Ensomhed avler ensomhed...

Hvad er Meyermetoden – den naturlige Epidural?

Photocredit Frederikke Brostrup

Meyermetoden
– Den naturlige epidural

Meyermetoden adskiller sig fra andre teknikker til vemestring ved, at det ikke er kvinden selv, der udfører teknikken. Det er derimod fødselshjælperen – som oftest faren – der med hænderne som værktøj har ansvaret for at aflede kvindens opmærksomhed fra den stærke påvirkning fra livmoderen. Resultatet er et markant ændret smerteudtryk for den fødende – og som par en større følelse af at være sammen om selve fødslen.

Beviselig Smerteteori forklarer Meyermetodens virkning

Meyermetoden er ikke en videnskab. Den er derimod et simpelt, praktisk redskab, som har vist sig at have positiv indvirkning på smerteudtrykket blandt de hundredvis af par, som indtil nu har brugt den. Det er de fødende selv, der har givet Meyermetoden tilnavnet den naturlige epidural. Og her henvises der til den mærkbare, smertelindrende effekt, teknikken har haft på deres fødsler, helt uden medicinsk indblanding.

Kvinderne oplever, at teknikken øger fornemmelsen af at kunne give slip, slappe af og ganske enkelt være i deres krop under fødslen. De opnår en form for kontrol i en ellers ukontrollerbar situation. Det særlige ved Meyermetoden er desuden, at det ikke kun er den fødende, men også partneren, der får en gevinst ved at bruge værktøjet. Fædrene beskriver, hvordan de kan bidrage mere konkret til smertelindringen og gå fra at være en næsten magtesløs tilskuer til at være en aktiv medhjælper ved fødslen.

Det er i dette møde mellem kvindens behov for at blive hjulpet og mandens trang til at hjælpe, at Meyermetoden bliver unik.

Vil du også lære Meyermetoden så se mere på www.meyermetoden.dk

Hvad er Meyermetoden?

Meyermetoden er et simpelt værktøj til vemestring. Den består af en serie akupressur-tryk på en række fokuspunkter ned langs kroppen i et krydsmønster, som fødselshjælperen – faren eller en anden – udfører på den fødende under veerne. Trykkene fungerer som et fysisk bodyscan, der fremmer afspænding, et led ad gangen. Metoden afleder nervebanernes smertesignaler ved hjælp af Gate control (blokering af smertesignaler red.) og fungerer som en timer, der hjælper kvinden til at kontrollere længden af veer og dermed nulstille bedre i pauserne.

Forstå forskellen på indre og ydre kontrol og få nøglen til fødsels- mestring!

Hensigten er at fremme den totale, smertelindrende afspænding og aflede kvindens opmæksomhed fra oplevelsen af ve-smerte samtidig med, at fødselshjælperen ”overtager” kontrollen over den fødendes krop. Når hun formår at give slip på den fysiske kontrol, får hun frigivet ressourcer til den mentale kontrol. Hun får nemmere ved at spænde af, arbejde med sin vejrtrækning og tømme hovedet for tvivl og angst. Teknikken er enkel og nem at lære, og I kan som udgangspunkt ikke gøre noget forkert. Ændrer I på rækkefølgen eller styrken i trykkene, vil de stadig have en effekt. Til gengæld fungerer det bedre, når I forstår, hvad I laver, og hvordan det skal gøres.

Hvornår kan I bruge Meyermetoden? Både før fødslen, i og efter fødslen!

I kan bruge metoden allerede i løbet af graviditeten og under hele fødslen. I graviditeten som en måde at connecte med hinanden og den forestående fødsel, skabe velvære I den tunge krop og styrke oxytocin-produktionen. Samtidig skaber i en kropslig hukommelse og genvej til total afspænding. I fødslens latensfase, før veerne får rigtig fat, kan trykkene være en hjælp til afspænding og velvære og afhjælpe at opstartsveerne stikker af sted op ad smertestigen. I den aktive fase bliver metoden et værktøj til vemestring. Hensigten er dog, at I kan gå til og frametoden og prøve andre ting undervejs. Det vil være forskelligt, hvad der føles mest smertelindrende, og da mobilitet og bevægelse ofte er vigtigt for fødslens fremdrift, er det ikke meningen, at den fødende skal blive liggende i lange perioder.

Med mindre det er det, der virker bedst for jer <3

Meyermetoden er meget nem at lære!

Teknikken er en effektiv afspændings og smertelindringsteknik, som kan læres på kort tid. Teknikken kan stå alene, men også med stor fordel suppleres med viden om, hvorfor teknikken virker -samt den supplerende fødselsforberedelse Fødsel i Fokus. Da viden i sig selv har en stor smertelindrende effekt og positiv indvirkning på fødselsmestring.

Hvis I er blevet intresserede i at læse om andres erfaringer med Meyermetoden i fødslen, kan I finde fødselsberetninger her på bloggen under kategorien Meyermetoden eller direkte link til testimonials her på www.meyermetoden.dk

På instagram og facebook siden for Meyermetoden ligger der videoer af teknikken til selvstudie, så flest muligt kan få glæde af denne fødselsfremmende og smertelindrende teknik. I kan med fordel læse videre i følgende blog indlæg.

Din tilgang til Meyermetoden som fødende

Din tilgang til Meyermetoden som partner

Jeg ønsker jer den bedste fødsel <3

OXxy fra Meyermor

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

4 kommentarer

 • Super godt indlæg med mange vigtige pointer. Med det fik du en fast læser fremover 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for godt og dybdegående indlæg. Det burde da være obligatorisk, som en del af fødselsforberedelsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Tak og ja man burde lære flere redskaber til mestring i det offentliges tilbud. Både mental kontrol og gate Control er vigtige for kvinden og meget konkret forståelse for partneren.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ensomhed avler ensomhed...