#nårfarskaludgårmorpåshopping

De dårlige historier sætter spor.. *samtaler part 2

Skærmbillede 2015-03-16 kl. 3.16.14 PM

Som jeg fortalte i *part 1 er Mette højgravid og førstegangs mor med 4 uger til termin. Hun starter ud med at fortælle, at hun er demotiveret overfor den forestående fødsel. At veninderne har haft travlt med at fortælle hende, hvor meget de har lidt under deres fødsler og at det eneste råd der dur ifølge dem er:

EPIDURAL-EPIDURAL-EPIDURAL!

Mette føler sig opgivende og energiforladt og har svært ved at se, hvordan hun skal få vendt humøret.
Da vi kommer lidt dybere ind under Mettes sprødhed, er det ikke kun de mange dårlige fødselshistorier fra veninderne der fylder. Den sidste tid er også gået med at være noget for alle andre end hende selv. Et nært familiemedlem er alvorligt syg og Mette kan kun håbe på, at der ikke kommer en begravelse indenfor den næste måned. Hun har ikke haft tid og overskud til at forberede sig til fødslen og kun været til hospitalets info aften, men intet fødselsforberedelse. Derudover, som så mange andre gravide, står de midt i huskøb og redebygning og en masse ting, der skal falde på plads. Så Mette er træt og stresset både fysisk og følelsesmæssigt. Hun føler, at den enorme belastning, hun er underlagt er begyndt at tære på hendes modstandskraft overfor den snigende angst for fødslen.

Det er en rigtig dårlig cocktail Mette er ude i. Stress medfører stresshormoner som adrenalin og cortisol, der bla hæmmer fødslens igangsættelse og fremgang. Angst medfører som nævnt i *part 1 højere smerteoplevelse under fødslen. Så Mette kan meget vel være på vej ud i den fødsel hun frygter, en lang sej fødsel.

Jeg giver Mette følgende råd:

1. Stop op. Få fødderne ned på jorden og træk vejret helt ned i maven. Det er tid til at mærke dig selv nu. Connect med dig selv og din baby. Der er en måned tilbage til max tilstedeværelse.
2. Yoga og meditation er nøglen til dyb vejrtrækning og afspænding.
3. Visualiser en nem og ukompliceret fødsel.
4. Gør opmærksom på din situation. Kontakt din jordemoder og få skrevet ind i din journal, at der er sorg i din familie og du er sårbar. Medbring evt selv en kort beskrivelse af din situation til din fødsel, så du ikke behøver at italesætte, det når du har veer.
5. Akupressur og Bodysds er behandlinger, der henholdsvis kan afhjælpe angst og spænding.
6. Jeg instruerer Mette i Meyermetoden, som er en smertelindringsmetode til fødslen. Hun lærer grundprincipperne bag metoden og hvordan hendes partner kan udføre den.
7. Jeg forklarer Mette om Fokuseret Fødsel som er mestringsstrategier til fødslen.
8. Vi slutter af med at se en god fødselsvideo.

Mette går noget lettere hjem og senere får jeg denne besked:

“Heidi du har redet min dag og mit humør. Nu kan jeg igen se frem til fødsel -var så ked af at jeg havde tabt den følelse. Tusind Tusind tak!”

Kender du andre der kæmper ned negative tanker eller angst for fødslen er du velkommen til at dele dette indlæg eller har du selv brug for gode råd er du også velkommen til at kontakte mig.

LÆS *part 1 her                                       LÆS *part 3 her

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#nårfarskaludgårmorpåshopping