DO’s and DONT’s -når storfamilien er i Sommerland Sjælland!

image

Dette indlæg er sponsoreret og lavet i samarbejde med Sommerland Sjælland, meninger og oplevelser er dog helt og aldeles vores egne 🙂

Det skal ikke være en hemmelighed, at vi har været så heldige at få sponsoreret en tur i Sommerland Sjælland for hele familien. Vi fik tilsendt både entre og spisebilletter, en maskotbamse, sol creme og aftersun med bud et par dage inden vi gik på ferie.

Vores ferie, der var gået fra at være planer om en uge i luksussommerhus på Mallorca (ligesom på Marbella sidste år) med gode venner, til at vise sig, at vi var blevet udsat for internetsvindel og havde tabt 25.000kr sammen med vores vennepar.

Den var svær at sluge.. Især da juli viste sig fra sin værste side og solen lod vente på sig, men vennerne lånte os deres sommerhus, solen kom og pludselig stod lykkeposen fra Sommerland Sjælland foran vores dør -til børnenes store glæde!

Så kommer vi alligevel i swimmingpool i år!

og det gjorde vi i den grad!

image

Nu sidder jeg her på min venindes sofa i mørket og er taknemmelig og træt..

Taknemmelig for at jeg overhovedet kan sidde her i min venindes sommerhus, efter en dejlig familietur, og være træt på den der rigtig gode lykkelige måde..

Trætheden kommer sig af en dag med fuld fart på familiehyggen, meeen også fordi Nova -på trods af en halvanden times køretur  fra 20-21.30 var springfuld af energi, da vi kom hjem..

-Hvilket bringer mig til min første (og i omvendt kronologisk rækkefølge…) don’t..

DON’T! -lad ikke duracellbabyen smage sit livs første candyfloss efter lukketid, tæt på sengetid og i det hele taget slet ikke… just dont!

Skærmbillede 2016-07-26 kl. 10.40.26

Men lad os starte fra starten..

Her til morgen stod Peter tidligt op og kørte til KBH efter klapvogn, højstol og diverse andre ferie-ting, som vi manglede heroppe i sommerhuset i Liseleje.

Vi andre sov længe!

Fili kom ind og vækkede Nova og mig kl 08.30!! VI HAVDE SGU SOVET GODT! Aftalen var dog, at Peter skulle være tilbage så vi kunne være i Sommerland Sjælland kl 11 til Cirkus-skolen.

DO! – smør madpakker! Imens børnene kørte deres ferie kellogs-mini-pakker ind, smurte jeg en røvfuld rugbrøds klappere med leverpostej og spegepølse, fyldte vandflasker og fandt frisk og tørret frugt og nødder frem til turen. Det var et mega hit på færgeoverfarten og fik mig næsten til at føle mig velforberedt og mor-agtig!

image

DON’T -ødelæg stemningen med pakkestress! Siden mit stress-forløb efter skilsmisse/bachelorskrivning i ’12 er der een ting, der kan give mig tilbagefald og det er at pakke til en familie på 6 OG komme ud af døren. Jeg er nærmest psykotisk, når jeg forsøger at overskue alle mulige (og umulige) hændelser og situationer, som jeg gerne vil være forberedt på. Er der nogen større moderfølelse end at kunne hive et tyggegummi frem til den køresyge, et plaster til den forslåede eller en trøje eller regntøj til den beskidte eller forkomne..? -for ikke at tale om bare at være en smule på forkant med den mindste behov..? Lykkes det hele -Så er man jo nærmest Gud!

DO! Kill her with kindness! Manden var forsinket og han landede midt i mit pakke-kaos.. der var bunker overalt.. -det var lige før jeg så både ræv og Lars von Trier for mine (råd)vilde øjne og manden skulle lige til at sætte mig på plads.. Da jeg imellem sammenbidte tænder fik hvisket, at han altså var sat i den her verden for at styrke mig, hvor jeg er svagest og det var NU! Som altid samlede manden med jordens bredeste skuldre den vage fremstrakte hånd op med et kærligt kram og vi kom ud af døren og jeg undgik at ende i den høje falset og forsværge yderligere stressende familieforetagender på denne ferie. Hvilket i sig selv er yderst tilfredsstillende.

Skærmbillede 2016-07-26 kl. 10.46.21

DON’T! græd ikke over spildt mælk.. Og heller ikke over spildte glæder. Vi nåede IKKE vores cirkus skole.. Klokken var 12 før vi nåede frem og der var eventet slut.. MEN vi kom godt ud af døren. Nød vores færgetur. (OG picknikken) Babyen var glad. Børnene enedes og de voksne holdt i hånd.. Så kan det faktisk ikke blive bedre! Og som Peter prædiker så klogt, så er det IKKE alt, hvad man giver sine børn, der tæller, men mere stemningen, man har, imens man er sammen, som bliver husket i den sidste ende.. Og det vil jeg da give ham ret i, men derfor kan I godt få en lille erfaringens DO med herfra..

image

DO! Planlæg en smule hjemmefra, hvad der er vigtigst at nå.. -for du når IKKE det hele!!! Sommerland Sjælland er stort! Og vi nåede ikke alt, hvad børnene kunne have ønsket. Vi gik den vej næsen pegede og fik en del heldige oplevelser på den konto. Feks gik vi ikke så meget efter de mekaniske forlystelser, men havde mange udfordrende og faktisk ret så teambuild’ene oplevelser i rafting, Amazonas jungle, bådene, tømmerflåde rafting, legepladser og kaninø, togturen, badeland, guldgraveren, og rafting i Amazonas. Samt hoppepuden og trampolinerne.. Og apropos trampoliner..

image

DON’T ! Do trampolines before toilets..! Hvad ligner det at placere trampolinerne før toiletterne! Det er en ommer Sommerland Sjælland! Hilsen alle Danmarks mødre, hvis blære har siddet under en 4-5 kilo tung livmoder i et blødt opspænd! Mor her var max presset! Apropos presset..

DON’T ! Tro ikke vandrutche(4xglide)banens Olfert .. -KUN er en Olfert..! Rejs dig op efter du er landet i poolen under vandrutchebanen og tag et par skridt. Hvis du synes der er noget der ‘presser’ dernede..? Så er det nok ikke en jordemoder, du har brug for, men måske nærmere de rimeligt heldigt placeret toiletter just ret frem for..!  og til forskel fra de stakkels fødende på landets hospitaler, der får æren af et lavement på en (enormt) stille fødestue med jordemoder og mand som æresgæster, når champagneproppen skydes, så kan du glæde dig over, at der i vandland og omklædningsrum er et rimeligt højt lydniveau, så du kan fyre den af, kun til lyden af din egen latter.. Husk at bade bagefter tak! Og apropos gode maner..

Skærmbillede 2016-07-26 kl. 10.47.46

DO! Køkultur! Just do it! Med mindre du vil se  dig over nakken for om Meyermor aka vandforlystelsernes Emma Gad, står klar til at hoppe op og give dig en springskalle for at tro, at du og dit barn er de ENESTE  her i vandland, der godt kunne tænke sig en tur i Mega Wild River. NEJ! At du har været så heldig, at en anden badeglad badegæst har overdraget sin badering til dig, betyder IKKE at du kan indgravere dit navn på ringen og lade som om, du pludselig har fået hold i nakken og ikke kan se den vej de 10 næste står i kø…! Jesus! NOT on my shift! Tænk på din næste! Og apropos god karma..

Skærmbillede 2016-07-26 kl. 10.49.40

DON’T! do and die.. Når du tager turen op i trætoppene med dine børn, fordi den yngste af drengene har en højde, der kræver en voksens følgeskab.. Så strammer du ballerne og forsøger at vise dine børn, at man kan hvad man vil.. Også selvom du måske synes, at det er pænt grænseoverskridende og du når at fortryde hundrede gange. Måske står du på jorden lidt før tid og lader “for lille barnet” -være stor nok. Du ved jo, at DE er helt sikre deroppe i sikkerhedsudstyret.. Du skulle jo bare ned og tage nogle billeder ikke? (Som du så alligevel glemte fordi du lige skulle have styr på jellyarme og ben..) ikke at jeg overhovedet kender den type! Men apropos at lyve for børn..

Skærmbillede 2016-07-26 kl. 10.51.00

DO! Bland dig udenom når en lille dreng stamper hårdt i jorden foran dig og hysser op om, hvorfor parken lukker før lukketid. Et “de lukker ikke -det regner bare” er måske rimelig malplaceret – og endda måske ganske uvelkomment finder du ud af, når du vender dig om og det går op for dig, at moderen bag dig måske havde “købt sig” til en hurtig exit med en lille hvid løgn. Ikke at jeg selv kunne finde på at lyve mig fra en mulighed for at lære mine børn, at alt godt har en ende, men derfra til at smaske min pædagogiske tankegang i hovedet på andre, er der dog en grænse.. -heldigvis var vi to voksne, der kunne grine af det tragikomiske i situationen, imens drengen stak i et hyl og moderen tørt konstaterede at “måske var det også bare ved at være tid til at lære drengen, at nok er nok og især når mor og far er trætte!” Jo tak!

image

DO! Spis i bistroen! Især hvis du har små duracellkaniner i Nova størrelse med! Terrassen er lukket af, der er et legebord og betjeningen er opmærksom, venlig og interesseret i den lille frøkens henvendelser! Men endnu mere, hvis du har børn i forskellige aldre med forskellige spisevanskeligheder! Bistroens buffet bød på kylling for enhver smag (og min søns smag er lidt “særlig” efter hans fortid som refluksbarn), ribs til alles smag, flødekartofler, pomfritter og lækre salater med både feta, oliven, vandmelon, kål og bønner og meget andet! Det var overraskende godt og vi blev alle mætte og klar på nye forlystelser!

DON’T ! Tro ikke, at det betyder, at vejret også er klar! Hvis det lyder af torden.. Så er det nok.. Skybrud! For i Danmark har vi ikke længere de der små byer, der nok går i sig selv igen. Du har sådan ca 10 sek !! Til at finde læ! Og så hælder Gud nådesløst lige en balje vand ud over kanten deroppe, så en tur i det nye SPLASH land er ganske overflødigt..

Skærmbillede 2016-07-26 kl. 10.54.01

Jeg havde lige sat Nova på en træhest da det begyndte at dryppe. Den tid det tog mig at vende mig om og gå ti skridt over efter klapvognen og lige registrere, at de store havde gang i en pudekamp på pæle, var alt den tid det tog for regnhelvede at bryde løs! Jeg flåede klapvognen ind i et legehus til lyden af Novas tiltagende frustrerede “Hey Hey”! Hun havde ikke tænkt sig at ride Silver i stald, så jeg greb hende og løb ind i ‘ostehandleren’..

image

Regnen stod ned!

image

De andre fandt ly hos sheriffen.. Jeg kiggede ud på himlen.. Grå! Kiggede på min datter.. Mæt og tilfreds.. Hmm har du lyst til at amme? Mmmm ja, det ville hun da godt..! Altså helt og aldeles for sin mors hygges skyld! HA!

image

Og det var så hyggeligt! Men endnu mere hyggeligt var det, da de andre unger lod ‘Peter selvstændig erhvervsdrivende’ spjælde den alene og forlod det kedelige selskab og kom over til os.

image

Jeg lokkede dem ud på mission søde sager. De smed tøj og sko og løb i badetøj over til slikbutikken og købte jordens bedste bland selv slik! Der var ophold i regnen da de kom tilbage, men heldigvis havde Columbus skyen en ladning mere, så vi kunne få fuld hygge for pengene. Posen gik på omgang. Det var ikke skide sukkerpædagogisk, men der var til gengæld skide hyggeligt!

image

DO! Junglestien! Det var vores families absolutte højdepunkt! Jordens længste omgang ‘jorden er giftig forhindringsbane’, hvor vi alle kunne være med i forskellig grad.. Jeg udfordrede mig selv så mine stakkels mavemuskler sagde smæld! (Det var den træning vi kom fra!) Og vi klarede både mørke labyrinter og diverse gåen på glatte liner, rutcheture, og farlige vandovergange.. som en rigtig Indiana Jones familie!

image

Vi sluttede turen af med en hyggelig forlystelse for hele familien, sejlads ned af Amazonas farlige flod med mange spændingsmomenter og nok at se på! Nova var helt med! Bagefter fik hun sig sin yndlingsforlystelse.. -en tur i bæreselen! Og vi troede den hellige gral var velforvaret, da hun så småt begyndte at putte sig ind til min ryg og lave hyggelyde..

image

Det satte yngstemandens ønske om en candyfloss så en stopper for.. Lige så blid og god og med på den værste hun havde været, lige så skrap bliver hun, hvis man forsøger at lade noget sødt gå hendes næse forbi. Hun helmer ikke før hun har fået sin bid af kagen.. Så det fik hun og det bringer os tilbage til starten af dette indlæg..

1.5 times søvndyssende kørsel, ro fra bagsædet, varme trætte og brugte børn .. Men om hun faldt i søvn? NO!

DON’T Think so..

men det vil jeg DO nu..

ZZzzzzzzzz

tak til Sommerland Sjælland for at give os en skøn dag for hele familien!

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sure bebser og babser.. Når brystbetændelse og frustrerede babyer tager livet af amningen.. #spørgMeyermor