Kærestetur … i tal!

Nova (og mor) ammer stadig.. Get over it

image

 

Langtidsamning er oppe i medierne i disse tider. Det har jeg før skrevet om og det kan vist tåle en gentagelse.

Det er et mærkeligt ord.. ‘Langtids’amning.. 😳

Nova er nu 19 mdr.. Og ammer!

-Ikke i LANG tid.. Hun ammer bare! Faktisk går det ret hurtigt.. 😎

Hun spiser også.. Og leger og udforsker verden.

Og ind i mellem ammer hun..

Og det bliver hun ved med -indtil jeg siger fra.. -for det kræver sin kvinde at amme til barnet selvafvænner.. Og der møder jeg nok min egen grænse før hendes..

MEN..

Nova er en ammer! Hun elsker det! 😍

Og på trods af hvad nogle måske kunne frygte, så er hun enormt selvstændig (🙈) og hun elsker faktisk også sin far! Meget!
Og hun kan også være i vuggestue uden at savne sin babs.

Det er slet ikke så farligt det der .. Amning .. I L A N G T I D ….😱

Det er altså heller ikke for moderens skyld, at der ammes.. Skulle jeg hilse og sige!😅

Jo bevares det er da hyggeligt (Altså bortset fra de perioder, hvor det gør pisse ondt😁😁) men det er noget andet og meget mere, der er i spild og gør amningen værd for dem der vælger den til.. (Eller rent faktisk vælger ikke at vælge den fra)

Grounding og ro til barnet i en tid, hvor alt kan gå lidt for stærkt. Måske også vitaminer, mineraler, allergiforebyggelse, tryghed og tilknytning er i fokus, når et småbarn ammes.👶

‘Langtids’ amning kan være en måde at sikre en primær omsorgstilknytning igennem selvstændighedsudviklingen, idet amning forpligter tilstedeværelse og nærvær.👀

Jeg siger ikke, det er den eneste måde..

Am, flask, fodr, mød og se børnene, gør hvad I føler for, sålænge barnet bliver mødt i deres behov og det føles rigtig for jer.

Og lad da så os andre amme i fred -vi bestemmer jo heller ikke, at I skal gøre det samme, som vi synes er bedst ☝🏻️☝🏻

🙏🏻

Og man skal jo som bekendt ikke græde over spildt mælk.. 💦

 

Læs indlægget her

Jeg nægter at være (amme) offer for andres begrænsninger!

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

4 kommentarer

 • TinePJ

  Hvor er den bare skønt for jer, at det spiller med amningen i så lang tid.
  Min ældste blev ammet til 10 mdr, hvor han selv sagde fra. Nu har min yngste lige sagt fra “kun” 8 mdr gammel, og jeg kunne mærke det var på vej. Jeg var ikke klar. Jeg ville gerne have ammet videre til samme alder som storebror. Mindst. Faktisk lige så længe det skulle være, men det skulle det så ikke mere nu. Han sagde “nej tak” og det må jeg accepterer. Men synes faktisk ikke det er så let, for det var imod min “plan” og tanker om mig selv, som én der gerne vil amme “længe” fordi jeg også tror der er en masse godt i det. På mange plan. Men det skulle jeg ikke bestemme. Øv-bøv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Tine, så må du på den anden side nyde at du har kunnet give dem muligheden til de selv sagde fra:-) De fleste bebser kan have ammestrejker ved 8 og 10mdr men nogle kommer igen på det. Mest skal man nok sørge for at friamme om natten hvis man vil over de punkter, men heller ikke det hjælper altid. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • TinePJ

   Det er også den tanke jeg har trøstet mig ved 🙂
   Sødt af dig med info om ammestrejker, nat- og dagsamningen var for begges vedkommende væk et godt stykke tid for Godnat-amningen. Igen på deres eget ønske. Så det er vist et afsluttet kapitel.
   I må fortsat have mange skønne ammestunder :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Langtidsamning kan også anbefales hvis man ønsker en god nattesøvn!!! Og kan amme imens man sover selvfølgelig!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærestetur … i tal!