Hvornår blev barsel et spørgsmål om løn og ligestilling?

Status på vores søvn.. afmagt, ambivalens og kapitulation.

a19-886A7008(1920x1280)-sh

Jeg har ikke nævnt det så meget her på bloggen den sidste tid.. Mest fordi jeg faktisk ikke magter at acceptere, at det er sådan det er.. men vi skiftes faktisk stadig til at gå i seng med den lille fis.. Hun er ellers blevet bedre og vi har længe haft hyggelige puttesessioner uden skrig og skrål og hektisk tag-fat i sengen. Blandt andet pga den her Tyngdeposen, men også fordi jeg har lært en hel del om min lille duracell kanin og vi har fundet en vej til at få hende til hurtigere at nedregulere. (Jeg har taget en video af vores putteritual, som jeg nok skal dele med jer snarest.)

MEN hun er stadig så tunet ind på vores nervesystem, at hun oftest først falder i søvn, når vi gør..! Nu er det godt nok uden to timers puttekamp, men dog en ulige kamp med de søvnhormoner, der sniger sig ind på en, når man lægger sig under den varme dyne en mørk efterårsaften.

Nova har generelt the primetime of her life efter aftensmaden og hun peaker i humør og selvstændig leg ved 19-21 tiden. Så det er sin sag at gå i gang med putningen for tidligt, men omvendt er det også pænt meget sin sag at rejse sig fra de døde, efter at have puttet med hende en halv time og klokken nærmer sig 21…. SÅ det betyder, at der stort set hele det sidste år, nærmest ikke har været to voksne i stuen efter puttetid.

Jeg lader det lige stå lidt .. imens jeg synker spyttet!

….

Det er SÅ uholdbart og det slider på os alle, men jeg føler en kæmpe ambivalens, når jeg overvejer vores vej ud af det..

skaermbillede-2016-11-18-kl-12-01-44-am

Jeg elsker jo samsovning… Jeg elsker at trække min lille bebs ind til mig og ligge i arm hele natten. Jeg elsker at lytte til hendes vejrtrækning og dufte hendes varme og høre hendes små lyde. Bevares, jeg er da ikke super vild med hendes 3.30 opvågning, hvor vi nogle gange skal igennem nogle minutters kamp om brystvorterne, men det varer oftest ikke særlig længe før hun accepterer at ” Nova det er nat – vi ammer om morgenen”. Det får hun så lov til efter kl 5-6 stykker og så sover vi godt og længe til efter kl 7 og nogle gange længere!

Vores nætter er rent win!

Men putningen er min største fiasko som mor…

skaermbillede-2016-11-17-kl-11-59-36-pm

Jeg HADER, at jeg ikke kan putte mit barn og så gå ind til de store. -For ikke at nævne ham den største..!

Vi har INGEN voksentid.. ingen samtaler, serier, vino, nus eller put..-om aftenen..! Heldigvis har vi vores skævearbejdstider, der nogle gange kan rette op på det hele, når vi er gledet for langt fra hinanden.. som i dag.. hvor vi mødtes til frokost og fandt hinanden over en burger på Streetfood i Grønnegade og sammen gik ned og hentede vores bebs bagefter.

MEN jeg har heller næsten INGEN store-børnetid…! Selvom vi rimeligvis skiftes til at putte prutten, så har jeg også aftenarbejde og aftaler ude på mine sparsomme aftendage.. Og Novas putte eventyr har nu næsten varet et langt år!

Vi kom hjem fra vores lange ferie sidste år nogle uger før jul og gik efter jul igang med at generobre vores seng. Hun havde ellers længe startet sin nat i egen seng og først kommet over efter midnat, men inden ferien var hun begyndt at blive meget viljestærk omkring sin putning i egen seng og vi havde flere gange måtte give op på time lange puttesessioner. På ferien lod vi hendes aften-gen regere og lod hende give den gas og hygge sig til vi alle gik i seng sammen.

Hjemme igen startede vi forfra.. jeg prøvede den blide men faste vej i to uger, men hun lurede lunten og begyndte at gøre alt for at holde sig vågen.. Hun kunne være lige ved at give sig hen og så begyndte hun at fnise, smaske, tromme med fødderne, hive sig selv i håret, klappe og synge indtil hun til sidst var oppe i gear igen og det hele kunne starte forfra.. Jeg fik gang i zoneterapi og aroma terapi, men lige vidt hjalp det.. der var ikke nogen vej uden om gråd.

Jeg modificerede grådtilgangen og støttede mig op af min venindes baby, der 13 mdr gammel med samme kurs som Nova, var vendt til at falde i søvn af sig selv på 3 dage… Jeg vidste det jo godt .. og havde også haft held med at lære mine to store at sove selv ved at sidde ved siden af, men acceptere gråden som deres sprog. Det havde taget 3 dage..

Med Nova fortsatte vi en uge..

Hun var hardcore og der var ikke lys forude og samtidig fik jeg så meget modstand her på bloggen af en gruppe kvinder, der kalder sig “børnenes advokater” og som havde meget imod mig og mit egoistiske behov for at sovetræne mit barn… Jeg tog kampen op imod dem og forældres ret til at få deres liv til at fungere omkring en babys behov, men jeg kapitulerede overfor vores egen ret til babyfrie aftener.. jeg havde for meget ambivalens og var ikke klar på at gå linen ud og forvise hende fra vores seng.

Så VI skiftedes til at gå i seng med vores lille søvnmonster, der på en god dag tog 1 time at putte.. på de dårlige måske 2.. Og lige meget, hvor meget man forsøgte, kom man alligevel aldrig uden om en reel fastholdelse (så hun blev nede hos en) og så den forløsende gråd, som var tegnet på, at hun snart gav sig hen til søvnen..

Instagram for 3 mdr siden:

I dag var vi 45 min i puttehelvede.. -det var en god dag..
Det ser nogenlunde sådan her ud..
Aftensmad  –  Aftenbad  –  Lege af  –  Skiftes
Ammes  –  Flaskes  –  Læse bog
Børstes  –  Trykkes  –  Puttes
Rolig vejrtrækning
Baby sover næsten..
SKIDE NOT!
Begynder at puste og sige lyde
Møver rundt
Bliver febrilsk og hektisk
Nu fuldstændig frisk
Gør alt for at stikke af
Skubber sig ud over sengekanten
Vil røre gulv, bord, lampe
Flitsbue
Græder
Vil nulre brystvorter 😖
Lægger sig ovenpå mor
Hovedet ud over sengekanten
Sparker
Driller
Slår
Griner
Hiver sig i håret
Piller i mors øjne/næse/mund
Ligger ikke stille i over 10sek
Skifter stilling
Vil ha dyne på
…dyne af
Mor shysser.. Mor trækker tilbage
Mor lægger baby ned
Mor kysser, nusser, holder fast
Nova græder nu frustreret
Mor holder mere fast
Kysser og shysser
Holder helt fast
Nova giver slip efter kort tid
Falder til ro
Kroppen gibber ufrivilligt
Vejrtrækning bliver roligere
Kroppen falder i søvn
Øjnene kæmper endnu
Og så er der endelig slukket for min lille Powerbank af en baby… Suk…#MEDSKIDPÅ😓😓

Det var rædselsfuldt..

De store accepterede det.. de havde jo set os kæmpe og de havde set os komme ud fra soveværelset med røg ud af begge ører.. En gang i mellem aftaltes det, at man skulle vække putteren.. men det var med livet som indsats, at man forsøgte at gå derind og enten komme for tidligt INDEN monsteret rigtig sov eller komme for sent, når mor var sunket 10 cm ned i madrassens kviksand..

Jeg tænkte vi skulle starte forfra.. ny tryghed, og ny viden. Jeg fandt Hannah Harboe som kunne fortælle, at vores skønne afkom var udfordret af hendes egen udvikling, der gik for stærkt.. jo tak.. de to timers putning var simpelthen hendes energioverskud, der skulle forbruges, før hun kunne give slip!

Vi fik gang i nedregulerende leg, børstning, Meyermetoden og Tyngdeposen og fik endelig rolige putninger og så slog vi os til tåls med det..

Men nu har det kørt et år på den her måde.. Vi bliver ved at vente på, at hun bliver lidt ældre og man bedre kan opnå hendes accept og samarbejde, men det holder hårdt! Vi er en samværspresset familie, der har brug for at være sammen UDEN babyen ind i mellem.. SÅ selvom vi havde sat os som mål at vente til februar, hvor vi alligevel flytter.. så kan jeg ikke se, hvordan vi skal klare 3 mdr mere.. eller bare en uge!

Så det er snart på med handsken igen og så må vi se hvilken vej vi ender.

skaermbillede-2016-11-17-kl-11-58-24-pm

                                                                          ……

I er meget velkomne til at komme med jeres råd og erfaringer eller opmuntring i kommentarfeltet herunder <3

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

24 kommentarer

 • Sofie

  Hej; er det tyngdeposen eller tyngdedragten I bruger? På foto på Instagram ligner det nemlig at Novas ben er ‘fri’ og det tror jeg også vil være et must hvis min 11 mdr’s dreng, som stadig helst sover ovenpå mig, skal acceptere dragten/posen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Hej Sofie, det er faktisk Tyngdeposen og hun var ikke glad for den i starten så vi fandt et kompromis med frie ben som vi griner af hver gang -hvilket gør at hun føler sig hørt og villigt tager dragten på:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anneliv

  Kære meyermor
  Jeg læser din indlæg omkring søvn med stor interesse og åbent hjerte. Min datter på 16 måneder har alle dage haft det utrolig svært med søvnen. Både lurene om dagen og indslumringen om aftenen. Hun har haft perioder med ekstrem natteroderi, hvor vi forældre har nusset, aet, vugget, sunget og kærtegnet i 1-3 timer. Der er langt imellem de lange opvågninger nu. Og indslumringen om aftenen har i over en måned været rare! What! Det havde jeg aldrig troet ville ske. Jeg har fået råd og guidning af vores helt nye og dybt erfarne sundhedsplejerske, som har lært mig at min datter, ligesom din, har vildt svært ved at geare ned selv. Vi hidkaldte hjælp til putningen fordi vi brugte alt for lang tid på at få hende til at sove om aftenen. Og vi kunne simpelthen ikke regne ud, hvad hun havde brug for. Sundhedsplejersken kiggede med på putningen, og gav os sin version af scenariet. Vores datter blev lodret forvirret over at vi var til stede, når hun skulle sove. Hun kunne ikke finde ud af at lægge sig til at sove, når vi sad ved siden af hende. Hun kom altid træt i seng, men i løbet af 5-10 min kunne have kørt sig selv helt op. Når vi sad ved siden af hende, kunne hun ikke regne ud at det var tid til at sove. Skulle vi mon lege lidt mere, hvor længe ville vi blive siddende, hvad ville der ske, når vi gik ud af værelset og hvor blev vi af, når hun sov, hvor længe ville vi mon blive? I dag lægger vi hende med en flaske, bliver og synger og snakker stille til hende. Når flasken er tom, siger vi godnat og tak for i dag. Fortæller hende at vi går ud i køkkenet og at vi kommer, hvis hun har brug for det. Hun kan stadig godt være et stykke tid om at falde i søvn, men hun er mere rolig i sengen end nogensinde før. Jeg måtte få far til at putte de første dage, da mine nerver ikke kunne holde til det. Hun var selvfølgelig ked af det de første 2-3 dage, men mest fordi jeg tror hun undrede sig over dette nye tiltag. Vi går ind til hende, hvis hun bliver ked af det. Og vi er hele tiden lige udenfor soveværelset, så hun kan høre os til hun sover. Der er ikke noget godnat og sov godt over det her. Det er en kærlig og omsorgsfuld måde at lære vores datter, at hun skal sove, at det er vigtigt og godt at sove, og at vi altid er her for hende. Som jer, var vi fuldstændig smadrede efter en putning før. Klar til selv at gå i seng. Nu får jeg tømt opvaskeren, hængt tøj op og fejet gulvet, mens hun falder i søvn og jeg har tilmed lyst til at blive oppe en time eller to efter hun er lagt. Jeg er godt klar over, at det er ganske individuelt hvad der skal til hos de enkelte familier, så jeg skriver kun til dig, fordi du måske/måske ikke kan finde lidt inspiration til at tage fat på putteritualet igen 🙂 Held og lykke til jer <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Anneliv, Tak for din gode kommentar og råd. Det er klart en tilgang jeg ville mene ville virke for de fleste, men desværre var det noget lignende, der gik i hårdknude sidst, da Nova ikke var i stand til at give slip på egen hånd.. så vi har måtte udrede den underliggende problemstilling omkring hendes nedregulering og så rette op på “skaden” ved at fjerne al fokus på putningen og få dannet nye gode søvnassociationer før vi evt kunne starte op igen. Men i bund og grund vil vores lille sociale abe bare ikke gå glip af aftenhyggen så vi får aldrig en 19-o clock baby ud af hende;-9 Men forhåbentlig får vi hende til at acceptere en ensartet putning med et vågent godnat og et tilbud om alle de kys hun har brug for inden længe.. Tak for dine gode input!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Heidi.
  Jeg vil komme med mine tanker i forhold til putningen af jeres lille Nova.
  Det, du skriver, får mig til at tænke på om I bruger alt jeres energi på at lede efter løsninger det helt forkerte sted nemlig i Nova.
  Har du overvejet om løsningen måske ligger et helt andet sted?

  Nova mærker jo jeres inderste uanset, hvordan i prøver at skjule det. Hendes lille nervesystem er jo tunet super skarpt ind på hvordan I har det!

  Hvis jeg var jer, så ville jeg lægge alt min energi, der hvor spændingen (manglerne?) er! Fx parforholdet, tid med de store børn.
  Ja jeg ville simpelthen droppe putningen og så vidt muligt fokusere på de andre vigtige ting i dit og jeres liv.
  Bruge kreativiteten til at finde måder, hvor du fx kan få tid med din partner (med Nova på sidelinjen)
  Tid med dine store børn (med Nova på sidelinjen)
  Fjern fokus fra hende og “problemet”.
  Desperation og frustration tænder barnets indre alarmsystem og sætter gang i kroppen. Dette sker ubevidst hos barnet og viser sin ikke nødvendigvis ved ængstelse, men kan også vise sig ved en intens “holden sig i gang”.
  Blot tanker fra mig. De bedste tanker Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Line -tak for dine gode tanker -det du beskriver er faktisk det vi har gjort i tiden efter vi sadlede om og accepterede, at vi ikke længere kunne putte hende i egen seng efter vores ferie. Hun fik lov at være med længere oppe de dage hvor vi hyggede og andre dage gik vi bare i seng med hende -men selv her var indsovningen svær for hende og resulterede altid i at man måtte ty til fastholdelse tilsidst. Det var selvfølgelig uholdbart for os alle og jeg er blevet nødt til at udvide min rimelig store viden om babyer og søvn med viden om nedregulering. Jeg tog et kursus hos Hannah Harboe og blev bedre til at lave rutiner og styret leg, så hun ikke blev så overstimuleret af sin egen udvikling. Det GAV en bedring og vi har de sidste 3 mdr kunne putte hende på en 1/2 time uden at hun gearer op. Men det er stadig med mor eller far ved siden af sig, ellers sanser hun det hurtigt og vågner op og henter os.. Og ja så er det selvfølgelig en mulighed at lade hende være længe oppe (som hendes far der sov på sofaen til han var 5) men hun fylder jo en del .. man kan ikke lige spille kort eller putte en slikskål på bordet uden hun opdager det… og så er det de store der bliver stressede af hende og ønsker hun bliver lagt.. vi har forsøgt ikke at gøre det til et problem og netop få fokus fra Nova, men det har været hårdt og jeg glæder mig til at give putning et nyt forsøg snart:-) Tak for dine input som er rigtig vigtige! kh heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Søgaard

  Vil bare sende en krammer !
  Jeg kan slet ikke forestille mig hvor hårdt det må være – på alle mulige fronter…..
  Jeg håber min sundhedsplejerskes råd ‘husk alting er en fase’ snart kan blive til virkelighed for jer <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Hvor er du sød Julie <3 Det er en tanke jeg har støttet mig op af mange gange:-) Og så har jeg tænkt at give det et nyt forsøg her når hun er fyldt to..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanna

  Min nu store dreng på 3 år, var ultra nem at putte indtil 23 måneder, så hoppede han ud af tremmesengen, og så var det forbi med nemme putninger. Han nægtede juniorsengen, ville sove i vores seng og pludselig kun ligge sig til, hvis vi blev hos ham(det tog også 1-2 timer). Det fortsatte indtil han var Ca. 2 1/2, hvor vi i samråd med vuggestuen, fjernede luren, jeg bestemte at han skulle falde i søvn i egen seng, og i løbet af få dage, kunne jeg gå ud før han sov. Og han blev så dygtig til at putte sig når han kom i seng. Jeg kunne bedre håndtere en dreng der var træt sidst på eftermiddagen, end lange sure putninger. Nu er han lige begyndt i børnehave, og kan godt sove lur der nogle dage og stadig putte sig forholdsvis nemt om aftenen.

  Så selvom det er tidligt, er det måske en ide at prøve at undvære luren(jeg hadede at fjerne den), men jeg kunne ikke mere. Jeg var gravid og blevet alene, så jeg skulle finde en løsning på puttehelvedet.

  Jeg håber i snart finder en god løsning for jeres familie.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Hanna – en af vores udfordringer har netop været at Nova sov meget længe til middag og vuggestuen har en politik om ikke at vække børn. Hun sov snildt 3-3,5 timer! Hjemme blev hun vækket så hun ikke sov forbi kl 15.. men ellers var der ikke meget grund til at ændre for meget på det i weekenden, når vi ikke kunne ændre hverdagen. Men nu er de begyndt at putte hende på stuen og så sover hun max 1,5 til 2 timer, så jeg tænker det kan hjælpe lidt. Men jeg tror at jeg vil bruge dit råd her til når vi giver putningen i egen seng et nyt forsøg her inden længe:-)
   Tak for det og JA gravid og alene så skal man lære at .. spinne! Sejt klaret:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Pyh… Ja det er mega hårdt.. Vi river også os selv i håret over putningen af vores søn på knap to.. En putning der ofte tager 1 time – give and take..
  Nu er det selvfølgelig individuelt hvad der virker godt.. Hos os tager det kun 10 min at putte hvis han er kørt godt træt af fysisk udfoldelse.. Fx går vi ofte tur om aftenen hvor han tonser rundt.. Ikke særligt nedregulerende, men god effekt her..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Haha Eva det er sjovt.. jeg har også droppet det der med aftenbad og ro.. jo mere vi danser og er vilde jo bedre! Dine tanker vil jeg gøre brug af når vi tager næste forsøg på putning i egen seng! kh heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria D

  For det første skal du bare have så mange krammere og støtte din vej! Det er så hårdt, når man ikke kan få en rolig aften med sin partner en gang imellem (helst hver aften, man kan jo lide ham for pokker). Min søn har haft så svært ved at finde ro. Han faldt aldrig i søvn af sig selv og skulle vugges og derefter holdes minimum et kvarter efter han var faldet i søvn. Han sov ALDRIG mere end en halv times lur, så 1-2 timers hårdt arbejde for en halv time blev for meget. Det var ofte endnu værre om aftenen. Vi fik fat i sovecoach.dk, og hun har hjulpet os gevaldigt! Hendes metode er langt fra godnat og sov godt, som nok kan virke fint, hvis barn og forælder har det bedst med den metode. Børnene får tryghed og rutiner. Man lader ikke sit barn i stikken, men guider til søvn 🙂 det er hårdt med gråden, og nok specielt i den alder, da de ikke kan trøstes som en baby, men heller ikke tales ned som et ældre barn kan :/ håber I finder en løsning, så hele husstanden kan finde glæde i gode putterutiner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Tak Maria, godt at høre at I fandt vej til bedre søvn og tusind tak for krammerne!! Jeg ved jo selv en del om søvn (- har arbejdet på en jordemoderklinik i Hong Kong, hvor jeg assisterede en sundhedsplejerske med søvnklinikken). Men Nova har været en kaliber for sig selv og vi skulle have løst hendes hyper-hed før vi kunne arbejde med normal søvnindførende rutiner og tryghed. Derefter har vi haft fokus på ikke at “arbejde” med søvnen, men bare få gode søvnassociationer, men inden længe tager vi et nyt forsøg med indsovning på egen hånd. Hun er nemlig ved at nå en alder hvor vi bedre kan tale hende ned og få hendes samarbejde – hvis du forstår hvad jeg mener:-) Jeg vil gerne bruge 1/2 time på at putte barn, men jeg vil ikke gå i seng sammen med hende som vi gør nu… kh heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Hvor er det bare hårdt, jeg har stort respekt for at i kæmper og både har hendes behov og resten af familien behov i tankerne. Jeg har selv en 2 årlige som altid har haft meget svært ved at falde i søvn og sove selv, nu ligget han i egen seng men hans far sover på en madras ved siden af ham. Og jeg sover sammen med lillebror på snart 7 mdr som også er en kamp at få til at sove(det tager alt mellem 1-3 timer) og som stadig vågner mange gange om natten. På de gode aftener har vi en lille time voksen tid, men det er virkelig hårdt ikke at have mere tid sammen og ikke at kunne putte om natten. Så jeg føler virkelig med dig! Hold ud, det skal nok blive bedre😊 (Det siger min mand og jeg i hvert fald til hinanden) og heldigvis er de små børn så enormt søde om dagen😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Ja Iben og i lige måde <3 hold ud.. det skal man og så er de jo altid det hele værd når de slår øjnene op! Vi får heldigvis MASSER af søvn her i huset, for vi skiftes jo til at gå i seng ved otte tiden;-) og hun sover godt i arm om natten -også en af grundene til at jeg ikke har ville arbejde videre med hendes søvn. Jeg håber I snart får mulighed for at prioritere hinanden lidt.. kh Heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Desværre heller ingen vidunderråd herfra, og tro mig, jeg har googlet HELE internettet, læst bøger, prøvet akupunktur, kraniosakralterapi, homøopati you name it. Jeg har nemlig også et lille sove-/tryghedsmonster. Han har et lille søvnbehov, er meget aktiv og har mange kræfter – og deraf (fornemmer jeg) et stort tryghedsbehov, så lange putninger og at sove klinet op ad mor/far er også vores hverdag. Jeg ledte længe efter løsninger, men har lige for tiden accepteret, at det nok er sådan det er. Det har bla. været en stor hjælp for mig at læse om dine udfordringer med Nova. Det har hjulpet på følelsen af, at jeg gjorde noget galt. Det tror jeg faktisk ikke. Men voksentid og alenetid og følelsen af overskud er max udfordret, og det er SÅ hårdt, så bare rigtig meget medfølelse og respekt herfra. Og stort tak for at dele. Det hjælper andre søvnudfordrede familier, der ikke passer ind i opskrifterne for babysøvn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Helle – du kan tro det har været svært at acceptere at Nova ikke passede ind i min søvn-viden! Jeg startede jo oprindeligt denne blog for at dele ud af min viden og råd, så det har været en underlig øm tå jeg har banket ind i sengebenet, hver gang mine metoder kom til kort overfor Nova. For hvad gør man galt og hvor meget kan man egentlig ændre, når man nu er en familie, der skal tilgodese mange behov. Her har processen været at accpetere hendes enorme viljestyrke og vores fælles behov for samsovning og så afvente i første omgang, at jeg var klar til at skippe natamning ved 1,5 år og i anden omgang at få styr på lederskabet i Novas fysiske aktiviter så hun bedre kan nedregulere og overgive sig til søvn. Sideløbende har vi arbejdet på de gode rutiner og søvnassociationer og bare at få putningen rolig. Hvilket lykkedes og gjorde vores situation acceptabel. Nu er planen at udfase langtidsamningen (Igår startede jeg på at amning kun hører til aften og morgen i sengen) Og så kommer der snart et nyt forsøg med forhåbentlig en ældre bebs som man kan samarbejde lidt bedre med 😉 Jeg er glad for at det hjælper andre at læse med om vores udfordringer for JA der er altså en del babyer derude der ikke passer ind i opskrifterne på babysøvn.. tak for din hilsen <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemarie

  Der er bare det hårdeste. Vi brugte Marte Meo blandet med gråd -.- vi brugte rigtig meget marte meo og snakkede med vores søn og fortalte præcis hvad der skete og fortalte hvad vi forventede af ham. Også når vi gik ud så græd han lidt også ventede vi lige kort før vi gik ind igen. Han virkede ikke ked af det – mere sur. Det tog en time første aften, så 45 min, så en halv time efter en uge havde vi næsten ingen problemer længere. Det var monster hårdt og det var også nødvendigt, at far tog de første dage for vores søn er bare mere pylret når det er mor. Jeg kan virkelig anbefale marte meo (forhåbentlig uden gråd). Jeg håber bare det kan komme til at lykkedes for jer for det lyder virkelig uholdbart og ekstremt hårdt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Anne Marie, jeg er enig i at det kan være vejen frem, men her skulle vi have afklaret det foranliggedne forstyrrende element omkring Novas hyperhed. Hun gav sig ikke på almindelig søvnindkøring, som jeg ellers er tilhænger af 🙂 Tak for det gode råd – er glad for det ligger her i tråden til andre kan læse med. Kh Heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kære Heidi.
  Sikke en hård omgang for hele familien. Jeg håber for jer at I snart går mod nemmere tider. I er seje. Hvordan sover hun midt på dagen ? Hilsen Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Camilla, en del af problemet har netop været for meget søvn om dagen hvor hun nemt tog 3-3,5 time i vuggestuen (som ikke vækker børn) men nu er hun begyndt at sove inde og så giver det sig selv at hun ikke bliver i søvnen så længe. Hun sover også godt om natten.. men henter os hvis ikke vi ligger der 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majken

  Hold nu op altså….pyhhhh jeg har så inderligt ondt af jeres lille familie. Du har nogle topseje ældste børn, hvis de stadig synes lillesøster er helt okay 🙂 (forstå mig korrekt…) jeg har ingen råd og kun erfaring med en baby på snart 5 mdr – og tænker du har prøvet alt i den retning. Hepper på jeres lille seje familie og sender masser af god karma herfra <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Årh tak Majken – søde ord og god karma er også velkomment <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvornår blev barsel et spørgsmål om løn og ligestilling?