket op på ny.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lykken er...