Når baby (og de andre børn) kommer imellem os..

OPRÅB! Er din jordemoder FIT FOR FIGHT???

Skærmbillede 2015-08-31 kl. 1.00.06 PM

-Det er din kamp hun kæmper!

Det er din jordemoder, der holder øje med dig og dit barns velbefindende igennem graviditeten og når du føder. Det er hende der udadtil skal udstråle ro og tillid til din krops formåen og understøtte den gode fødsel, men indenunder være skarp nok til at opfange afvigelser og tegn, når din eller dit barns sikkerhed er i fare. Det er hende der skal give dig og din fødsel de bedste omstændigheder, men også træde til og engagere de nødvendige tiltag for din og dit barns sikkerhed, hvis din graviditet eller fødsel ændrer kurs.

Kan hun det med de betingelser hun stilles i lige nu?

Svangreomsorgen, fødegangen og barselsgangen har længe råbt vagt i gevær. Og nu er det tid til, at I råber med!

Mange jordemødre er de pæne 12 tals piger, der er i det her fag, fordi de brænder for det med ild og sjæl. De NÆGTER at lade dig og din fødsel mærke, hvordan det brænder ude i kulissen. For de ved hvordan kvinder føder godt og det vil de for alt i verden forsøge at imødekomme.

Så din jordemoder er lige nu i gang med at løbe DOBBELT SÅ HURTIGT!

Hun arbejder døgnvagter, bliver kaldt ekstra ind på fridage, accepterer nedprioritering af hviletid mellem kort skifte, arbejder overtid, reduceret bemanding, kan ikke afspadsere, holde ferie, få fri til vigtige begivenheder eller bare opladning til næste vagt.

Og det gør hun for din skyld, for de fødende der venter i venteværelserne, for hendes kollegaer, der brænder ud på stribe. Selv de helt friske nyudklækkede jordemødre går i knæ, når de ansættes i vikariat på vikariat, hvor de konstant arbejder over evne med deres passion for faget, for de fødende og børnene og i håbet på en fastansættelse.

Din jordemoder modtager dig med et smil, selvom blæren trykker, maven knurrer og stressen æder hende op indefra.

Men hun kan ikke klone sig selv, hun kan ikke være flere steder på en gang. Sikkerheden er faldende og det begynder at vise sig i de triste historier, der dukker op på landets fødesteder. Trist for de familier der rammes og for de jordemødre der får en stor sort plet på deres samvittighed, sjæl og autorisation.

DIN JORDEMODER HÆNGER KUN I MED NEGLENE LIGE NU !

MANGE rigtig mange jordemødre falder fra. De ældre og erfarne kan ikke holde til arbejdsbyrden i længden, de unge brænder hurtigt ud. Løn og ansættelsesforhold modsvarer ikke ansvaret og byrden på den enkelte og familien bag. Jordemødrene finder nye veje, nye jobs -et job hun kan blive gammel i, ikke AF!

Faget og altså DIN OMSORG når du skal være gravid og føde er i selvopløsning!

OG SÅ TRÆKKES TÆPPET VÆK UNDER OS ALLE!

De øremærkede midler -en kvart million i nødsprøjte til landets fødegange i 2015 og de kommende 3 år, figurerer ikke længere i den nye finanslovs aftale med den nye regering. Usikkerhed om midlerne.

Jordemødrene har råbt op utallige gange bla. her en artikel i politiken i 2007 og i DR i 2010. Jordemoderforeningen råber, Tag sagen i egen hånd. Dem der er blevet ramt af travlheden er også blevet hørt her i et program om travlheden på fødegangen i DR2 sidste år og senest har Gabriella Uweis fortalt sin historie til TV2.

Jordemoder Stina Kruse Skov har råbt og folket råber med

Skærmbillede 2015-08-31 kl. 1.07.17 PM

– der skal mere til for at lægge pres på vores politikere.

DIN STEMME SKAL HØRES.

For dig, din graviditet, din fødsel, din næste(s) fødsel og

IKKE MINDST FOR DIN JORDEMODER

så hun er

FIT FOR DIN FIGHT!

og ikke stiller træskoene…

Del dette opråb i FLÆNG!

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

4 kommentarer

 • Julie

  Godt indlæg!! Jeg støtter jeres kamp<3 Netop arbejdsvilkårene var grunden til, at jeg fødte hjemme. Jeg ville være sikker på, at have jordemoderen for mig selv. En frygteligt egoistisk tilgang, det ved jeg, men jeg var førstegangsfødende, og tanken om at føde hjemme, med alle de skrækscenarier jeg kunne forestille mig, var stadig bedre end tanken om at føde med en træt, presset Jordemoder, som skulle nå 'fødselskvoter' og derfor måtte ty til vedrop mm. Jeg håber inderligt, at debatten tager fart, og at folk får øjnene op for, hvad det er, regeringen har gang i.
  P.S. Jeg synes, jordemødre er de sejeste mennesker i verden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi Meyer Vallentin

   Tak for støtten! jeg håber du fik den fødsel du ønskede dig -jeg skriver snart om hjemmefødsler -så må du endelig dele din historie!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Well said, Heidi (:
  Gode pointer og godt skrevet!
  De bedste hilsner
  medjordemoder Eline

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når baby (og de andre børn) kommer imellem os..