Jeg har givet min førstefødte til USA..

Når de nederen forældre holder (øje med din) fest!

Reklame for TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik

Voksenfest!

Kan I huske sidste års mest sete danske youtube film – Filips far?

Det var Trygfonden og Rådet for Sikker Trafik, der havde lavet en killer kampagnevideo med det fedeste budskab, som både nåede børn og voksne, da de ramte plet med at være nede med de unge på den fede forældre-nederen måde.

Videoen var medvirkende til at mange flere fandt cykelhjelmen frem og det kan ses i statistikkerne!

Nu er de tilbage og den her Video slår alle rekorder!

Jeg og Nova har set den fem gange her til aften og jeg er helt færdig over hvor fed den er!

Budskabet står snorlige og alligevel fantastisk selvironisk på den måde, som kun danske reklamefolk kan spinne! Den her video er den fjerde i rækken, og den perfekte opfølger til sidste års kampagne, der topper de 3 andre til nye højder, så jeg får lyst til at dele den med alle, så vi sammen kan grine af hvor f….. fede nederen forældre kan være.

Der er faktisk kun EN ting galt med den her video og det er, at jeg ikke selv har været med til at lave den! For de har haft en fest!

Egentlig ville jeg dele en historie med jer, men jeg synes I skal starte med at se videoen, så vi har fælles fodslag og I bedre ved, hvad jeg mener, når jeg siger..

Nederen forældre ved, hvor i bor!

Se VIDEOen fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden her.

 

Hvis du har børn, ved du sikkert, hvor dygtige de er til at løbe om hjørner med dig? MEN De er ikke halvt så dygtige, som de selv tror.
Børnene siger, de sover hos hinanden for at tage til fest et tredje sted. De spørger begge forældre om penge til biografturen. De lader som om de sover inde på værelset, men du kan se, de er online på et socialt medie.
Børn undervurderer os forældre gang på gang. De tror, de slipper af sted med amatørløgnehistorier, bare fordi vi ikke altid siger noget.

Men VI ER 30 ÅR foran!  (uddrag af sangteksten fra videoen)

Vi ser det hele!
Det er oss der er BOSS!
Det her er en voksenfest I ikke vidste eksisterede!
Alt vi ser bliver noteret. Vi ser det hele. Vi snakker sammen..
Vores voksensnap-streak kører på 120 døgn.
Haha jeg dør!
Voksenfesten er en video der handler om, at Nederen Forældre holder sammen med de andre Nederen Forældre. Og med alle de andre nederen voksne. Den nederen klasselærer, den nederen nabo og de nederen pensionister længere nede af vejen. Det er en voksenfest. Børn er ikke inviteret.
Og det sjove ved det her er, at selvom jeg har de mest ærlige og samvittighedsfulde børn, som jeg stoler blindt på… så synes jeg alligevel videoen er for fed, for jeg går super meget ind for termen ” it takes a village to raise a child”.
– Vi forældre må stå sammen. Og bakke de sunde beslutninger op i fællesskabet.
Til forældremøde i Filippas 7. klasse blev forældrene i klassen enige om en fælles nultolerance overfor alkohol og røg blandt vores børn. Vi skrev en forældrekontrakt om, at vi ikke ville bakke op om fester med alkohol før konfirmationsalderen. Vi aftalte at sms’e hinanden og bekræfte planlagte sleepovers, så der var gennemsigtighed og de unge vidste, at vi havde fælles front.
Det gjorde vi ikke for at være nederen på den nederen måde, men for at sætte en fælles grænse for det gruppepres, der tids nok kan komme over fester og alkohol og så meget andet.
Jeg synes det virkede!
Og det virker også, hvis vi er fælles om at støtte op om cykelhjelmen. Gør det til normalen og en village beslutning.
Nu er min store pige snart seksten og netop gået ud af folkeskolen og vi forældre er selvfølgelig vokset med opgaven. Derfor har hun fået lov at holde fester herhjemme og denne her video fik mig til at tænke på en sjov nederen forældre oplevelse vi har haft her i sommers, hvor Filippa holdt fest.
Ikke mindre end 3 voksne informerede os om, at der blev holdt “gymnasie-fest” i vores lejlighed og terrassen var fuld af unge mennesker.
Vi var på ferie og havde fuld viden om, hvad der foregik derhjemme – og tiltro til at de unge magtede frihed under ansvar, men det var alligevel meget sjovt – og faktisk betryggende, at en bekendt ringede os op og spurgte om vi var med på, at der blev holdt fest derhjemme og det ikke så ud tilsat der var voksne tilstede? De kommende dage var der så flere naboer der fortalte, at de havde set, at der blev holdt fest hos os.
Vi grinede af det .. sammen som familie, over nabolagets natteravne.. teenageren lettere forarget.
Men det der var endnu federe.. var at de kunne berette at det var en ordentlig fest… og ikke en nederen en.
De unge er sgu seje.. de tager gode valg og de opfører sig faktisk ret ofte meget bedre end vi gjorde;-) Men derfor gør det ikke noget at minde dem om de gode beslutninger og tage lidt pis på os selv og vores forældrelederskab.
Så længe det gode budskab kommer frem så er jeg game!
Se videoen, så ved du hvad jeg mener!

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har givet min førstefødte til USA..