R.I.P. -Rest in Phuket! Nyt fra feriefamilien i Thailand..

Børn gør os klogere..

12241759_10153251168756094_4305659463409812135_n

Det er sjovt, som vi får de børn, vi fortjener..

-eller sagt på en anden måde, vi fortjener at lære fra de børn vi får og vores børn er som regel kommet for at lære os noget.

Sådan er det med de fleste udfordringer vi møder i livet, vi skal lære fra dem og blive klogere.. og er der noget børn gør, så er det at gøre os klogere.

I hvert fald på os selv.

Jeg har lært forskellige ting af mine børn. Af at bære på dem gennem graviditeter, af at føde dem og opdrage dem og leve sammen med dem og af den personlighed, de hver især er kommet med.

Jeg har lært, at jeg kan have nok så mange gode ideer og intentioner om, hvordan jeg synes det skal være … noget andet er bare, hvordan det hele bliver..!

Det er sjovt som børn, af samme forældre kan være så vidt forskellige. Man kan tro, at man er super god til det der med at få børn til at spise..

Kræsenhed?

-det er da kun noget svage forældre får fremavlet i deres børn.. – lige indtil barn nr 2 kommer og fortæller dig, at du kan tro om. Du mener jo ellers nok, at du har kørt samme stil overfor barn nr 2, men denne gang virker det bare ikke -for det her barn er ikke som nr 1…

..Man kunne fortsætte med mange andre uønskede egenskaber, som de kære børn kan have, som dårlige til at sove, angste, nervøse, næsepillende, vilde, generte ja you name it!

Børnene er bare forskellige og det er vi forældre jo faktisk også… Vi bliver jo aldrig 1. gangs forældre igen, og søskendeflokken vil også have sin indflydelse på livet i familien og altså det miljø barnet vokser op i.

Mange vil nok mene, at det kan være svært at tale børneopdragelse med folk, der ikke har børn.

Efter min mening, er det ikke fordi deres mening ikke kan tælle, mere fordi deres mening aldrig er blevet afprøvet og testet .. -på børn.

Sådan kan det faktisk også være svært at tale flerbørne-opdragelse, eller søskende-opdragelse med forældre, der kun har et barn, for de har jo så ikke prøvet at have to børn, mærket deres synergi på egen krop og kommet til kort overfor deres egne standpunkter. De er altså heller ikke blevet børnetestet -bare på flokmentaliteten og konflikthåndtering med tvedelt hjerte.

Og igen i 3 potens er det faktisk det samme med den sammenbragte familie.. Har du aldrig været sammenbragt, er det svært helt at forstå, hvordan livet i en sammenbragt familie kan være.

Mix så lige det hele op og lad den ene forælder være 1. gangs eller den anden forældre 3. gangs, lad den ene have haft held med søvn eller kræsenhed eller noget helt tredje og den anden være stærkt afprøvet på lige netop de punkter, eller forestil dig et lignende scenarie med andre forskelligheder, og forsøg så at få den sammenbragte familie til at spille.

Hvis du syntes, det var svært at tale opdragelse, med en der ikke har børn, eller bare med den du har børnene med, så prøv at tale det, med den du deler familielivet med, men ikke børnene… Og så har du først rigtig fået prøvet noget her i livet!

Med det hele rammer udtrykket, Lige børn leger bedst faktisk meget plet.. – så er der vidst ikke sagt for meget.

Men det hele er jo kommet for at lære os noget.. alle udfordringerne gør os klogere. Alle børnene gør os klogere.

Vi må se vores ideer og standpunkter om børneopdragelse, som vasketøj blive hængt frem, pillet ned og få en ordentlig rusketur i familievaskemaskinen og krydse fingre for, at det materiale der kommer ud, ikke er alt for afvasket, misfarvet eller krympet og stadig passer til de børn vi har og de forældre der har dem..

Vi må håbe, at vi ikke kommer til at koge noget, der måske skulle håndvaskes og at vi lærer at værdsætte og se forskel på materialerne og farverne OGSÅ selvom vi ikke selv har købt og gået tøjet til. Også selvom det måske ikke lige var vores yndlingstøj eller lige den måde vi ville vaske det på…

For en ting er at lære og blive klogere på vores egne børn og af vores egne børns udfordringer, men noget helt helt andet er at tage imod den læring andre folks børn kommer med, for den kommer ikke indsvøbt i kærlighed.

Det kommer ikke nemt eller gratis, men det gør ingen lærdom -ej heller kærlighed…

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

R.I.P. -Rest in Phuket! Nyt fra feriefamilien i Thailand..