Afrejse 1.2 så er den jetlag(skid) slået ..!

Jeg har sejret af helvede til… Skål i mælk og babysavl!

Fotografi den 10-10-15 kl. 23.58

Åh altså endnu engang må jeg bare minde mig selv om, at jeg nu i mere end 10 mdr har haft en baby, der har været helt utroligt velbalanceret. Hun er godt født og godt kørt…  og mange vil nok kalde hende en “nem” baby. -Selvom det udtryk ikke lader meget anderkendelse falde tilbage til babyens “masterbrain”, som jo gerne er mor eller far.

Mor og fars forståelse for babys signaler og sprog vil altid have en stor indflydelse på om en baby er veltilpas og især i de første 6 mdr vil forældrenes hjælp til veltilpasset søvn og mad være direkte medvirkende til mængden af gråd og “u-nemhed”. (hos et rask barn vel at mærke).

Nova har vel nok været mødregruppens “nemme” pige.

Og jeg tager gerne (noget af) æren for det!

Både min mand og jeg (og vores børn for den sags skyld) har set konsekvensen, når vi har afveget fra, at mærke Nova og forstå hendes behov. Nova er, som jeg før har sagt en bøvsepige. Hun har faktisk en form for reflux ligesom sin storebror, men til forskel fra ham, har hun ikke haft smerter i det daglige. Det tilskriver jeg en del faktorer, som til eks. at jeg sørgede for en god tarmflora inden hendes fødsel, ved at tage probiotika de sidste 8 uger inden termin. Derudover har det hjulpet hende at styre amningen ved hjælp af det jeg kalder Ressourceamning. Jeg siger ikke! at man slavisk skal følge en 3 timers spiseprotokol, men at babyers mave har godt af ro og fulde måltider og de kan have stor glæde af, at man hjælper dem ind i en god spiserutine.

Novas far har ofte rost mig for min forståelse af Novas behov (man er vel ikke babyhvisker for ingenting;) og for, hvor nemt jeg kunne hjælpe hende til at sove. De første 2 mdr af Novas liv sov hun rigtig meget og vi hørte stort set ikke hendes gråd. Det mest udfordrende ved hende var, at hun gerne holdt vågen-marathon om aftenen fra ca 20- 24. Men det fik vi dog styr på i Hjælp mor jeg vil sove. Op til hun var 6 mdr har vi haft et barn, der var “conditioneret” til at falde i søvn, når hun enten blev svøbt eller fik sin lyserøde køredragt på og aftenputningen i egen seng fik vi styr på med Pick up put down uden store kvaler. Hun faldt nemt i søvn i egen seng ved et ca 10-15 min putteritual og vågnede først langt efter midnat til at komme over i mors seng til bryst og sov videre der uden postyr til næste morgen klokken ca 7-8. Skråstolen i badeværelset eller Bæreselen var også sikker succes.

Men så blev det sommer…

Og Nova blev ældre… og klogere… og begyndte at associere søvn med min varme krop. På vores ferie i Malaga begyndte jeg, at forstå hvor det bar hen… Nova vågnede oftere og søgte efter den varme krop, hun mente hører til hendes søvn. Men … søvntræning er hårdt -både for mor og barn, så jeg blev ved at slå det hen. Jeg fik lidt tid at løbe på ved hjælp af Meyermetoden, der virkede godt på Nova… -For en periode! Og jeg forholdte mig til for og imod søvntræning og holdt fast i det gode der var.

Men Nova er blevet værre…

Og ja jeg sidder måske lidt “Bagstiv” på Jetlagstømmermænd herude på ferie i min gamle by, Discovery Bay i Hong Kong, med nogle gode gamle veninder omkring mig og har lidt ondt af mig selv…

Det er også mit 3. barn og jeg har nu givet hende 9 mdrs graviditet og 10 mdrs bryst…

og ja jeg er selvfølgelig også lidt alene afsted her uden fars aflastning (klager dog ikke for både børn og veninder hjælper !!)…

MEN de hjælper jo kun så meget NOVA TILLADER…

OG Nova har seperationsangst…

Og Nova har måske lidt jetlag (og det er vel fair nok)….

Og Nova har i dag været en sur citron…

Og fået hele 3!!!! nye tandgennembrud..!

Og ja vi har faktisk sovet fint i nat… Hele Natten!

SÅ hvad piver jeg for?

Åhhhhhhhhhhhhhhhh

Må jeg sige det….

?

Jeg ville bare have elsket at tage en vild (mindre kunne have gjort det) BYTUR med mine dejlige veninder i Hong Kongs alt for fede natteliv…

Jeg ville have elsket at dulle mig med pigerne, til musik og bobler, spise på Wagyo i Soho, tage Escalatoren i stilletter til after dinner drinks på DeVino, fået verdens bedste Strawberry Daiquiry på hemmelige Feather Boa Bar, stikke i Lan Kwai Fong (Hong Kong’s Jomfru Anegade) og falde i snak med sjove mennesker, spise mig igennem et jelly shot på Schnuurbart, købe en åndsvag hat med lys i, varme op på Insomnia, smutte et smut i fryseren Balaleika Bar med russik pels og hat og skyde et vodka shot over skulderen og så slutte af i Wan Chai efter at have danset på baren i Carnegies og til det vildeste liveband på Dusk to Dawn, lave en hurtig retreat og nå 3.30 færgen fra Sam Ho Ma Tao (ferry pier three vigtigt at kunne sige i søvne til en ikke forstående kinesisk taxachauffør) gerne med en Eberneezers Spicy Scharwama i hånden til den halve times sejltur med fare for at få dobbelt op joy for de penge, der er brugt på våde varer gennem aftenen. Stige af færgen, grøn i hovedet af en coctail af alkohol, bølger og søvnmangel, stavre over til bussen med krydsede fingre i håbet om at gå fri af morgenfriske bekendte og deres børn. Tage bussen de 10 min hjem til Marinaen og gå med tungen lige i munden på gangbroen ud til enten Marias Chunky Monkey eller Irenes Dragonfly husbåde, lægge mig under dynen i aircon’en og lade båden vugge mig stille i søvn…

Og sove med et smil på læben efter en skøn aften i godt selskab..

… de cirka 1 time og 45 min…

-Indtil mine børn vågner og kommer hoppende ind i min seng og vil fortælle om alt det sjove de lavede igår med Marylou eller Maychell -de filipinske Hong Kong maids, der både er meget børne -OG tømmermænds -Venlige!

MEN ISTEDET…

-vil jeg sidde her med min baby på skødet..

For Nova sleeps for no one!

Men vågner for alle..

Ja jeg er taknemmelig for den tid der har været… og ja jeg er taknemmelig for at vi kom “nemt” igennem både spædbarneperiode, flyvetur og jetlag og de fleste nætter…

Og jeg overlever nok uden den bytur.. …. og uden så meget andet…

MEN det kunne også bare være fedt, at hun rent faktisk bare sov når hun skulle sove… både for mig og for hende selv for den sags skyld!

Og at jeg rent faktisk kunne få lov bare at sidde her og skrive det her uden hendes besidderiske tyngde på mine lår og hurtigtreagerende vejrtrækning, hvis jeg skulle finde på at rykke lidt på mig, eller ve mig, hvis jeg skulle finde på at lægge hende ned i sin egen seng!!!

Nej FY mor…

Men kære BOSSaNOVA

babyer har ikke godt af at holde styr på mor på den her måde, så selvom jeg ved du ikke går ned uden kamp, så kommer der en dag hvor vi må tage Bossen for at komme videre i gamet.

Game Over

for now…

Har du erfaringer med søvntræning er du velkommen til at dele.

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

2 kommentarer

 • Laila Cecilie Vendelbo

  Hej Meyermor,
  Det er med STOR glæde jeg læser med på din blog. Den er velskreven og humoristisk. Det er virkelig cool!
  Jeg har netop købt bogen “Kaninen der så gerne ville sove”, da min søn på knapt 4 år har svært ved at “slippe” dagen. Jeg ved ikke om Nova er for lille til den endnu, men det er da et forsøg værd. Jeg ved godt, at I pt ikke er i DK, men så kan du da have den i tankerne når I vender snuderne hjemad. Bogen er skrevet som en slags afslapningsterapi – som vi kender det fra yoga og pilates, når man nærmer sig afslutningen og selv skal koble af. Sådan skal bogen også læses.. Klart anbefaling herfra. Og nyd ferien ☺️
  De bedste hilsner
  Laila

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi Meyer Vallentin

   Kære Laila
   Tak for din søde hilsen og den gode anbefaling! Vi kender bogen og skriver også om den snarest muligt! -for den er klart anbefalelsesværdi!Tak for du læser med:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afrejse 1.2 så er den jetlag(skid) slået ..!