Sex og bryster, det er noget der ryster..

Har du overvejet at føde på klinik Storkereden?

skaermbillede-2018-02-15-kl-13-09-08

Har du overvejet hvor dit barn skal komme til verden?

Hvis du er gravid og har været forbi lægen eller til dit første jordemoderbesøg, har du forhåbentligt hørt om muligheden for at føde hjemme eller på klinik. -For valg af fødested er faktisk et af de første valg, du skal forholde dig til, i din rejse mod en god fødselsoplevelse. Men selv hvis du er langt i graviditeten er det ikke for sent at tage stilling til, hvor dit barn skal komme til verden.

Man skal føde, der hvor man føler sig tryg, for der føder man bedst!

Og det gælder for alle valg, -om det er på klinik, hjemme eller på hospital, at du vil føde bedst der, hvor du oplever, at føle dig mest tryg. -Og det gælder for jer begge! Hvis feks. din partner er utryg ved en hjemmefødsel er det ikke en god ide at tvinge det ned over hovedet på ham, da hans stresshormoner og undertrykte angst kan påvirke dine fødehormoner og ve-samarbejde i negativ retning og dermed have indflydelse på både smerteoplevelsen og fødslens fremgang, og omvendt, hvis du forbinder hospitaler med negative følelser, er det nødvendigt at arbejde med de associationer eller se sig om efter alternativer.

Det gælder om, at I begge sætter jer ind i jeres muligheder, mærker efter og søger viden, som kan give jer en realistisk forestilling om, hvad fødselsomgivelserne betyder for jeres tryghed.

Fødsel på Storkereden -midt imellem hjem og hospital.

Hvis I er tilhænger af hjemmefølelsen, men ikke af hjemmefødsler og I samtidig ikke føler jer hjemme på hospitaler så er svaret måske fødeklinik. I velkomne til at komme til klinikfremvisning på en af Storkeredens 4 klinikker i Gentofte, Roskilde, Slagelse eller Holbæk og få en snak om, hvad det indebærer at føde her hos os. Vi svarer gerne på alle spørgsmål og evt. tvivl om sikkerhed og hjælper jer med at få et realistisk indtryk af, hvad en fødsel på klinik kan gøre for jer. Vi er ikke ude på at overbevise nogle, for igen -man skal føde der, hvor man føler sig tryg, men vi vil hjertens gerne fortælle om, HVORFOR vi er så gode til at skabe tryghed her hos os.

skaermbillede-2018-02-15-kl-13-22-21

Storkerede-effekten

Når man signer op til et forløb hos os, gør vi meget ud af at klæde jer godt på til jeres kommende fødsel. Vi har konsultationer af en times varighed i graviditets uge 16-18, 21-22, 28-30, 34-35, 37- 38, 39-40. Går du over termin, ser vi jer til fødselsmodning både med en tryghedssamtale og tilbud om akupunktur, rebozo og hindeløsning. Undervejs har I været til vores 3 x 2 timers Fødselsforberedelse, som er obligatorisk, at begge parter deltager i. Vi sørger nemlig for, at I for en dyb forståelse for fødselsmekanismen og ve- arbejde og vi klæder din partner på til at blive den bedste fødselshjælper.

OG det betaler sig!

I føder nemlig helt fantastisk, når I er blevet set og hørt igennem graviditeten. Når der har været tid til at fordybe sig i de ting, der dukker op hen af vejen og få beroligende forklaringer og værktøjer til at arbejde med for at blive klar på den kommende bedrift og mødet med jeres barn.

Vores fødende laver ofte et fantastisk forarbejde derhjemme, med trygheden af vores vagttelefon ved hånden. -Her har man nemlig sin jordemoder i livlinen og hun kan være med på sidelinien og give gode råd til hjemmearbejdet og I kan føle jer sikre på, at NÅR I har brug for at komme ind, så KOMMER I ind.

Der er ingen utryghed og det betyder, at I arbejder meget bedre med veerne og har god fremgang i fødslen, når I kommer.

image1

image2

Smertelindring.

Vi har mange forskellige muligheder for naturlig smertelindring på klinikken, alt fra ingefærklude til badekar og steriltvandspapler. Vi er mestrer til rebozo og har hver vores afspændingsteknikker og ting vi ved kan hjælpe i forskellige situationer. Men størst lindring er der helt klart i den kontinuerlige jordemoderomsorg. Det at vide, at jordemoderen er her kun for jer og kan hjælpe med at holde fokus gennem ve-arbejdet. Også samarbejdet med din partner og det, at han kender stedet og føler sig hjemme har stor indflydelse på jeres begges oplevelse af fødslen og hvor meget, han føler, han kan bidrage med.

skaermbillede-2018-02-15-kl-13-36-44

Drilske fødsler.

Selvfølgelig har vi også drilske fødsler, med babyer der ikke har fundet den rette indstilning i bækkenet, så veerne er uregelmæssige og fremgangen udebliver. Her hjælper vi jer feks.på vejen i opstartsfasen, med trygheds tjek og jordemoder kneb for, at se om vi kan fremhjælpe indstilning og veer og ellers kan I komme forbi hospitalet og få tidlig smertelindring med hjem og sove på, for senere at komme tilbage til klinikken, -når fødslen igen har fremgang. Er det senere i forløbet tydeligt, at fødslen ikke bliver helt fair, tager vi sammen til hospitalet og fortsætter her med smertelindring og evt. vestimulation.

skaermbillede-2018-02-15-kl-13-38-23

Overflytninger 

Hvis mor eller barn i graviditeten eller fødslen udvikler sygdomme eller der tilstøder komplikationer bliver man overflyttet til hospital. Sker dette i graviditeten efter uge 36, har vi stadig mulighed for at støtte jer og være med på sidelinien med rådgivning over telefonen, deltage ved aktiv fødsel eller overtage efterfødselsforløbet, hvis I vælger at gå ambulant hjem.

Er der i fødslen tegn på komplikationer, som feks. manglende fremgang eller, at baby ikke bryder sig om veerne overflytter vi enten i egne biler eller med ambulance alt efter behov. Efter fødslen kan det være problemer som fastsiddende moderkage og blødning, som gør, at vi overflytter med ambulance. Her tager jordemoderen med og sørger for, at I føler jer trygge i hele processen. Vi har et rigtigt godt forhold til de tilknyttede hospitaler, som ved, hvem vi er, og hvad vi står for og de står klar til den melding, vi er kommet med.

De tilbagemeldinger vi får fra vores fødende, som har oplevet de mere akutte overflyttelser er, at trygheden under overflyttelser har været så høj, at akutheden har haft en mindre indflydelse på helhedsoplevelsen.

skaermbillede-2018-02-15-kl-13-50-11

Barnets trivsel

Vi har stor fokus på fødslens sundhed igennem fødselsforløbet og vi tager ingen chancer. Og derfor er det yderst sjældent, at vi oplever, at vores babyer har brug for behandling, når de bliver født hernede på klinikken. Men skulle det ske, at baby har brug for lidt starthjælp har vi udstyr til at give ilt og tryk til at lungerne kan folde sig ud og vi kan også suge barnet ved sjældne tilfælde.

Ellers har vi ro og tiden med os til, at I får lov at lande sammen efter fødslen, så efterfødselshormonerne får plads til at gøre alt det gode for jeres start på det nye liv sammen som familie. Vi kan også bedøve og sy bristninger på klinikken. Og jeres barn får en børneundersøgelse, når den første amning har fået sin plads. Finder vi noget som er udenfor den normale behandling, kan I også efter fødslen blive overflyttet til behandling på hospitalet.

image3

Efterfødsels omsorg.

Når I har fået hvilet ud efter fødslen og alle har spist noget af den medbragte mad- også den lille ny, som vi ser til har været rigtig på bryst inden I tager hjem ca 4-6 timer efter fødslen, fortsætter I med at have vores vagttelefon til rådgivning og vi har mulighed for at komme på to barselsbesøg i hjemmet. Gerne imellem det 2. og 3. døgn, hvor vi samtidig kan lave PKU hæleblodprøven og så planlægger vi det andet besøg, så I kan få en efterfødselssnak med den jordemoder i har født med.

skaermbillede-2018-02-15-kl-13-15-37

Generelt om Storkereden

Det er nærmest aldrig for sent at blive tilknyttet et af vores fødesteder. Er du langt i graviditeten, sørger vi for at få gjort jer fødeklare med et par ekstra konsultationer med fokus på fødselsforberedelse. Man kan føde på klinikkerne fra uge 37 og til og med uge 42 ud.

Vi har mulighed for at tage 15 fødsler ind om måneden pr klinik. Nogle stykker bliver overflyttet på et eller andet tidspunkt i forløbet også ved feks. igangsættelser, da man ikke kan føde på klinikken, hvis fødslen ikke længere er “normal”. Der er lige så mange førstegangsfødende, som fleregangsfødende, der vælger Storkereden som fødselssted.

Når der er fødsel på klinikkerne lukkes for planlagt aktivitet som feks. konsultationer og fødselsforberedelse, så det betyder, at man kan komme ud for aflysninger, men til gengæld altid vil opleve at have klinikken for sig selv til føde-dagen. Dog kan vi huse to fødende på samme tid, hvis nogle en sjælden gang vælger at føde samtidig.

Vi er et team bestående af 8 jordemødre, som er tilknyttet de forskellige klinikker, men vi kører ud til alle klinikker ved behov. Det tilstræbes, at I har mødt de jordemødre, der hører til jeres fødested, men det kan altså godt være en af de andre jordemødre, I ender med at føde med.  Det oplever vi dog, at folk også er tilfredse med, da alle jordemødre her i Storkereden brænder for klinikfødsler og elsker deres job og derfor er lidt af samme støbning 🙂

Overvejer du om fødsel på Storkereden er noget for jer, så ring til Louise på Telefon 26 84 04 00 og book en tid til klinikfremvisning, på den klinik, I overvejer at føde på.

Læs mere på Storkeredens hjemmeside her

skaermbillede-2018-02-15-kl-13-20-30

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

7 kommentarer

  • Mette

    Jeg ønsker mig en Storkereden i Århusområdet!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Hej Meyermor.
    Hvis man har graviditets sukkersyge, kan man så få lov at føde hos jer ? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Meyermor

      Kære Ida, nej man skal i udgangspunktet være helt normal og rask gravid for at kunne signe up hos os.. Hvis man udvikler sukkersyge hen af vejen efter uge 36 kan man stadig fortsætte sit forløb hos os, men må så føde på hospitalet. Hvor vi så kan være med for trygheden, hvis der er travlhed på hospitalet. Kh Heidi

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla L

    Kan man få lov at føde på klinik, hvis man har et kejsersnit på cv’et pga af svangerskabsforgiftning og HELLP (nåede aldrig at få veer og havde lang livermoderhals i uge 37+4), Eller er det for risikabelt med britsning af ar?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Meyermor

      Kære Camilla, det kan man desværre ikke, netop pga risikoen for bristning i arret. En vbac fødsel, altså fødsel efter kejsersnit, kan sagtens blive en fantastisk fødselsoplevelse, men for sikkerheden skal den altså foregå på hospital. Held og lykke med det.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla L

      Tak for svar! Tænkte det godt…. Jeg går stærkt efter en VBAC, hvis muligheden for endnu et barn byder sig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sex og bryster, det er noget der ryster..