Opdrager eller Ned-drager du dit barn?

just another day at the office… #1

Foto credentials http://www.lycoops.com

Foto credentials http://www.lycoops.com

Endnu en gang siger jeg farvel.. Tak for denne gang.. Det var sørme dejligt at få lov at være med til starten på jeres nye lille liv.. Det blev da en god start synes jeg.. Det gjorde vi sgu da meget godt os 4! jamen selv tak.. kan I nu havde det rigtig godt og passe på hinanden…

Lukker døren bag mig.. skriver lige det sidste journal ind, sender fødselsanmeldelsen og arkiver partogrammet (Fødseloversigten) i Augustmappen.. Siger farvel til kollegaerne -God vagt! Går ud af Fødegangen.. tager elevatoren til gardaroben på 2. sal.. møder andre hvide kitler på min vej.. tænker, hvad mon de har oplevet i dag..? Kan man mon se på mig, at jeg lige har været vidne til livets begyndelse?

Jeg har lidt blodstænk på kitlen og lidt indtørret mekonium i albuen, mit hår er uglet og make-uppen svedt af. Det var hårdt at rebozo-ryste kvindens bagdel i en stiv halv time.. Men det gav pote. Baby artede sig og gik fra at være en stjernekigger til at komme regelmæssigt ned. Det får mig til at smile.. shit hun var sej! Og hvor var det bare en fed oplevelse, at de begge var med på at få født naturligt. Gøre hvad der skulle til. Teamwork! Smilet bliver endnu større. En hvidkittel smiler tilbage. Der er vist nogen der har weekend!?

Han skulle bare vide!

Jeg træder ud af hospitalet. Solen skinner. Jeg vidste slet ikke, at det var så godt vejr.. Sikken en smuk dag at blive født på. Sikken en smuk måde at blive født på.. Sikken en smuk baby..

Cykler hjem. Vind i mit hår. Frisk luft. ahh. Duften af fostervand og blod sidder stadig i næseborene, en mild sødlig duft, som giver gode associationer. Duften af baby slår alt. Jeg har min amning af Nova mistænkt for at gøre mig lidt ekstra forfalden til de små. Må nærmest lægge bånd på mig selv for ikke at overdøve forældrenes begejstring.. Men for fanden hvor er det nogle søde babyer, MINE kvinder føder..

Hjemme går rutinerne sin vante gang, hente, handle, lave mad og så sidder vi der.. i vores hverdag, rundt om det samme bord, med de samme konflikter, sid ordentligt, luk munden når du tygger, hænderne på bordet, brug din serviet…

Jeg kigger rundt på min familie.. Ser at de taler men hører ikke alt… er et kort øjeblik tilbage på stue 2.

Sidder ved siden af badekaret og overværer ikke bare fødslen af et barn, men fødslen af en mor.. hendes trængsler, tilsidesættelsen af angst, krav, forventninger… tilsidesættelsen af sig selv, for sit barns skyld. Manden ligeså. Hans dybe hengivenhed til den kvinde han elsker og hans elskede barn, som hun føder. Stoltheden. Hans støtte og kærlighed. Ønsket om at bære hende gennem fødslen. Bare tage noget af byrden.

Ikke bare et barn.. en mor.. men en familie fødes.

Lige der i badekaret. Guider hende.. motiverer og styrker hende. Giver det hele tilbage til hende. Hun er styrken. Fandens godt jordemoderarbejde. Og så forløsningen.. Hovedet gispes frem. Spændingen. Lettelsen. Og så kroppen. Ser barnet dreje rundt under vandet. Hovedet og de åbne øjne kommer op til vandoverfladen..

Tag imod jeres barn.. Hun vil gerne op til jer.

Mor. Far og datter sammen for første gang..

Just another day at the office.

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

9 kommentarer

 • Tina M

  Ih, fik helt flashback til min egen lidt hårde fødsel, som aldrig var lykkedes, havde det ikke været for det top kompetente personale på Roskilde Sygehus. Tænker på dem alle hver gang jeg kører forbi der. Og min lille bandit på nu halvandet år.
  Kæft det var hårdt, men det vildeste jeg nogensinde har gjort. Mener der er 5 eller 6 jordemødre der har skrevet i min journal, og de var allesammen SÅ søde og SÅ dygtige. Og børnelægen også, der måtte tage ham med kop tilsidst, fordi jeg havde presset og presset ham ned da jeg åbenbart er lidt forkert indrettet dernede, og tilsidst var han stresset. Er lykkelig over at det lykkedes tilsidst, så jeg slap for kejsersnit. Det ville ha været ærgeligt efter et døgns kamp.

  Tak for at jeg lige fik lov at tænke tilbage :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Tina M -Det er så stort at høre om fødsler der lykkes trods alt <3 tillykke med din og dejligt at du mødte gode mennesker på jeres vej!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hvor er det skønt at læse hvor meget du brænder for dit fag! Har du mon tid til at svare på et spørgsnål vedr. amning?
  Min søn på 10 mdr har pludselig fravalgt brystet. Jeg tilbyder ham stadig bryst når der er tid (er startet job igen efter barsel) men han bliver tosset når jeg ligger ham til. Giver det overhovedet mening at bliv ved med at prøve, eller er det bare naturligt at han selv har sagt stop? Mit moderhjerte er ked af han ikke vil mere, men omvendt skal det jo være for hans skyld, og ikke min. Det har stået på i en uge nu. Han vil gerne drikke min udpumpede mælk på flaske, men jeg er ikke interesseret i at blive ved med at pumpe ud, hvis han ikke vil ammes. Hvad tænker du?
  Ellers tak for en skøn blog som jeg nyder at følge!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Lige præcis derfor jeg gerne vil være jordemoder. Måske jeg skulle prøve at søge ind igen?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Ja det skal du da Janni:-) Jobbet er mange ting, noget godt noget skidt.. men har man det i hjertet kan man ikke komme uden om! Held og lykke! Ring til den studieansvarlige og få gode råd til hvordan du kan bedre din ansøgning og muligheder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  For fanden det er godt skrevet..!😊👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tarkoflen

  Åhh hvor fint, gid jeg får en jm som dig ☺️ måske jeg bliver ekstra rørt af det, fordi jeg i går fik svar på blodprøven, den er god nok, efter fertilitetsbehandling, overstimulering, væske der skulle suges ud af bughulen og alt det andet man går igennem, så venter jeg allerede nu på det smukke øjeblik, hvor vi kan gøre vores datter til verdens bedste storesøster 💕
  Kunne du lokkes til at skrive om en hjemmefødsel set fra dit synspunkt en dag? Jeg går nemlig med overvejelserne om det er vejen frem i de her travle tider?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Tillykke Tarkoflen – sikken en omgang du har været igennem -hvor dejligt at det har båret frugt! Jeg har skrevet et indlæg om hvorfor jeg valgte hjemmefødsel og også lidt mere. Prøv at søg på hjemmefødsel i søgefunktionen på websiden. Men det bliver ikke det sidste jeg skriver om det emne.. skal bare lige have tiden med mig;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opdrager eller Ned-drager du dit barn?