Dagens outfit -It´s a Karmameju morning -når baby ikke vil sove sin lur..

Sine, maven, far og fødslen part 1 -Bestil en god fødsel!

Skærmbillede 2015-05-18 kl. 8.39.51 PM

Foto af www.iperspektiv.dk

Den her dejlige mave, dens søde mor Sine og farmand Thomas glæder sig til den store dag lige rundt om hjørnet. Det skal blive en god fødsel! Det har Sine og far bestilt og det skal jeg blandt andet hjælpe dem med at få.

Og at bestemme sig for at få en god fødsel er faktisk en rigtig god ide!

Det giver nemlig større chancer for at det lykkes. At turde tro og håbe på at det bliver en fantastisk oplevelse er første skridt mod Den Gode Fødsel.

Men hvad er EN GOD FØDSEL?

Det tog vi os en snak om i sidste uge da vi mødtes første gang.

Sine har haft en lidt hård første fødsel, som sluttede med en stor bristning, men hun husker fødslen som god nok. Den gav mening for Sine og hendes fortælling om fødslen  fokuserer på det gode resultat med en lækker lille bassedreng på brystet til sidst. Anden gang fik Sine et planlagt kejsersnit som hun også husker som en positiv oplevelse, men denne gang ønsker hun at føde naturligt og hun glæder sig til udfordringen.

Nu er Sine også en sej pige, som har en positiv tilgang til det meste, det fornemmer man hurtigt ved første møde. Og det skal nok komme Sine til gode, at hun ikke dyrker angsten for det hårde vearbejde eller for at briste igen, men at hun arbejder mod sit mål og holder sindet åbent overfor det der måtte komme. Læs om angsts indflydelse på fødslen her (Ugens samtaler om fødselsangst) og her (De dårlige historier sætter spor)  D.

Egentlig havde Sine som udgangspunkt forestillet sig, at hun bare ville hoppe ud i fødslen og tage den som den kom, men hun har fundet ud af, at det alligevel er meget godt at blive klædt på med værktøj til at mestre vearbejdet. Det gør hun med et Hypnobirthing Kursus hos Jordemoderhuset og med supplerende fødselsforberedelse af mig, da hun har lidt travlt med termin om 2 uger.

Vi kommer frem til at en god fødsel for Sine er en fødsel, hvor hun har klaret det godt og og ligger med sin baby på brystet -helt høj af fødselshormoner og glæde. Og gerne med et

Ha -Jeg gjorde det sgu!

Men Sine siger også, at hvis det ender med et kejsersnit så er det bare sådan det er og det kan hun også leve med.

Jeg fortæller om de 3 P komponenter POWER, PELVIS OG PASSENGER som har indflydelse på fødslens fremgang og udfald.

Power står for veerne, deres regelmæssighed, styrke og interval og hvordan kvinden formår at samarbejde med dem.

Pelvis står for bækkenet, og hvordan det passer sammen med den tredie komponent

Passenger som er barnets nedtrængning i bækkenet, hvordan barnet indstiller sig og drejer rundt med bækkenets optimale diameter.

De tre P’ers samarbejder lyder for sin vis som noget, der er uden for vores bevidste indflydelse, men som vi talte om tidligere kan mors tankegang og mindset have en afgørende rolle. Derfor kan vi tale om et 4 P -nemlig Psyken.

Det 4. P er den positive indstilling og forsøget på at holde fokus gennem fødslen og det er alfa og omega for at minimere angst og dermed spænding i kroppen. Når psyken er med og tunet ind på fødsel er der frit flow af de gode fødselshormoner, samtidig er kroppen afspændt og giver plads til at bækkenet kan give sig og barnet kan trænge frit gennem bækkenet. Dvs. når du er afslappet, har de tre andre P’er optimal mulighed for at udføre deres arbejde.

Vi bliver enige om, at den gode fødsel ligger i at træffe de rigtige valg ud fra den kurs fødslen tager. Forberede sig på sin drømmefødsel, turde tro på den og arbejde mod den med visualiseringer og positive tanker og så være åben for den vej fødslen byder sig.

Med viden om psykens indflydelse på fødslens 3 samspillende komponenter fortsætter vi aftenens fødselsforberedelse med følgende emner, som jeg vil komme ind på i efterfølgende indlæg.

Angst spænding smerte -kaskaden med Body-SDS teknik.

Fødselshormoners indflydelse på fødslens udfald.

Afspænding med Meyermetoden, en smertelindringsmetode som jeg lærer Thomas at udføre på Sine.

Følg med os på vejen mod DEN GODE FØDSEL

Besøg Sine’s blog her.

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit -It´s a Karmameju morning -når baby ikke vil sove sin lur..