Kaninen (og moderen) der så gerne ville sove...

Billeder fra et tegneserie liv i Discovery Bay.

image

Hilsner fra ferielandet, hvor vi er vel landet og vel-etableret i vores gamle setting i Discovery Bay i Hong Kong. Ny for Nova men velkendt for os andre, og vi er blevet taget godt imod af de gode venner, der stadig er herude nu 7 år siden vi vendte hjem.. Jeg behøver ikke tælle, for Marias søn Noah blev født den dag vi rejste, så han er en levende kalender for de år der er gået.

Den første aften herude spiste vi på Zaks -samme menukort som i gamle dage, bare 20 % dyrere.. som alt andet herude. Men vi nød det gode selskab!

image

Nova elsker stemningen herude i DB. Jeg tror hun hurtigt kunne vende sig til at være X-pat barn i denne her lille tegnefilms by ala Pleasantville -hvis I har set den film?

Discovery Bay er en forholdsvist nyopført by, ikke ældre end jeg. (4-ever 21 eller noget;-). Den er kendt for at være hjemsted for et hav af forskellige nationaliteter. Expatriates, eller i daglig tale x-pats, -udlændinge der flytter hertil i udstationeringer af kortere eller længere tid. De fleste rykker hjem efter 2-4 år og nogle bliver hængende.

Der er selvfølgelig mange steder, man kan bo i Hong Kong og Discovery Bay er både elsket og hadet for dets særpræg. På trods af, at der er over 20.000 indbyggere i DB føles det lidt som at bo i en landsby. Byen er lukket af med hav og bjerge og en bevogtet citygate og private biler er ikke tilladt, i stedet kommer man rundt med et godt net af busser, hirecars som tager folk op i grupper og sætter dem af kronologisk, som man kommer frem eller hvis du er heldig eller rig nok, har man en gammel udgave af en golfbil. Licensen til den koster nu op mod en million kroner, men den følger også med nogle boligtyper.

DB er nærmest som et stort resort med små enklaver af bebyggelser og så to bymidter der kaldes Plaza (Old and North). Byen er kendt for sin børnevenlighed, med mange legepladser og playrooms, internationale skoler og ihobetal af afterschool-activities. Og så er den særpræget, fordi det er tilladt at have hunde her. Så kort fortalt er DB et sted for børnefamilier, hunde, housewives og working dads. Like it or leave it.

Skærmbillede 2015-10-19 kl. 11.20.46

Filippa og Rio var 6 og 3 da vi rejste hjem efter næsten 4 år herude. Det var aldrig planen, at vi skulle blive så længe, men byen og livstilen har det med at krybe op under huden på folk, så vi var, som mange andre, ved at gro fast. Ders far arbejdede i Cathay Pacific og da han fik en (af de få) base i Europa, valgte vi at tage hjem til Danmark. Man kan godt føle, at man går i tomgang herude og at livet derhjemme fortsætter stødt uden ens tilstedeværelse, så vi skulle hjem og mærke det autentiske liv. Væk fra forureningen. Og hjem til familie og venner. Børnene skulle være danske.

7 lange og 7 korte…

Nu står vi her igen. Det føles som om et helt liv er gået siden sidst og alligevel er alt som det plejer.

Vi har hængt ud på Plazaen, været til SøndagsBazar med markedsplads, drukket en øl i parasollens skygge, imens ungerne løb rundt og legede..

Skærmbillede 2015-10-19 kl. 12.08.26

Spist på Waterfront -like in the good old days. Men jeg mangler stadig at få min Banoffipie! Det er på To do listen!

Skærmbillede 2015-10-19 kl. 12.08.03

Plaza at night. Med Disney Land ude i horizonten til højre. De giver et flot fyrvækeri-show hver aften.

Waterfront by day

Skærmbillede 2015-10-19 kl. 12.06.40

Vi er gæster på vores venners båd i DB Marina, her har vi det skønt! Vi har adgang til pool og legerum og har havet i baghaven. Mange aftener har drengene stået og fisket og fået lidt af hvert på krogen. Både blæksprutter og tuvallier og en zebra fisk og sådan en sjov en der kan puste sig op og stikke!

image

Vi har hiket en hel del allerede. Både til Lookout point halvvejs til MoiWu, til Rock pools og til Peak Central. Her er lidt billeder fra første tur, der er mange flere på min instagram Meyermorblog, som jeg opdaterer dagligt:-)

image

image

De her edderkopper kan blive kæmpe store! Og så sidder de generelt lige i hovedhøjde ind over stierne… NICE NOT! Vi har til gengæld fundet ud af at de hører ret godt! For den her hoppede da vi skreg!!

image

Der er skønt på toppen!

På vej ned tog vi en tiltrængt pause. Nova fik sig en tår mælk og jeg udnyttede chancen til at få klippet hendes negle imens. Nød lærer nøgen kvinde at spinde! Nova har en skrækkelig vane med at rive og nive mig, når hun er træt og skal geare ned, så det gælder om at holde dem korte!

image

Man får Island Fever hvis man ikke kommer ud af Discovery Bay ind i mellem. SÅ vi har været ude på den anden side et par gange allerede..

Obligatorisk shopping, en tur til Classic car festival og en laaaaang tur i Hong Kong Ferris Wheel. Og en aften hike op til The Peak. Hong Kong Island højeste punkt. For enden af den kendte Midlevels escalator som er verdens længste rulletrappe. Vi har også været i Disney Land og på Junktrip -en sejltur med buffet og høj musik og hoppe i vandet fra bådens tag og ellers også haft gode dage ved poolen.

Men alt det må I høre om en anden gang, for Nova er begyndt at gå og jeg har stort set ikke siddet stille hele dagen i hendes vågen tid…

så m0r er træt….!

image

 

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

2 kommentarer

 • Mette

  Tak fordi du lader os følge med i jeres hverdag. Det er altid med stor fornøjelse jeg læser med.
  Jeg er interesseret i at vide lidt om den bæresele du bruger? Hvilket mærke/er den god/kan du anbefale?
  Bæresele er ved at blive et hit herhjemne til min datter på snart 5 måneder. Vi har en gammel brugt babybjørn som jeg ik rigtig synes jeg kan få til at fungere (sidde) ordentlig – hverken for mig eller bebs.
  Kan se du bruger din meget – så måske du havde nogle gode fif? 🙂
  Tak
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi Meyer Vallentin

   Hej Mette -dejligt du følger med:-) Jeg har haft en gammel Babybjorn og kan fortælle, at der er stor stor forskel fra den til en af de modeller der bærer vægten fordelt på hoften og ryggen. De nye babybjorn skulle være bedre og også have mulighed for rygsiddende position. Men jeg kan virkelig anbefale Ergo Carrier/Baby. Min er en Organic version og købt på et loppemarked i Hong Kong men jeg så den faktisk i en babybutik i Thailand her på ferien, så modellen er stadig i salg. Måske du kan søge på nettet. Den kan klart anbefales. Nova vejer 9- 10 kilo og jeg kan nemt bære hende på længere ture. Så go ahead:-) Heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaninen (og moderen) der så gerne ville sove...