Fra Lock down til Lock up set fra et børneperspektiv...

Fødslens udtryk. Jeres guide til hvor langt I er i fødslen?


Fødslens udtryk er et validt billede af, hvad der foregår indenfor. De ydre tegn på fremgang kan fortælle jer, hvor i fødslen I er, så I er trygge ved at være hjemme i den latente fase.

Jo længere tid I er trygge hjemme, jo bedre omstændigheder har fødslens hormoner for at bygge sig op, så flowet har fat og I får den bedst mulige naturlige fremgang også efter mødet med hospitalet.

Kvinden skal kunne give slip i at “holde øje” med fødslen. Hun skal være i dyb indre kontrol og partneren skal tage ansvar for al den ydre kontrol.
Hun skal turde bruge sine bevægelser og lyde til dyb mestring og partneren skal være tryg ved både lydene og kunne gennemskue fødslens udtryk, så han kan tage det fulde ansvar for, hvornår I skal kontakte jordemoderen.

Fødslens udtryk er altid en del af min fødselsforberedelse. Det er vigtigt for mig at gøre jer trygge ved fødslen, så I forstår dens udtryk og kan læse fremgangen. Jeg har derfor lavet denne en tjekliste til jer, som I kan printe ud.


Tjekliste til Fødslens Udtryk

Latens fase +3 til -3 cm: 

Murren i maven. Løs afføring. Slimet udflåd. Tegnblødning. Begyndende veer. Små hyppige, eller uregelmæssige kraftigere veer, der bliver tiltagende regelmæssige.Evt vandafgang.Kvinden er gerne lidt Hypet, spændt, nervøs og har meget tankevirksomhed. Analytisk og deltagende.

Aktiv fase 3 cm til 7cm 

Tiltagende vearbejde. Manglende appetit. Tørst. Varme. Veerne skifter karakter og bliver kraftigere og længere. Tegnblødning tiltagende rødere. Ved overgang til aktiv fase kan kvinden blive grådlabil, opgivende, føle sig fanget. Hun går dybere ind i fokus. Bliver meget træt, nonverbal og får et dopet look med lukkede øjne. Hun begynder mere aktivt at have brug for  lyd og bevægelse til at mestre veer. Lyden er monoton

7 cm Lyden bliver “spændende”

Til sidst i fasen ved de ca 7 cm, hvor barnets hoved står i midten af bækkenet, får kvinden gerne et til flere dybe hik, kvalme eller opkast. Vejrtrækningslyden bliver mere dyb, rullende og dyrisk og indtrækningen har en nasal lyd. Du kan simpelthen høre kvinden kommer tættere på sine urkrafter og at lyden er dybere -barnet er på vej!

Overgangs fase 8 cm til 10 cm Maximal veintensitet. Mørkerød tegnblødning. Klar slim fra skeden. Kroppen tager over og den kan have behov for at tømme sig. Afføring eller opkast. Kvinden vækkes af udvidelsesfasens fødebobbel med et adrenalin sus, der kan lyde som en rutchebanetur. Hun får kolde ben og tremor – kroppen ryster og kan føles ude af kontrol. Angsten skal vendes til styrke. Hun bliver klar til pressefasen! Til sidst i overgangsfasen er livmoderen helt åben og barnet presser mod endetarmen,som åbner sig og striben imellem kvindens baller er helt tydelig. Hun kan selv mærke barnets hoved imellem kønslæberne.

Presse fase “Fuldt udslettet” 

Maven ruller og kroppen støder med. Smertefokus er ikke længere på veer, men den intense følelse i bækkenet, endetarmen og skedens udspænding, som giver ”ring of fire.”Kvinden er tilstede. Kan ofte samtale i pauser som er tydeligere og mere smertefrie. Barnet kan ses i åbningen.

På www.meyermetoden.dk kan du læse mere om mine meget konkrete teknikker til fødselsforståelse og mestring. Jeg fødselsforbereder jer til at få det bedste ud af den fødsel der kommer!

På mine medier @meyermetoden på insta og facebook kan du jævnligt finde fødselshilsner fra mine klienter #meyerhilsen fra en #meyerbaby.

her er en hilsen, hvor farmand har overrasket jordemoderen med sin viden😍

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra Lock down til Lock up set fra et børneperspektiv...