Fra Fødselsreaktion til Fødselsplan og en Powerfødsel

Da min datter pludselig blev voksen -og hendes Being a woman essay

Hun er 18 nu.. min datter. Jeg forstår det ikke rigtigt. Jeg har det i mit hjerte, som om hun er en evig 5 årig, der løber glad omkring og danser og synger og elsker at snøre sin mor. At overraske sin mor. At få mors lys i øjnene til at skinne. Det er som om hun altid har haft den ene mission, eller også er det rettere defineret, som den effekt at få mine øjne til at skinne.

Og pludselig blev hun stor og flyttede ud på et års oplevelser i USA.

Ikke bare lige over Atlanten, men over Atlanten og helt over på den anden side af det store kontinent. Vestkysten! Som om hun ikke kunne komme længere væk. Og så BLEV hun væk! Altså ikke sådan væk væk, men hun blev derude… ikke bare et år, men to og så tre. Hvordan ku hun det? Hvem gav hende lov til det?

Læs også Jeg har givet min førstefødte til USA..

Ikke mig med min gode vilje… men måske er det alligevel min gode vilje hun har arvet. For det har krævet viljestyrke for den unge dame -at blive væk.

Kort opridset landede hun godt i sit første år som udvekslingstudent i Baker City, Oregon. Familien var umiddelbart et match. Hun var glad og i trivsel. Og hun indordnede sig. I et helt andet familieliv. Og en helt anden kultur. På en skole hvor hun var FEZ – Foreign Exchange Studenten, Filippa, hvis navn de ikke kunne udtale. Hun fik venner og kæreste og efter et halvt år også en ny familie, da der opstod sygdom i den første.

Filippa fandt selv sin nye familie. Hun klarede skiftet på trods af store udfordringer. Hun fandt sin balance igen. Samme skole, nye venner og en familie for livet.

Læs også Jeg savner at være Filimor

Et år blev til to, da skolen tilbød hende at stå for næste års visa til halv pris. Det var en mulighed hendes far støttede, og en hun ikke kunne lade gå forbi. Hun fik mulighed for at færdiggøre sin Highschool på to år ved at tage nogle flere A fag.

Det lyder flot, men moren her var ikke tilfreds med udsigten til endnu et års udlandsophold. Både her og igen året efter måtte den unge kvinde argumentere hårdt for sine ønsker. Det skal ikke være nemt at sige til sin mor, at man nu også ville supplere de to år med et år på University for at færdiggøre en gymnasiel uddannelse, som ville passe til karrieredrømmene fremover. Karriere er en ting.. rødder er noget andet.

“Hvis du er voksen nok til at bo tre år i USA som 15 årig, så er du også voksen nok til at tage den ubehagelige samtale om følelser, afsavn og bekymringer”, som din mor ville have for at sikre, at du havde tænkt over konsekvenserne… Ordene sidder stadig i mig. Jeg føler det er noget af det hårdeste jeg nogensinde har sagt til dig, men hvor var det smukt, som vi kom igennem den samtale.. vi landede vores følelser og vi fandt en vej til, at du kunne blive i USA med din mors tillid og støtte…

Læs også Fødselsdags tanker..

Og så blev det Coronatid og bekymringerne fik en helt anden betydning. Verden lukkede ned. De to planlagte USA besøg, som blandt andet skulle have ført de to savnende søstre sammen og som skulle have været en hel familietur ud og se hende få sin Cap and Gown og beviset på et veloverstået high school, blev aflyst. Sommerferien blev aflyst.

Og der gik 15 måneder uden hendes duft i sin mors næse.. men jeg vidste hun var i gode hænder.

Filippa flyttede til Portland State University og hun holdt skansen.  Hun klarede isolation, fjernundervisning og livet som kostelev, uden mulighed for at have et social liv.. Hun studerede, hyggede sig og klagede ikke.

Jeg fattede det ikke. Tjekkede ind med hende ind i mellem… om hun virkelig vidste, hvad hun befandt sig i?

Hun følte sig stærk og bekræftede mig i, at hun kunne holde til det. “Jeg trives faktisk ret godt i mit eget selskab mor” sagde hun med den typiske Filippa-stil, den der emmer af højt selvværd og berettigelsen til at være lige den hun er. Læs også  Hvad vil du være når du bliver stor?

Indtil hun en dag besøgte sin kæreste på Montana state University, og opdagede at de havde et liv. Med samvær, room mates og klasseundervisning. Og ensomheden ramte hende som en mur, da hun kom tilbage til Portlands stille gange, selvstudiet og de voksnes indberetninger, hvis man sad på gangen og førte en stille samtale med en veninde.

Herfra gik det stærkt. Hun fandt sin vej igennem skolens kringlede hjemmeside. Med øjnene tågede af tårer klikkede hun sig igennem side efter side og fik udmeldt sig fra Portland State, tilbagebetalt Tuition fee og indmeldt sig på Montana State. Nu skulle hun bare holde ud til jul. Juleferie hos hendes amerikanske familie og så gik hun mod lysere tider.

Det blev ret mørkt inden det blev lyst.

Vi havde en ulykkelig Filippa, ensom på den anden side af jorden. Som kæmpede sig igennem den værste november/december i sit lille liv. Og alligevel holdt hun ud. Du skal ikke sige du kommer og henter mig mor. Det har jeg ikke brug for. Jeg skal bare have lov at være ked af det!

Og det fik hun lov til.. For helvede hvor gav det ikke mening!

Men det gjorde det alligevel. For selvom hun var ved at udvikle en form for efterreaktion på isolationen, så klarede hun også det…

Som hun har klaret så meget andet!

Hun blev lykkelig igen. Montana State skuffede ikke.

Og nu går vi mod lysere tider. Snart er hendes studietid i USA overstået. Hun kommer hjem til sommer. Hendes værelse venter på hende og vores liv venter på hende. Hun har sendt ansøgningen til CBS afsted og hun har en plan B. Alt sammen inkluderer tilbagebetaling af de 3 år, hun skylder mig.

Tre år mere skal hun bo her hos mig.

Hos mor. Filimor <3

Da jeg læste hendes ansøgning til CBS gik det op for mig, at min datter er blevet voksen… my work here is done.

Nu skal jeg bare nyde hendes selskab og se what she makes of it ..

og med det seneste Essay hun har skrevet, I kan se herunder…. så kan jeg kun tænke, at det bliver stort, smukt og intet andet end tårevædende stolthedsvækkende  og fantastisk at være Filimor til en voksen kvinde <3

 

 

Essay by Filippa Vallentin

STATUS AND ROLES

Being a woman is a huge concept that has changed remarkably over the last few decades. Women are defined differently by societies, religions, genders, people in general, and time periods. When we try to define women we award them with roles and duties that we find suitable for the “said status” that they hold. We are not all the exact same, due to the fact that we haven’t been socialized the exact same either. There are so many things that make us who we are, from a young age we are socialized by our primary socialization, which slowly helps establish our social identity, and create the basis of our foundation of being a woman and person in general. Then after we have our school, religion, peers, and the mass media all influencing what kind of person and woman we are today. With the effect of our agents of socialization, there is no way any of us are identical, or view the concept of being a woman the same.

Who helped socialize me as a girl to become the woman I am today? As said in the last paragraph, children’s first form of socialization is the family that is a part of our primary socialization because we do not have a say in who they are. In my case, it was my mother who impacted me the most to be as she would say, “the most powerful women I could be”. My mother came from a family with an absent father figure and a hard family life in overall. She therefore became a strong feminist who did not need anyone else to help her achieve her dreams. She would fix the broken lightbulbs, pick up the kids from school and make the dinner we all ate. She is the everyday hero. My mother is the biggest role model I have had in my life, which correlates to Mead’s theory of how our socialized self develops overtime. I strongly believe that she is a part of my significant others because of the way she influenced me to be the woman I am.

After my parents’ divorce, my mom took care of everything all by herself. When I think back to that time I had no idea how she joggled having a job, being in college, having two little kids and keeping everything together even with a smile on her face. The work ethic, dedication, and independence this woman has for everything she puts her mind to has taught me so much about being a “real” woman. I am a woman that wants to have a big job at a big company and also have kids, and be an amazing mother like the one I grew up around.

I was never taught that this is what a woman should wear, look like, or do to be a real woman. I just grew up slowly trying to become as strong and independent as the woman who created me was. Social media and the mass media, in general, had an effect on me because we live in a world where we are surrounded by it every day. This is why I believe the mass media is another agent of my socialization that has had a great impact on me and the way I see women. The social construction of reality’s beauty standards for women is very much illustrated by the mass media and is a part of my everyday life. This is where I see what I need to look like physically to fit in and how my life should be. This is one of the harder things about being a woman in my opinion, the fact that we have such high beauty standard from such a young age is sad. Having a mother that sometimes does not wear make-up or just hangs out in sweats all day has given me a natural and more “normal” role model to look up too as well.

My mom is now a flight attendant, has a midwife degree, has a blog, has written a book, and has her own midwifery business. The many things she has accomplished has also taught me that woman can do anything that they set their mind to, as long as they work hard enough. This definition of being a woman might differ a little from some people in different societies or cultures. This could for example be seen as role conflict because my mother is a career woman who is business, and is work-oriented while she is also a mother of four kids. I see this as the exact definition of a strong woman instead.

With all this said being a woman is a major role in society because it in fact comes with a set of expectations that vary between all people. Society and the way that we look at women has changed a lot over the past few years for the better. As said I have grown up never thinking that I was different from my brothers other than our physical appearance, my mother taught all of us how to cook and how to clean the bathroom. I never noticed till I became older and more aware that we still in today’s society have some gender norms left, that are pretty outdated. For these small-minded expectations and norms to fully be gone we all need to work hard as a society to change that. This is why I am proud of the way I have been socialized into being the modern woman that I am.

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra Fødselsreaktion til Fødselsplan og en Powerfødsel