Idag har været en drøm af en lorte dag..

Need and Love – om at blive klar til at føde 2. gang!

Skærmbillede 2015-09-22 kl. 10.51.48 AM

I dag er en god dag!

-For i aften skal jeg over til Louise og Sune og give dem 2. gang fødselsforberedelse og det glæder jeg mig helt vildt til!

Louise har bloggen Need and Love sammen med hendes datters fætters mor Sandra. De blogger på skift og om lidt af hvert og har børn på samme alder. Louise har datteren Svale på knapt 2 år og venter en bebs her i efteråret.

Louises fødselshistorie minder faktisk lidt om det, jeg skrev om i dette indlæg  når førstegangsfødende får et rap over nallerne, idet Louise havde haft mod og tiltro til sin fødsel og så alligevel følt, at hun kom til kort og ikke havde nogle værktøjer og ressourcer at trække på, da det blev rigtigt svært. Følelsen af afmagt og nederlag sad stadig i Louises krop og tanker, da jeg kom forbi i sidste uge.

Pludselig husker jeg den lange strenge fødsel. Hvordan jeg ikke kunne slappe af og afspænde imellem veerne og den ene ve bare overtog den anden, kraftigere, kraftigere og kraftigere til jeg skreg efter en epidural. Alle timerne der sneglede sig afsted på fødestuen. Hvordan jeg fik ve-drop, aldrig fik presseveer og Svale ikke stod rigtigt i bækkenet. Hvordan jeg fra en anden verden af smerte accepterede et kejsersnit, imens jeg lukkede øjnene og stuen blev fyldt med assistenter, et operationsbord blev gjort klar og jeg tænkte at det hele også kunne være skide ligemeget. Hvordan fødselslægen skiftede mening og lagde en hård kop og lod mig presse alt hvad jeg kunne og hvordan Svale kom til verden. Pludselig var det hele overstået, netop som det var værst, og vi græd af glæde og ny kærlighed.

Louise og Sune havde aldrig rigtigt fået talt fødslen igennem, så det startede vi med. Bagefter gik vi ind og arbejde med Louises angst og parrets forståelse for selve fødselsmekanismen og psykens og hormonernes indflydelse på fødslens forløb.

Det har Louise allerede beskrevet rigtigt godt (og faktisk rørende smukt) i dette indlæg på hendes blog. Fra frygt til forventning.

2 timer flyver afsted og da Heidi går ud af døren efter at have givet både Sune og jeg et stort kram, kigger vi bare på hinanden og Smiler. Vi krammer i køkkenet og føler os som et lille sejt team der nok skal klare det hele. Vi summer lidt over vores nye viden, får talt lidt følelser og forventninger igennem og jeg føler vi er lidt stærkere end før. Det er stadig mig der skal føde vores barn, men det er trygt at gennemgå fødselsforberedelsen sammen og det er dejligt at slippe de bange tanker og blive opfyldt med nyt håb og ny energi.

I aften skal vi arbejde mere med selve Fødslen. Med Louises hengivelse til fødselsarbejdet. Og så skal vi klæde Sune på til at blive en fantastisk fødselshjælper.

Det bliver så godt!

Og som Sune sagde sidste gang  ” nu får JEG helt lyst til at føde” !

Læs mere her Louises revanche. Om at komme igen på en hård første fødsel.

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Idag har været en drøm af en lorte dag..