Mig og min amning part 3 Om nedregulerende amning

En stork og dens redde…

image

Det er velkendt, at en stork kræver en redde af en ganske anseelig størrelse og stand for at slå sig ned og begynde at yngle. Den skal være velplaceret og eftergået i sømmene, så den har et sikkert fundament at lande sine unger i. Storken er en kræsen sag og accepterer ikke hvad som helst, men når den slår sig ned bringer den held til bondemanden og landsbyen omkring den.

“Storken blev regnet som lykkebringende, og hilst velkommen om foråret. Byggede den rede på ens tag, betød det lykke for hustanden og beskyttelse mod ildebrand. Den, der dræbte en stork, risikerede ifølge folketroen at tabe sin forstand, hans hånd ville visne væk, og ulykker ramme hans familie. At true eller jage en stork kunne gøre én både lam og pukkelrygget, eller man kunne miste sit liv. Bød man derimod årets første stork velkommen, slap man ifølge folketroen for tandpine resten af året. Man kunne give storken sin sygdom med på rejsen, hvis en klud gnedet mod det syge sted blev lagt op i dens rede. Storkens afføring opblandet med vin, vand eller svinefedt mentes at virke mod mange sygdomme. En gang skød en mand en stork, som sad på Lille Fuglede kirketårn – han brækkede kort tid efter sit ben. Storken må man ikke slå ihjel, for så vil tordenen slå ned i huset. Storken skal engang have været en gejstlig person, derfor må man vogte sig vel for at dræbe den.” (WIKI)

Jeg har længe følt mig som en forvokset stork i et skrabebur på en æggefabrik…

Som en burhøne har jeg leveret mine æg på stribe under trænge, stressende og opslidende forhold. Jeg har troligt knoklet derudaf og gjort det bedste jeg kunne, men jeg har ikke haft plads til at folde mine vinger ud og favne alle mine små nye verdensborgere. Ej heller har jeg haft arbejdsbetingelser som værnede om mine ægs skrøbelighed eller om min egen helse.

Jeg har følt, at min rede var for lille til alle mine æg, at udrugnings- omstændighederne ikke var fordelagtige, at jeg måtte vælge imellem mine æg og unger… hvem skulle blive i reden og hvem skulle ud over kanten. Jeg har set flere æg trille ud imellem rillerne til ukendte fremtider og kun nået at ruge få af dem ud selv. Nogle har jeg set knække på vejen – uden for min rækkevidde. Meget få har jeg haft fornøjelsen at følge til dørs, at se dem vokse sig store og mærke tilfredshedens følelse, når de fløj fra reden, med luft under vingerne og tiltro til dem selv…

Byt storken ud med jordemoderen i mig og æggene ud med mine fødsler, så forstår I, at jeg på et hospital ikke har fundet min rede for min jordemodergerning og at det derfor længe har været på vej at jeg ville sige farvel til livet, som hospitals jordemoder.

Jobbet tilfredsstiller simpelthen ikke storken i mig…!

Jeg vil mere end bare levere æg.

Jeg vil have hele forløb, jeg vil have tid og nærvær og rette omstændigheder for mine fødslers forløsninger. Jeg vil vide, hvor mine æg kommer fra og hvor de skal hen.. og hvad der skal til for, at de kommer dertil.

Jeg vil flyve små glade tykke runde grinende bebser ud til deres spændte forældre.

Jeg vil bringe held og skærme mod ildebrænde.

Er det for meget at forlange for en stork?

14915138_10154049525841094_8919214795610450987_n

Det synes Louise, som ejer den private Fødeklinik Storkereden.nu ikke..!

skaermbillede-2016-10-30-kl-10-35-12-pm

Hun har givet mig et job, som jordemoder hos hende, hvor jeg kan få lov at være den stork, jeg nu en gang er.

Hos Storkereden vil jeg få muligheden for at opleve fødselsomsorg, som jeg mener den bør være. Med kontinuitet og kendthed. Hele forløb. Møde parret i konsultationerne, give fødselsforberedelse, føde med dem jeg kender, følge op på fødsler med barselsbesøg, og efterfødselssamtale.

skaermbillede-2016-10-30-kl-11-09-39-pm

Men det er ikke kun de fødende, der får ordentlige “arbejds”forhold på Storkereden. Louise har også værnet om jordemødrene på klinikken og lavet en overenskomst med Jordemoderforeningen, som vi godt kan være stolte af.

Jeg starter hos Storkereden d. 1/11 og glæder mig til de nye udfordringer, kolleger og fødende.

Pr 1/1 går jeg ned i tid, så jeg kan arbejde videre med min bog om Meyermetoden og få tid til mine private fødselsforberedelser.

Vil du vide, om du kan komme til at føde med mig eller en anden storkereden jordemoder, der brænder for hele forløb, så læs mere her Storkereden.nu

Jeg glæder mig til at få ny luft under mine storkevinger <3

Måske ses vi?

skaermbillede-2016-10-30-kl-10-36-22-pm

Det var hårdt at sige farvel til mine kolleger på Herlev Fødegang

skaermbillede-2016-10-30-kl-10-52-34-pm

Læs her min hyldest til mine kolleger på Fødegangen

Hyldest til mine kolleger

Dette indlæg herunder er indbegrebet af hvorfor jeg har valgt at søge ny rede.

Ramt af travlheden fra en fødende og jordemoderen

Kan du lide at følge med her hos Meyermor så tag lige at smid din stemme ind hos Børn i Byen, hvor jeg er stolt af at være nomineret til Bedste Blog

Stem her!

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

17 kommentarer

 • Anette

  Tillykke med det nye job 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Stort tillykke! Jeg overvejer, om næste barn skal til verden i Storkereden. Kan man ønske en specifik jordemoder (dig), hvis man beslutter sig for at blive tilknyttet klinikken?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Tillykke med det! Så skal jeg helt sikkert føde hos storkereden når vi laver den næste lille baby 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Tillykke med jobbet. Forstår godt dit valg om at forlade det offentlige. Men er alligevel død ærgerlig over det, for det betyder at vi der ikke er velkomne i hjemmefødselsordninger og på privatklinikker får endnu mindre chance for at støde på en Jordemoder der har overskuddet til at gøre vores fødsler mindeværdige. Håber dog stadig at jeg bliver en af de heldige til februar/marts

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Trine. Jeg er ikke den eneste jordemoder der brænder for fødslerne – de fleste oplever at møde lige netop den jordemoder de har brug for -så det skal du også nok <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sisse

  Stort tillykke med et nye job! Hvis ikke min termin allerede var i morgen (1/11), så ville jeg have booket et forløb hos dig!
  Din blog har givet mig så mange svar og gode råd – og jeg føler mig tryg ved at skulle føde. Jeg håber bare inderligt, at få en jordemoder, der har et mindset som dit 🙂
  Dit jobskifte er et tab for det offentlige, men I kan jo ikke blive ved med at arbejde under de forhold, I har. Jeg forstår dig godt!
  Held og lykke med dit nye job og alle dine æg – som gravid kan man kun ønske at være et af dem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Åh Sisse, tusind tak for din søde besked! Hvor bliver jeg stolt og rørt <3 Held og lykke med din kommende fødsel! Husk at ignorere opstartsveerne så længe du kan og brug al din viljestyrke til at nulstille mellem veerne når de tager til! Pøj Pøj med det! Ville ønske du var et af mine æg <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Stort tillykke med jobbet, Heidi! Hvor er det fedt at du endelig kan yde den omsorg som du selv og de fødende fortjener <3
  Det eneste jeg er ærgelig over er, at storkereden ikke har en klinik tættere på Kbh området. Med en sidste fødsel på 6 timer i alt, er er langt til Roskilde 😉 Held og lykke med alt fremover!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Stort tillykke med det nye job!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra

  Hvor spændende! 👏 hvilken klinik skal du arbejde på?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Jeg skal være på Roskilde klinikken Alexandra <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Tillykke med jobbet.

  Skræmmende at der fag har så dårlige arbejdsbetingelser at så mange søger væk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Tillykke med jobbet.

  Skræmmende at der fag har så dø

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende fremtid, du går i møde!
  Tillykke med beslutningen – og ikke mindst det nye job! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mig og min amning part 3 Om nedregulerende amning