Traveling with Bums and Tots

Østfronten møder Meyermor: Fødselsforberedelse part 3.

IMG_4043.JPG

Stine fra bloggen Østfronten og hendes mand Jonas har været forbi til 3. og sidste omgang fødselsforberedelse.

 

Vi fik os en snak om Stines trivsel i sin gravide krop og lidt om, at det er meget normalt, at der sker lidt hormonelle udsving her hen mod enden af graviditeten. Stine vil muligvis opleve dage, hvor hun er super klar og motiveret for en stor fødselsoplevelse og andre dage, hvor hun slet ikke kan forestille sig, at det kan lade sig gøre at føde. Humøret og energien kan svinge noget og underbevidstheden kan have behov for at poppe ting op til overfladen, som kræver gennemgang inden baby kommer. Angst og nervøsitet for den store dag er helt normalt, også selvom det er nyt og følelserne skal måske italesættes for at finde ro påny.

Det kan være en god ide at sætte tid af i parforholdet til at fordybe sig lidt i snakken om fødslen. Feks. kan det være en god ide at lave en slags general prøve på sin fødsel. Hvordan tror man det bliver? Hvordan starter det? hvad gør man så? Hvornår gør man hvad? Og er man foreberedt på forskellige scenarier.

Stine har født meget godt første gang og kom ind på fødestuen og var 10 cm åben. Hun er høj og i god form og 2.gangs fødende. Det er sjældent, at jordemødre vil generalisere, men lige det her udgangspunkt plejer at være en meget god garanti for en smidig fødsel. Oveni har Stine nu fået en ny fødselsforståelse gennem vores fødselsforberedelse og nogle nye værktøjer til smertelindring, så Stines oplevelse af hvor langt hun er i fødsel kan måske snyde.. Derfor tog vi en snak om, hvordan fødslens udtryk ændrer karakter, når man er tættere på målet, så Stine og Jonas ved, hvornår de skal ringe efter jordemoderen.

Som 2. gangs fødende, med det udgangspunkt jeg beskrev herover, er der også den mulighed, at Stine og Jonas ikke når, at få jordemoderen hjem førend baby melder sin ankomst. Stine vil have ro til at følge sin krop og sin fødsels start, hun vil vække jonas, når hun føler behov og hun skal have lidt tanker på datteren Beans afhentning, men ellers skal hun gå i sin egen lille fødselsbobbel og arbejde med sine veer. Derfor er det også nødvendigt, at Jonas kan vurdere fødslens fremgang og at de begge har gjort sig lidt tanker om, hvad de vil gøre, HVIS de føder alene. (10 tegn på at baby kommer og tjeckliste til akutfødsel

Jonas får et lille smil på munden ved tanken, så det er jo et godt udgangspunkt!

Bagefter talte vi vejrtrækningsteknikker, fik finpudset Jonas´s Meyermetode teknik og fødestillinger samt massage.

Lille Bean skulle også prøve både Meyermetoden og lændemassage, men ellers gik hun bare og tullede og hyggede sig med vores legetøj og udklædning.

Kært barn -hun bliver en skøn storesøster!

Du kan læse Stines beskrivelse af vores 1. møde her og andet møde her. Og mit eget indlæg her.

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Traveling with Bums and Tots