Hvad er forskellen på en stewardesse og en jordemoder?

Min datter blev overfaldet af en hund i dag..

skaermbillede-2017-06-16-kl-00-51-51

Nova og jeg havde en tiltrængt fridag sammen i dag.

Vi hyggede hjemme, med en lang morgen og fri leg. Bossen er meget fascineret af fødselsdage for tiden, så vi hyggede os med at pakke gaver ind og åbne dem igen. Vi legede, at det var hendes fødselsdag og hun var helt med på legen, selvom hun først var en smule fortørnet over, at der ikke var nye ting i pakkerne, men det var vist bedre end ingenting. Og dejligt i det hele taget at finde på noget at lege. (hvilket altså ikke er min stærke mor-side)

Hen af formiddagen kom vores søde veninde Sascha forbi til kaffe, men Nova begyndte ret hurtigt at kravle på væggene, så vi fandt vej ned til legepladsen. Så kunne vi få luftet Bossen og mulighed for at tale lidt ind over hende.

Her sidder vi så i den store sandkasse, da vi hører en man fløjte efter sin hund.

pfffffft OTTO! hører vi..

Og i det samme tonser en 40 kilos boxer igennem hækken.

Han ser Nova og løber direkte mod hende….

Jeg læser lynhurtigt hundens adfærd og kan godt se, at han er glad og typisk Boxer hvalpet.. Altså fuldvoksen, men stadig hvalp og legesyg. -så umiddelbart tænker jeg ikke at faren er større end, at han render hende ned, hvis han fortsætter kursen.

Jeg råber højt

ARRH! STOP!

og kaster mig frem mod Nova, der er panisk angst for det store dyr, der kommer galoperende.

Han stopper lydigt, men drejer rundt om sig selv og får på ny øje for den lille skrighals ved min side.

Nu skifter hans udtryk. Hvor han før måske nok så ud som om, han bare var glad for børn og ville give Nova en ordentlig vasker med fart og vægt bag, så virker det nu mere som om, han ser hende som en jævnbyrdig legekammerat.

Han bukker sig ned og spiller op til leg, slår med poterne for at få modspil. Og kaster sig så frem, i det jeg tolker som, at han vil have fat i Nova og dominere hende. Jeg frygter, at han kunne finde på at markere.

Jeg når lige at få slået hans “angreb” ned med en hånd, der maser hans hovede mod jorden. Han trækker sig rundt og “angriber” igen. Igen får jeg skubbet ham væk og får fat i hans sele og kan holde ham på afstand, imens jeg råber “sæt dig!” Min veninde er også på benene, men i det samme kommer Ottos far og får styr på ham.

“Det må I godt nok undskylde” siger han….

“Ja det må du nok sige, siger jeg, det var virkelig en ubehagelig oplevelse..” Indeni har mit adrenalinspejl lyst til at fyre en atombombe i hovedet på manden, men han ser tydeligt chokeret og undskyldende ud.

Han får ro på hunden og bliver stående.

Jeg trøster Nova.. “Skat han er bare glad… se Otto.. han er bare en hvalp og han troede han skulle lege med dig. Men det havde du ikke lyst til. Han er alt for vild.”

Min veninde følger op på den psykiske førstehjælp til mit rystede barn. Hun går over og kæler Otto og viser, at han ikke er farlig. Nova smiler. Men vil ikke sige hej til Otto.

Ottos far siger ikke noget… Jeg tror han forventer en reaktion fra os…

“Jeg ved godt, at han sikkert bare var legesyg, men det var altså ret voldsomt for min datter. Plejer du at lufte ham uden snor her på legepladsen”? Spørger jeg.

“Nej han gik igennem hækken” lyder svaret.

Okay..

Der er ligesom ikke rigtig mere at sige.

Otto og hans far smutter og vi ryster hændelsen af os. Hjemme igen kommer Otto og hans far tilfældigvis forbi vores have. Vi siger hej til Otto, der er i snor. Nova vil gerne se ham, hun smiler på behørig afstand.

Jeg tror min datter er okay og forhåbentlig har det ikke givet hende en blivende hundeskræk i livet. Og jeg tror, at Otto er en glad hund, som ikke skal misforstås.. men holdes i kort snor.

Den slags børn kender vi godt her i huset.

Hilsner fra en mor, der er opvokset med fire jagthunde på den ene side og Bullmastiff opdræt på den anden side.

Min veninde og jeg turde godt stoppe skaden inden den skete, men ville andre mon kunne det samme..?

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

8 kommentarer

 • Tina M

  Vores sidste hund på 65 kg, var enormt legesyg. Og han anede ikke at han var SÅ stor og tung, og elskede især at lege med børn ( vi har selv tre, så han var utroligt vant til børn ). Han har aldrig tromlet nogle af vores egne børn, og jeg har heller aldrig været bange for at han sku tromle andres børn. MEN!!! 65 kg er en meget stor hund, og når man så oveni ser en smule farlig ud i ansigtet, så kan jeg godt forstå at mange børn blev lidt skræmt over ham når de mødte ham de første gange, og har altid følt at det var MIT ansvar at holde styr på min hund og sørge for at alle følte sikre i hans nærvær. Og man går ikke med løs hund nogen steder i nærheden af en legeplads, det er jo komplet vanvid. Man skal altid huske at det altså er dyr vi har med at gøre. Og ham her kunne tydeligvis ikke styre sin hund, der helt klart kom ALT for tæt på Nova og alt for voldsomt. Hvad ku der ikke være sket, hvis ikke du havde afværget?? Jeg håber heller ik hun er skræmt for livet, og at i møder en masse søde hunde de næste par uger, så hun kan få genoprettet troen på søde hunde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne S

  Flot reaktion fra dig. Jeg har selv en ung hund på 7 måneder og nej hunde og børn er ikke altid en god cocktail. Hvor vi bor er der mange børn, og nogle af dem skriger af vores hund og løber efter ham og så væk fra ham igen. Han forstår ingenting af det.. Derfor har jeg ham altid i snor med mindre vi er i indhegnet hundeskov for han forstår ikke hvad børn vil og børn forstår slet heller ikke hvad han vil, Det handler også om at få børn, som ikke vokser op med hunde til at “forstå” at man 1) ikke går hen til andres hunde uden at spørge om lov (gælder også voksne) og 2) at hundene tror at de vil lege når man laver vilde bevægelser og man derfor skal forblive i ro omkring en hund – og det er svært når man er bange for dem. Tænker, at du gør noget rigtig godt når du lige så stille forsøger at få genskabt tilliden mellem din datter og hunde, for det må have været en voldsom oplevelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Føj for pokker en oplevelse😥 Godt din datter er ok. Du er modig!! Jeg er selv ret angst for hunde og det er der mange ejere der bare ikke forstår for nej deres hund gør da ikke noget, men hvis de står med forpoterne op af en, så gør de altså noget og jeg bliver møgbange. Flot at du handlede som du gjorde håber aldrig jeg kommer i samme situation med mine piger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Ja Marie, der er mange der ikke ville kunne reagere sådan og så ville det gå ud over både hund og barn (og mor) Og det er så ærgerligt. Det er et fælles ansvar at passe på at situationen ikke eskalerer, men med frygt har man ikke mange værktøjer at trække på, så det forstår jeg godt <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikoline

  Ærligt vil jeg nu ikke sige at Otto overfaldte din datter. Men det har da været ubehageligt for jer alligevel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Ja Nikoline det er nok et definitions spørgsmål. Jeg er sikker på at min datter følte det som et overfald:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Voldsom oplevelse, håber I kommer jer.
  Hunde og små børn er ikke altid en god kombi, da børn kan være for uforudsigelige for hunde og det kan føre til farlige angreb.
  Jeg har desværre oplevet det og hørt om det alt for ofte.
  Pas på jer fremover.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Ja Tina – det var også det der skræmte mig mest, da han skiftede stemning og så ud som om han fejltolkede min datter….

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er forskellen på en stewardesse og en jordemoder?