Kan man blive skilt på (grund af) sølvpapir..?

Hvorfor du bør tage dit barn til kiropraktor.

image

Det er bredt kendt at Kiropraktik og Zoneterapi kan afhjælpe de meget tydelige spædbarneproblemstillinger, som til eksempel kolik og skæve kranier. Måske fordi man i disse situationer er meget tilbøjelig til at opsøge hjælp og dele ud af sin viden, når noget har hjulpet. Men kiropraktoren kan faktisk afhjælpe flere problemstillinger end lige disse to og det kan generelt være et godt sted at starte i udredningen ved forskellige problemstillinger.

Selvom det er naturens vej og vilje, at vi bærer og føder vores børn fra et trængt miljø, som livmoderen og fødselsvejen jo er, så er det ikke unaturligt, at det indebærer nogle fysiske udfordringer for vores små nye, som kan være hårde at starte livet på.

Som udgangspunkt er barnet godt beskyttet i sin lille fosterbobbel, men lang tids indstilling i bækkenet med hovedet i en skæv stilling eller en lang fødsel, med vekræfternes sug og kranieknoglernes akkomodering (tilpasning) til bækkenets proportioner, måske med lidt hiv og træk til sidst, kan være hård kost for en lille blød krop.

  • Forstrukkede sener eller muskler kan påvirke hele skelettets funktion, så barnet feks. ikke bryder sig om at ligge på maven, eller bliver senere i sin udvikling af trille, sidde, kravle, gå motorik.
  • Skelen eller ørebørn kan have godt af at få afklaret om der er tale om indre låsninger, der fastholder ringe funktion af musklerne.
  • Stramninger i ryg eller mave kan have indflydelse på fordøjelse og mavemundens funktion og give både kolik og refluks symtomer.
  • Stramninger i nakke, kæbe, hovede kan have både inddirekte og direkte indflydelse på dit ammeforløb. Inddirekte ved at baby feks har en dårlig stutteteknik eller ammelyst og mere direkte ved at baby decideret nægter at ligge i nogle positioner eller har svært ved at svøbe og danne vakum. Det kan have indflydelse på startvanskeligeheder, men også på produktionen på længere sigt og dermed også i høj grav på babys trivsel.
  • Søvnproblematikker og hyperaktivitet kan også bunde i forskelligt fysisk ubehag.

Grundet sidstnævnte besøgte Nova og jeg for nyligt min gamle Kiropraktor Bo fra Klinikken på Gammel Torv. Og nu siger jeg gamle..  og det ville han nok skælde mig ud for, hvis han læste det her, for han er faktisk i sin bedste alder, men ældre er han da blevet, siden sidst jeg var der.. Jeg gik hos Bo i gamle dage i starten af 2000, da jeg efter henholdsvis en bilulykke og en hård landing med flyveren, havde fået pådraget mig et piskesmæld. Bo og hans fysioterapeut partner fik sat mig ordentlig sammen igen.. Og så har jeg ikke været der siden. Mest fordi udlandsophold har betydet, jeg har fået min “nakkestøtte” andetsteds, men også fordi jeg lidt havde det med kiropraktik, som nogle kan have det med tandlægen..

Uden at uddybe dette, var det et ret så vedvarende nakkehold her i starten af året, der fik mig tilbage til Bos kyndige hænder. Og så var det jo ikke så slemt alligevel..

Det var dog alligevel med let tøven, at jeg bad ham give Nova et eftersyn, for at få afklaret om hendes søvn/putteproblematik kunne bunde i en fysiologisk problemstilling.

image

Nova er godt og nemt født og har stået bevægelig i bækkenindgangen op til terminsdatoen, så egentlig havde jeg ikke tænkt, at der var noget at finde.. men hun havde dog haft lidt tendens til refluks, hvis jeg ikke hjalp hende med at styre amningen (har jeg beskrevet under ressourceamning) så det var da værd at afprøve.

image

Bo er meget erfaren og har et rigtigt godt børne (menneske) tække. Han er meget opmærksom på at gøre oplevelsen rar for både mor og barn ved at charme sig lidt ind på den lille og smalltalke med den store.image

Det virker til, at han opnår en form for tilladelse, inden han i en skjult leg masserer og manipulerer med de små muskler og knogler. Jeg blev involveret for at skabe tryghed, så Nova feks. kunne ligge ovenpå min krop til de sidste undersøgelser. Og i løbet af få minutter var det overstået. Et lille piv blev det til fra min lille mus, men så var det dejligt at amning er naturligt overfor en af Bo´s slags.

image

Han fandt en mindre låsning som kunne have indflydelse netop på Novas mavemund, men ikke noget han mente, ville have den store betydning på hendes søvn. Vi kom forbi over nogle gange og skal i dag have et sidste opfølgende tjek. Men umiddelbart har det ikke haft nogen indflydelse på lige netop vores problemstilling. Men det kunne det ligeså godt have haft, så jeg føler det har været værd at få afklaret.

image

Og så er Jeg rigtig glad for at vide, at min bebs har sin frie krops fulde potentiale med sig i sit tumle liv.

Det er ikke kun de helt små, der kan have godt af et eftersyn hos kiropraktoren, faktisk har Bo flere patienter, der regelmæssigt siden de var helt små, er kommet til eftersyn et par gange om året. Og det giver jo rigtig god mening, eftersom børn generelt har ret meget fart på og er meget fysiske. De kan falde og komme til skade og bare kompensere for det, fordi de ikke ved bedre. Lige nu tænker jeg, at de store også skal tjekkes igennem med problemstillinger som henholdsvis hælsmerter, nakkesmerter og manglende koncentration.

Jeg har saxet nedenstående fra Bo´s hjemmeside, da jeg elsker hvordan de gode råd er skrevet, men i kan også selv gå ind og læse mere her Klinikken Gammel Torv.

 

Gode råd fra spædbarnet til jer som forældre

  • Jeg kan bedst lide at blive løftet ved, at I tager en hånd under mit hoved og en hånd under min numse, ligesom en lille hundehvalp, fordi trykket så bliver fordelt på min rygsøjle, og det føles rart.
  • Jeg vil rigtig gerne støttes under mit hoved, da mine nakkemuskler ikke er så trænede endnu, de bliver meget stærkere, når jeg bliver 3 mdr. gammel.
  • Jeg kan godt lide at blive svøbt, når jeg bliver båret rundt – det føles trygt og varmt, ligesom det sted jeg lige er ankommet fra, nemlig mors mave.
  • Jeg kan ikke lide bæreseler, hvor mine hofter ikke kan bøjes. En slynge er OK, bare I husker, at jeg skal ligge skiftevis på højre og venstre side.
  • Jeg kan ikke lide autostole, men jeg vil meget gerne med på tur. Derfor vil jeg helst ligge så meget ned i autostolen som muligt. Husk også at holde små hygge pauser, hvor jeg kommer ud af autostolen og kommer om på maven eller på siden, så min krop får variation.
  • Jeg vil rigtig gerne udvikle mig motorisk, det gør jeg allerbedst ved, at I lader mig udvikle mig i mit eget tempo, dvs. først ligge på maven og blive rigtig god til at løfte hovedet. Bagefter begynder jeg at vende mig, og først ved 6-8 mdrs. alderen begynder jeg selv at lave trepunktsvendinger og sidde op. Først da, kan min rygsøjle lide at sidde op.
  • Jeg vil helst være i vandrette stillinger, indtil jeg selv kan komme op i lodret position. Det samme er gældende, når jeg kan kravle.
  • Jeg vil selv lære at rejse mig og træne bækken og lænd til at holde mig oprejst og tage mit første skridt i livet!
  • Jeg er så heldig at være født med en rygsøjle, og den vil jeg gerne passe på. Derfor er mit ønske at få den tjekket ekstra det første år. Det er nemlig i denne periode af mit liv, hvor jeg vokser mest, nemlig 50% i længde. Det kan man da virkelig kalde vokseværk.

 

image

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man blive skilt på (grund af) sølvpapir..?