Jeg er mere nervøs for at være på direkte i TV2 News end for at føde hjemme...

Min arbejdsglæde sidder i venteværelset… og min lønseddel griner af mit slid.. hvor tror du jeg er om 5 år?

Skærmbillede 2016-08-09 kl. 11.32.51 AM

Nu vil Pernille Skipper have regeringen til at sende akutpakker til hospitalernes fødegange, med penge til bedre arbejdsvilkår for landets jordemødre, der hænger i en tynd kalde-tråd.

Pengene er tiltrængt og vi er mange jordemødre, der takker for opmærksomheden og håber på det bliver hørt, for vores arbejdsglæde sidder i venteværelset sammen med de ventende kvinder.

Får vi ikke snart hænder nok til at kunne møde vores fødende med empati, omsorg og stolthed i vores fag, så bliver det svært at se vores fag og vores valg af levevej i øjnene.

I forvejen skal vores arbejdsglæde dække over vores ringe løn..

Og det gør det faktisk grinagtigt KUN at tale om flere penge til flere hænder… Det hjælper jo ikke at give flere penge til flere ansættelser, hvis der ikke er nogle jordemødre at ansætte!

Tilløbet til uddannelsen er stor!

Vi poster nyudklækkede jordemødre ud i et væk.. ..men væk bliver de!

-hvor er de henne?

Det kan jeg sige dig… De kloge 12-talspiger får hurtigt nok og finder anden vej til værdsættelse af deres evner. Kvote 2 pigerne bliver hængende til de har slidt sig selv og deres brændende passion for faget op.. Det tager ikke lang tid skal jeg hilse og sige..

Vores erfaringsgrundlag udvandes i takt med de tiltagende ringe forhold og en lønseddel, der spotter vores slid.

Vi er blevet nødt til at se os selv i øjnene.

Hvilken veluddannet kvinde påtager sig dag ud og dag ind kæmpe ansvar for liv og død og ser sig lønnet med 154kr i timen uden at føle sig lidt dum?

Ikke mig!

Min arbejdsglæde sidder i venteværelset og min pengepung griner af min naive lidenskab.

Jeg føler mig utilstrækkelig. Jeg mødes af ængstelige og unødvendigt forpinte par og jeg kan ikke redde dem alle.. Nogle vil uværgeligt gå igennem mit og mine kollegers desperate forsøg for anstændige og ordentlige forhold og når den dag kommer er det også MIN autorisation, MIN samvittighed og MIT liv der rammes!

Jeg knokler min røv i laser. Min familie er på kald sammen med mig.. jeg slider dem op før mig selv og kan ikke engang vise en lønseddel for mine prioriteter..

..jeg kan få to ugers ferie i sommerferien, arbejde hver 2 weekend, helligdage og skiftehold og jeg tjener mindre end en skolelærer..

Hvor længe kan jeg tillade mig at holde fast..?

Min arbejdsglæde sidder i venteværelset.. og min familie sidder standby derhjemme..

hvor tror du jeg er om 5 år???

Hilsen din jordemoder, der er træt af snak og vil have mere i løn og bedre forhold..

FOR DIN SKYLD OG FOR MIN EGEN!

Læs mere om kampen om travlheden på fødegangen her

Er din jordemoder fit for fight?

Jeg får ikke ondt i røven over Løkkes løn men over jordemødrenes

Den gode fødsel bløder – de gravide er gidslerne

Hvis sko kunne tale..Den sure og slidte sanded bag din tryghed på fødegangen

Se opslaget om travlhed (herunder) som nåede mere end 500.000 mennesker på Facebook

Skærmbillede 2016-08-09 kl. 11.41.10 AM

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

22 kommentarer

 • Rikke

  Hørt! Jeg er selv sygeplejerske og arbejder under samme vilkår som dig og til ca samme løn.. Jeg elsker mit arbejde, men føler mig simpelthen til grin i samfundet.. Du har så evig ret, vi får ikke flere (blivende) hænder før vi får bedre vilkår og bedre løn.. High fire til alle jer seje jordmdøre, jeg er jer så taknemmelige og føler mig i gode hænder her i min anden (og tvillinge) graviditet! Selv om jeg ved i er pressede, så føler jeg mig altid set og hørt til alle konsultationer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Tak for dit besyv Rikke og tillykke med twins <3 Håber I får god vind i tornadoen;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Enig! Som sygeplejerske er det de tanker jeg dagligt pusler med. Jeg arbejder gerne aften, weekend og helligdage. Jeg tager gerne juleaften, på skift med mine kolleger og jeg elsker mit job.
  Jeg elsker dog ikke stressen, altid at være lidt bagefter og aldrig lige have de fem minutter ekstra til den gode snak, pleje, trøst osv.
  Min løn er latterlig, den gider jeg næsten ikke mere bringe i spil.
  Siger jeg op? Nej det gør jeg ikke. Jeg er pissegod til det jeg laver, jeg gør en forskel – No doubt og det her er min hylde. Måske en dag vi får som fortjent.

  Fint indlæg, øv med din lærer-bemærkning. Deres løn burde også fordobles som vores. De er sgu også på job i weekender, aftener og ferie. Ville ikke bytte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Hej Anne, ja det er sgu trist ikke at have tid til sin kernefaglighed, men kun slukke brænde.. men dejligt at have fundet sin hylde.. det er jo ambivalensen i det hele..
   Tænk.. jeg synes lærerne tjener ret godt, over fysioterapueter og andre bachelorer og så er der rimeligvis gode lange ferier, weekendfri og ingen skiftehold.. ved godt at reformen har gjort sit indtog på deres arbejdsforhold, og måske tager jeg fejl. Min pointe er, at det er oprindeligt et mandefag og dermed en bedre løn end os sygeplejersker, pædagoger osv.. og det irriterer mig at være lønslave af kvinders manglende kamp for os selv..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg står til en lykkelig fyring fra socialrådgiverfaget efter et halvt års stress. Jeg er stadig langt fra 30 år, men min interesse for faget er brændt ud, og jeg kan ikke leve med de vilkår jeg og de udsatte familier bydes. Jeg har for meget at se til, og lønforhøjelser sker hvert 3-4 år hvis man er heldig. Familierne venter og venter, og i de familier hvor forældrene ikke ønsker at se os, ja der kommer hjælpen til børnene for sent og for sparsomt. I’m done, og jeg finder en anden levevej til der kommer acceptable forhold.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   ja det er dælme også en barsk branche Tine! Held og lykke med at finde en ny vej der kan værdsætte dine evner <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Puha, der skal altså virkelig ske noget på jeres område. I gør et fantastisk stykke arbejde, jeg tænker stadig på min fantastiske jordemoder, der hjalp min datter til verden for 1 år siden – jeg havde sgu ikke klaret det uden hende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Louise -tak for dine ord – de varmer på en kold dag:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Får mindre løn end en skolelærer? Tænker du at en skolelærer er mindre værd end en jordemoder??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Anne – er det virkelig det du hører når du læser mine ord? Nej, jeg tænker at jeg vil have anstændige forhold -ligesom en skolelærer! Jeg fremhæver skolelærerne fordi det er et tidligere mandefag og dermed lønnet bedre end de fleste kvindefag..
   Jeg vil blot kunne holde 3 ugers ferie med min familie, blive kompenseret ligeligt med helligdage til andre skolefridage, kompenseres for min overarbejdstid og for det generelle arbejdspres og store ansvar, med en fornuftig løn og ordentlige arbejdsforhold. Stressniveauet slider os ned og de færreste kan holde til en fuldtidsstilling. Er det rimeligt? Indlægget her er blevet delt og liket mange tusind gange – jeg håber det er fordi de fleste godt kan se, at jeg ikke taler ned til andre faggrupper og ikke vil diskutere hvem der fortjener mest. Jordemødrene er i knæ og der er mandefald over hele linien. Hele mellemgruppen er væk. Erfaringsgrundlaget ryger og vi poster penge i at udklække nye jordemoderdøgnfluer.. det er sgu det jeg taler om! Pardon my french.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Enig Meyermor. Er selv lærerbarn og har aldrig oplevet at lærers arbejdsvilkår blev mast så hårdt, som man gør som jordemoder. Man er ikke garanterer fri, når man burde have fri, man er ikke garanteret fri på helligdage, i ferier med mand og børn og slet ikke flere ugers ferier i træk. Lærere knokler og især efter skolereformen, men de har fri når de har fri, kan lade stilene vente og ved når de har ferie…. De vilkår og jeres løn bør vi også have. Jordemødre er dedikerede ansatte, som ofte selv betaler videreuddannelse og nu efterlades fødegangene med nyuddannede og de helt ældre jordemødre… Der er flugt fra et fag pga løn og arbejdsvilkår….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Som sygeplejerske på en akutmodtagelse kan jeg kun stemme i!!! Well said😔 Elsker mit job, men det hænger i en tynd tråd…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er bare spot on!!! Hvor er jordemoder foreningen i alt det her – jeg synes at de har været usandsynlig usynlige. Jeg kommer også til at gå andre veje. Kh jodermodererfaring med 11,5 års erfaring

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Lotte… mellemgruppe jordemoder… jer som vi mister og med jer ryger erfaringsgrundlaget.. det er noget lort og jeg håber nogen gør noget meget snart!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Men… Vi skal jo have lettelser af topskatten?!?!?
  Hilsen en lige så frustreret pædagog, der endnu engang liiiiige overvejer det der med at få barn nr. 2…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   kære Julie, jeg håber vi når at vende skuden til din 2ér <3 tak for dig og #kysmitbarn 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Thorsø Graversen

  Jeg er rigtig-røv-enig🙌🏻
  Jeg er jordemoder på 18. år og hænger i den tyndeste tråd nogensinde. Det er i den grad til grin at arbejde som vi gør til det vi får og det vi bliver budt.
  Problemet er bare …. Hvad så? Jeg har taget en Masteruddannelse (for egen regning naturligvis) og overvejer hvad næste skridt skal være…
  Det mest smertefulde er i virkeligheden at jordemødre med vores erfaring ikke værdsættes… Man bliver ikke “set” og passet på… Og ender med at blive udpint og træt!!
  På min arbejdsplads opdagede jeg forleden at den store mellemgruppe af jordmødre, altså dem med +5 års erfaring stort set er væk nu. Søger videre, læser videre…
  Så lige nu er vi de gamle som mig og de helt nyuddannede.
  Tankevækkende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Ja Pia det er MEGET tankevækkende og skræmmende! Jeg er sikker på at en ordentlig løn og mulighed for at bygge ovenpå med kompetencetillæg ville holde flere i faget og på gangene!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine malene

  Uha, som gravid i 33. uge og arbejdende inde for det sundhedsfaglige område, så gør det dybt ondt i maven på mig at læse dette. Jeg har selv veninder som er i faget, og ved de kæmper med samme ambivalence med at elske deres fag og samtidig blive kørt fuldstændig i sænk! Håber inderligt at der sker noget på dette område meget snart!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Tak joephine og tillykke med maven. Håber det bliver vendt inden der skal komme en lillesøskende til <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Smukt sagt fra en udbrændt, fortvivlet kollega, der lige nu er sygemeldt pga kronisk sygdom. Jeg drømmer om alt det jeg er afsindigt god til, alt det jeg fik ros for, som min krop ikke kan mere og jeg har været uddannet i 15 år. Jeg skal have et bedre helbred og finde nye græsgange, men det gør ondt at jordemoderverdenen ikke har plads til andet end at slide kolleger i småstykker for så at kassere dem. De kloge smutter inden…. Vi har en urimelig løn, urimelige arbejdstider og et utaknemmeligt samfund, der ikke kan se at vores job ikke kan sammenlignes med andre faggrupper. Mener stadig at 32 timer er fuldtid som jordemoder….

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er mere nervøs for at være på direkte i TV2 News end for at føde hjemme...