Jeg gjorde det gerne 100 gange igen..!

Nova 15 måneder.. (læs: år!) -om vores hverdag.

image

Hun nåede lige at fylde 1 år.. og så kom virus og baccillerne over os.. ET HELT ÅR uden det store på den front.. men så må man ellers sige, at vi har taget revanche lige siden. Og det startede endda INDEN vuggestuestart!

Vi kom hjem fra vores skønne 2 mdrs Hong Kong/Thailands tur og landede midt i den danske Virus Vinter.. Hvad sker der for det i år? Er det bare mig, der har glemt, hvordan det er at have en bebs eller er ALLE bare virkelig hårdt ramt i år?

Her hos os har den stået på hånd fod og mund syge inden vuggestueopstart i December og derfra føles det, som om hele familien har været nede på skift. Januar var hård på mange måder, både med jobopstart og sygdom over hele linien.. Influenza og op til flere omgange forkølelser med lidt bihule hygge ind over.. Nova tog sig også lige en omgang skoldkopper med i farten.

Skærmbillede 2016-02-29 kl. 11.39.43 AM

Skoldkopperne klarede hun nu godt og egentlig er hun ikke en pige, der lader sig mærke stort af lidt modgang på den fysiske front. Hun bliver måske lidt kortluntet og lidt småtspisende og suger lidt ekstra i mors stakkels bryster, men sygdom er INGEN hindring for Novas mod på livet. Sidste uge bød på en omgang streptokokker.. så langt om længe måtte vi ud i Novas første omgang Penicillin.. Ah der har vist været noget medicin en gang mod svamp, men ellers har vi været rimeligt forskånet med vores lille stærke pige..

Men det er så også det eneste sted, den unge dame skåner os med sin lille personlighed i vores liv.. for på samtlige andre fronter er der ingen kære mor..

image

Hun er den vildeste sukkerdetektiv! Og sådan en Othello kage her skal ikke gå hendes næse forbi!

Nova ved ikke selv, at hun kun lige er fyldt 15 mdr..

Hun føler helt klart selv, at hun matcher op med de fleste. Den anden dag fik vi besøg af 5 årige Jens Emil og Nova var 100 på, at han var kommet for at være hendes bedste legekammerat. Hun tilbød sig selv med al sin herlighed. Og der var både våde kys og tumlen rundt og fremvisning af alt, hvad hun kunne hive frem af legetøj og diverse mooves. Jens Emil var måske nok en smule overvældet, men alligevel flatteret af abens anstrengelser, som han sagde ” Jeg tror hun elsker mig”!

Og kærlighed fra Nova, den er ikke kun de få forundt. Nogle gange er den gengældt.. som hos vores helt fantastiske læge Gry, der på trods af den positive podning for streptokokker, tog venligt imod Novas søde farvel kys med 11 taller und alles. “For hun var da ikke til at stå for!”

Og hos vores ligeså søde Kiropraktor Bo fra Klinikken i Gammeltorv, som ikke kunne stå for den lille blenumse mus, der kravlede op på mors mave på briksen og lagde sig roligt og afventende hud mod hud, indtil det blev hendes tur til en lille gennemgang af Bo’s kyndige hænder.. På trods af et kort ubehag, da Bo løsnede en stramning i hendes rygmuskulatur, blev de hurtigt gode venner igen og fik talt et par røverhistorier igennem inden hun fik en tryghedstår hos mor og begav sig ud i venteværelsets udfoldelsesmuligheder.

image

Nova ser sig ikke tilbage.. Møder hun en enkelt gang imellem en kærlighed, der ikke er gengældt, reagerer hun først skuffet og vemodigt på afvisninger, da især hvis de kommer fra en hårdtskubbende ældre bebs med en spændende leg ved hånden, men hun finder hurtigt sin balance og en anden vej til sit mål. Og kan det ikke være ejermandens accept og samspil, kan man da altid forsøge at stjæle deres legetøj. Og slår det helt fejl, er hun så heldigt indrettet, at hver vej hun kigger bringer nye ideer og muligheder indenfor rækkevidde.

image

Rækkevidde er sjovt nok også en voksende størrelse for tiden.. Hun ses ofte med sin tro følgesvend.. IKEA stigen på slæb.. Og er der ET sted hun ynder, så er det håndvasken! Der skal jo vaskes op! Og hold da op hvor hun knokler! Hun hjælper også gerne til med at skære bananer ud, eller plukke vindruer eller tørre bordet af med en våd klud.. -samme klud kan man jo belejligt nok også lige suge lidt i, hvis man bliver tørstig af det hårde arbejde..

image

Hun går stadig sine runder i hjemmet.. der er skabe og skuffer, der skal onduleres.. og mærkeligt nok bliver det bare aldrig kedeligt eller trivielt at hive de samme ledninger, nøgleremme, takeaway sedler, kander, flasker, poser, sugerør, klude eller mønter frem fra de samme skabe og skuffer, igen og igen…. og igen og igen..

Skærmbillede 2016-02-29 kl. 1.04.43 PM

Hun er ukuelig! Og mors første taktik (som altså virkede ved de andre børn, der aldrig rigtig blev skabsgængere!!) -at lade dem komme til, men aflede opmærksomheden og trække dem væk fra de uønskede skabe, virker bare ikke rigtig med den her type bebs.. Hun går bare igen og glemmer ikke muligheder. (og da slet ikke når hun har fundet skabet med cheerios!)

Den nye taktik ser så ud til at have større succes med den flittige pige, nu bliver hun nemlig sat på opgaver, som at rydde op, vaske af, smide i skraldespand, hente sko og lukke døre. Og det forstår hun altsammen… til vores store overraskelse!

image

Luk lige døren skat… Store pige !

Hendes sprog virker nemlig til at tage samme fart som pigen selv. -Og det siger ikke så lidt!

For et par uger siden forundrede hun os alle, da vi sad i stuen og hørte far komme hjem. Der blev sagt noget med “nu kommer far Nova” og Nova kiggede forventningsfuldt op mod døren og da far kom ind, sagde hun:

HEEEJ BAAR!

Hun kan også sige MMMMOR, men siger det mest, når hun vil have MAHMAH, AMME, BABBAH -altsammen de fineste ord for de gyldne dråber, hun stadig er så lykkelig for og som vi fortsætter med til, der bliver en naturlig udvej.

Er der andet, hun vil have fingrene i, har hun sit helt eget trylle-ord:

BEEJA!

og det kan man altså komme langt med, når bare det siges skingert og bydende nok!

Ellers siger hun TISSE og BOMBOM (prut) og peger på bleen, Søster og William og Heidi er stadig på tapetet og generelt løber hun gerne bare rundt og siger YEAH og klapper af sig selv for selv de mindste ting.. (det må hun have fra sin far;)

En enkel gang fik hun forvildet sig ud i at efterabe mig lige efter jeg havde sagt JEG ELSKER DIG..

<3

Og det var IKKE kun mig der hørte det!!! Mors hjerte smeltede!

Og smelter mit hjerte, det gør hun !  Mit lille livsstykke… Hun er så livsbekræftende en lille skabning og hendes indsmigrende væsen går lige i hjertet på os alle..

Skærmbillede 2016-02-29 kl. 1.02.47 PM

Og så er der den anden side… Når hun pludselig bliver sur og trodsig,  får det forkerte ben ud af en lur… er umulig, krævende og ikke vil samarbejde, vrider sig og laver livsfarlig dødvægt, så man nær mister grebet! ..når hun for 117 gang snerper munden sammen og ikke vil spise, det mad vi serverer, når hun ind imellem overammer om natten og mor får ømme brystvorter, når hun (igen) ikke vil sove og holder hof, fest og lange aftener.. Når hun vågner 4 gange inden midnat og kommer slingrende ind i stuen og henter os og skal puttes igen, når hun ikke vil sidde i sin autostol, klapvogn eller højstol.. Når hun pludselig står på bordet.. Når hun kører os alle i bund, en efter en.. slidte op af hendes hærgen og kræven..

Når hun afbryder vores forholdsplejende sam-tale -og leje for den sags skyld…

image

Her havde hun også lige en mening om hvad der skulle i kurven… Vinen hed ellers NOVA!!!

Eller bare helt og aldeles med vilje er en rigtig lille rod, der smadrer ting, flår søsters dekorationer i stykker, tonser sine brødre og yderst demonstrativt vælter glas eller fyrer mad på gulvet..

Skærmbillede 2016-02-29 kl. 1.02.21 PM

Så er hun altså ikke bare et livsstykke, men også et stykke for meget! Og det er vi begyndt at vise hende.. Så får hun den reaktion hun søger. En ændring i mors og fars toneleje, måske bliver hun sat ned på gulvet, eller alt bliver fjernet fra hendes rækkevidde. Hun får heller ikke lov at være så voldsom ved sin storebrødre, som hun gerne vil.. Når hun først sætter kløerne i og gør dem ondt, er det nødvendigt at stoppe hende og hun skal mærke, at der er grænser…

..selv for NOVA ..

BUM!

Så går der et splitsekund og alt er tilgivet.

Er det ikke skønt, hvordan livet med børn lærer os så smukt, hvordan man kan nulstille og starte forfra igen og igen..? Børn gør os klogere på os selv og på dem – og hvert nyt barn kommer med en ny læring!

Jeg har på fornemmelsen, at Nova har rigtig meget hun gerne vil lære os 🙂

image

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg gjorde det gerne 100 gange igen..!