Ti råd til hvordan man får baby til at tage sutten.

Billeder fra vores vinterferie og test af vintertøj til børnene.

Indlægget indeholder reklame og test af skitøj

Faktisk var det Børnehaven som mindede os om, at vi skulle tage stilling til Vinterferien i år. Vi havde ikke skænket den så mange tanker, idet uge syv så noget broget ud i familiens kalender.

Rio havde skiturs planer med sin far. William skulle med en ven til Norge og Peterfar havde en messe i Frankfurt. Så det var oplagt at trække vinterferien en uge frem og tage forskud på løjerne, idet vi kunne få familien samlet i uge seks, hvor Rio kom hjem og også havde fødselsdag.

Rio landede fredag, hvor vi traditionen tro holdt vores familie-fest-fredag – en hyggelig familie fredags bar, hvor vi peaker tidligt med fest og dans og farvede drinks inden aftensmaden og går kolde på sofaen til Disney show.

drengene er i køkkenet

Jeg tror, vi får holdt fast i vores familiefredag ca 1 gang om måneden her for tiden, da vi jo ikke har så mange børn alle uger som førhen.. Men her var det jo oplagt, når Rio kom hjem og derudover skulle familiefotografen Jess Lycoops lave photodocumentary i løbet af dagen, så det var jo bare med at give den på alle tangenter. – Så vi rigtig kan få billeder af al hyggen!

Og så kunne man jo tænke, at det ville gå helt galt, når først man planlægger at have det hyggeligt… men det faldt faktisk enormt nemt for, måske også fordi Jess er super god til bare at være der, uden man lægger mærke til hende.

Håber hun er bedre til at fange bevægelse end jeg er…

Hun kom fra morgenstunden, og smuttede da vi havde lagt os til rette på sofaneseren…

Ingen opstillede skæve smil, bare nærvær og nutid og rigtig meget virkelighed.. Også derfor er jeg super spændt på at se billederne, for drengene var så meget i virkeligheden, at de selvfølgelig knaldede hovederne sammen allerede inden festen overhovedet var gået i gang. Rio fik mast sit øre, så der kom en smertefuld blodansamling og han var helt oppe og hyperventilere af smerte. Jordemoder og smertemester som jeg jo er ( 😉 prøvede morheidi her at guide ham ned med et fast tryk på glabella (punktet over næsen imellem øjnene) og luft helt ned i maven. Så det fik vi også på billede.. tror jeg haha. Det vigtigste var nu, at smerten gik over!

Rio var dog ikke super imponeret over mine smerteskills… “Altså mor, det var altså ikke dine fingre, der hjalp så meget, det var mere måden du talte på”, nå men tak for den skat… Jeg har da ellers nok før fået ros fra et barn eller to for at hjælpe med at smertemestre, men træerne vokser åbenbart ikke ind i himlen.. men derudover kan hypnose også noget;-)

Anyways vi havde en skøn fredag!

Lørdag havde vi Rios skønne gudfamilie til spis og skrid middag og lavede vores absolut hof ret for tiden – Ricotta rulle! MUMS

– Spis og skrid er et begreb min veninde Nete har opfundet til de dage, hvor man gerne vil hygge, men også har børn, der skal i seng -og tidlige planer næste dag.. OG det havde vi!

Nemlig skiturs -dag!

der er ikke noget mere sexet end en mand der tager ansvar…

Så næste morgen kl 7.30 sad vi i en pakket bil, med bagagerummet fuld af vintertøj. Madpakker og iPads til turen og hovedpuder til de trætte. Peterfar havde stået for det meste. Jeg er en slow starter med mine morgensmerter, og jeg skal helst lige have lov at varme op med et langt varmt bad, før jeg er noget værd. Men der er vi så heldige, at Peter er lige omvendt. Det er faktisk imponerende, hvad han kan gøre på den halve tid, før fanden får sko på.. (ja pun intended, jeg er ikke den mest bly viol om morgen) til gengæld går han gerne kold før Bossen…

Jeg stod kun for at lægge vintertøjet frem aftenen før. Men det var til gengæld både nemt og en stor fornøjelse idet vi tester skitøj for Reima i år og har fået klædt vores unger godt på med både langt undertøj, skitøj, huer og vanter og et par fleecer. (Se alt hvad jeg har valgt fra Reima sidst i indlægget).

William holdt sig varm i langt undertøj og skitøj fra Reima

Vi kørte 1 time og 45 min til Vallåsen og bookede ski, hjelme og liftkort online på vejen. Det var overraskende nemt! Og løb ca op i 1800kr for udstyr til tre børn og en voksen..

Nova var tør og varm med god bevægelighed og ingen ting der kravlede op! I Reima fra top til tå!

Peterfar har med de tre store lært, – på den hårde måde, at ski er overflødige, når du har en nybegynder under 7 år med. Så han havde væbnet sig med forestillingen om, at hans ski-dag skulle stå på at løbe op og ned af børnebakken.. At vi så først på tilbageturen kom i tanker om, at Rios skostørrelse er ved at være stor nok til, at de kunne have byttet, var der egentlig ingen regrets i… -han havde set sin lille Boss føle sig for sej på børnebakken, og så kan dagen ikke blive bedre for Peterfar!

Rios Reima skitøj var pakket i hans fars kuffert så han måtte krybe i storesøsters bukser.

Her i liften sad jeg og drømte om Reima tøj i voksenstørrelse!

Der er to stolelifte og to træklifte, en rød piste, et par blå og lidt grønt småtteri til de små og sneen var perfekt! Vi spiste vores madpakker og supplerede med de obligatoriske pomfritter og så holdt vi selvfølgelig en ordentlig kaffepause med alt sødt til ganen.

Som med de andre børn, så sker udviklingen altid efter frokost. De først par timer på børnebakken var ingen stor succes med Nova. Hun var ikke super imponeret over nødvendigheden af vanter og så den manglende balance på de små ski.. så det krævede lidt nudging og et par enkelte store ord for at få hendes indre ellers ret veludviklede Jahat frem.  Så Peter far smuglede hende ind til en tidlig pølse med det hele og derefter kørte det som smurt i .. pølseskind.

Efter Frokosten blev hun flyvende!

Vi andre hyggede os på bakkerne. Pisterne var lige korte nok til, at man rigtig kunne få varmen på vej ned,  før man igen sad i liften og klaprede tænder, men det var vist kun mig, der frøs. Hvilket tager mig til min lille anbefaling af Reimas Vinterkollektion.

Jeg er simpelthen så meget fan af de bløde tekstiler og sammensætninger af uld og fleece i Reimas vinterkollektion. Nova elsker sin halsedisse og huen fordi den smyger sig godt om hende og begge er lavet i det blødeste materiale. Og det betyder noget, når man ellers er en Hyper Boss, hvor skindet nemt kan komme til at krybe lidt på hende..

Nova har sin fleece indenunder Reimas 2 i 1 jakke og vest og hun pev ikke over hverken kulde eller sved.

Vintertøjet er holdbart og lækkert i kvalitet og design og så er det også lavet i et materiale, der åbenbart ikke er flambart. – William tog det med at teste til ekstremer, da han lagde sin jakke i et fyrfadslys på bordet, og der gik lidt tid, før vi opdagede det. Men der gik heldigvis ikke ild i jakken, blot smeltet et lille hul.. og heldigvis kun i ærmet, så den kan stadig bruges som vest – men jeg har nu repareret det med lidt sort Gaffa tape;-)

Men selv med et uheld eller to i løbet af dagen, var det ikke noget, der ødelagde vores dag eller stemning. Det var simpelthen den perfekte ski-dag! Og selvom vi ville have elsket at kunne tage hele familien til alperne, så var det alligevel rimelig tilfredsstillende trods alt at have fået en god dag på ski sammen.

Rio sagde i bilen på vej hjem… “Vi kan bare sige at det her var min fødselsdagsgave, for det har virkelig været en dejlig dag” <3

Drengene har begge fået den samme jakke. Rios er sølvfarvet.

Vi landede hjemme igen ved 21 tiden og smuttede på hovedet i seng, for dagen efter stod den på Rios morgenfødselsdag og senere hen skulle vi have familie til middag.

Bossen elsker at sove i sit Thermolite undertøj fra Reima– det er et materiale, der holder varmt og fører sveden væk.

Hold nu op vi var maste! Så resten af “ferien” tog vi den med ro.

Bossen havde et par fridage og ellers var Rio med mig på arbejde. Der er mange fordele ved at være delvis selvstændig og en af dem er i den grad at kunne vende lidt op og ned på kalenderen.

 

Her er links til mit valg af vintertøj fra Reimas kollektion. Klik på billederne for at gå direkte til www.Reima.com

 

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ti råd til hvordan man får baby til at tage sutten.