Elsk din gravide hjerne <3

Alt hvad du skal vide for at finde vej i refluks-junglen. Ny bog om Refluks.

Jeg møder rigtig mange babyer som jordemoder, men også som privat babyhvisker, hvor jeg hjælper forældre med at få deres babyer i trivsel og for eksempel afhjælpe gråd og soveproblemstillinger. Og jeg oplever, at der er stor forskel på babyer. Lige så meget som der er forskel på deres forældre. Og der er også rigtig stor forskel på, hvor gode de forældre så er til at læse deres babyer. -Hvilket i høj grad er fordi babyer “taler” meget forskelligt.
Og refluksbabyer… de taler ikke så meget – de råber mest!
Fordi de ofte har meget ondt, så har de ligesom fået skruet op for alle sanser og derfor er deres system i alarm. Og det kan være meget svært at vurdere, hvad det egentlig er de har brug for. Det er ikke engang sikkert, at de selv ved det – for de har bare ondt!
Derfor er jeg rigtig glad for at se, at der idag udkommer en bog om refluks hos spædbørn. En bog som kan hjælpe forældre til refluksbørn med at finde ud af, hvad det er, babyerne siger – og hvad der måske kan hjælpe dem.
Mit eget første barn var en almindelig baby.. relevant. Et barn med et behov, som jeg kunne opfylde. Det var da hårdt, men også godt. Jeg følte mig som en god mor, der kunne læse mit barn.
Og så kom mit andet barn, min søn.
Han havde refluks og det eneste han fortalte mig var.. at jeg overhovedet ikke kunne læse ham.. at jeg ikke gjorde det godt nok. At intet jeg gjorde virkede. Og det råbte han så højt, at jeg til sidst ikke engang kunne høre, hvad jeg selv tænkte. Jeg blev faktisk en dårligere mor af det.
Jeg fandt selv min vej igennem mit helt eget private reflukshelvede, den gang for tolv år siden og jeg har lært rigtig meget. For vi bliver nemlig eksperter på vores egne børn hen af vejen. Men hvor ville det dog have været en hjælp at have haft denne bog med mig på vejen. Den ville have kunne givet mig en genvej og jeg ville ikke have følt mig så alene om at vide -at der var noget HELT galt…
Bogen Refluks – hjælp din baby er den første danske bog om refluks hos spædbørn. Hvilket i sig selv er stort! Og det viser også, at det er et område, der halter lidt bagefter herhjemme. I andre lande har refluks hos babyer været en helt normal ting længe, men måske har vi været for gode til at bruge skraldespandsdiagnosen kolik?
“Refluks – hjælp din baby” er skrevet af jordemoder Camilla Kristiansen fra Baby Instituttet og Det Private Barselshotel og journalist Maria Lyngsø Hougaard, der også har sitet for mødre mor-skab.dk.
Camilla har via sit arbejde rigtig mange refluks-børn i hænderne, fordi forældre ofte kommer på barselshotellet, når de for længst er kommet hjem fra hospitalet og opdager, at der er noget galt.
Bogen er skrevet til forældrene og er lavet som en bog, hvor man nemt kan slå op under det, man har brug for at vide mere om. Der er altså tænkt over, at trætte forældre nok ikke læser en bog fra A-Z. Med bogen er forældrene nu fri for selv at lege detektiver.
Forfatterne skriver på en ydmyg måde, at det ikke er fordi, de kender det endegyldige svar, men de har samlet alt den viden, der er på området lige nu og fyldt bogen med tips og tricks. Samt de forskellige årsager, der kan være til refluks, og hvad du som forælder selv kan gøre for at hjælpe din baby.
Dertil er der også gode guides til for eksempel, hvordan du bedst bøvser din baby af, hjælper han/hende med luft i maven, styrker tarmen, håndterer fodring, mestrer putning og forebygger at få en baby med refluks.
Bogen er skrevet, så almindelige forældre forstår, men også så man bliver klogere. Den beskriver for eksempel i detaljer og med lægevidenskabelige ord, hvad der sker i mavesækken og hvad en slap mavemund er.
Løbende i bogen er der interviewbidder med forældre til refluks-børn. Forældrene kommer med gode råd, men de fungerer også som støtte og giver en følelse af ikke at være alene. Til slut i bogen er der længere interviews med specialiter på området, så du som forælder kan læse, hvad de forskellige behandlinger kan gøre for dit barn. Specialisterne kommer også med deres viden og gode råd på området.
Jeg glæder mig over, at der er kommet mere fokus på årsager og behandling og det faktum at (ikke) ALLE (babyer) KAN AMME! og Når amningen mistrives. For Kort Tungebånd -når det er aller værst. PTT og at jeg nu kan anbefale folk denne bog, når jeg har mistanke om PTT eller refluks.
Book mig til ammerådgivning og babytrivsel eller deltag til mine Babyforberedelse workshops

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elsk din gravide hjerne <3