Vil du gerne blive væk Nova?

Spændende dag i Liv-moderens navn

skaermbillede-2017-10-12-kl-00-11-00

Min morgen i dag handlede om liv.. og død og den der livmoder midtimellem…

Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse og Lægeforeningen inviterede til et oplæg om forebyggelse af livmoderhalskræft og HPV-vaccination gennem den nye kampagne stopHPV og jeg så frem til at få ægte information og ikke bare den typiske virale frygtkampagne, som de store medier er så gode til at sprede.

Det skal lige siges, at jeg selv har været påvirket af de dårlige rygter og derfor har en datter på 14, som endnu ikke har modtaget HPV vaccinen. For det første, var det ikke en beslutning jeg kunne tage egenhændigt, og derudover har jeg haft udsat beslutningen i håbet om, at der ville komme forskning eller en ny vaccine med et bedre ry. Men igennem de sidste måneder, måske et halvt år er det blevet mere tydeligt for mig, at hun skal have vaccinen. Jeg havde egentlig ikke et argument, men kunne bare mærke i maven, at det var det rigtige…

I dag fik jeg så argumentet.

Efter et godt oplæg fra overlæge Pernille Jensen, der smed lidt fakta og data på bordet.

 • 4 ud af 10 unge under 30 er smittet med HPV lige nu
 • 15.000 får celleforandringer/ årligt
 • 6000 får kegleoperationer for forstadier til livmoderhalskræft
 • 350-400 får livmoderhalskræft
 • 100 dør
 • De overlevende kan have invaliderende senfølger på både psyken og kroppen, som depression, inkontinens, tarmbesvær, manglende sexlyst og orgasme, smerter ved samleje, hævede ben, overgangsalder,  og miste muligheden for at få børn.
 • Danmark har den højeste forekomst af livmoderhalskræft i Norden
 • Og Danmark har den mindste vaccinations rate i Norden.
 • 630.000 er allerede blevet vaccineret i Danmark
 • og på verdensplan er der givet 248 millioner doser HPV.

Og tre personlige beretninger

-om at blive ramt som 23 årig og mærke sin egen udødelighed pga udbredte celleforandringer og kegleoperation og efterfølgende psykisk nedtur og kontroller.

-om som gravid med lillesøster at opdage at ens eget liv er i fare med udtalt livmoderhalskræft og skulle vælge sit kommende barn fra og miste sin livmoder, for at overleve.

-Om at miste sin kone til aggressiv livmoderhalskræft og hvilke følgevirkninger det har haft på hele familien.

Så slår det mig nu…

Sådan for alvor…

At vi har set os blinde, når vi diskuterer HPV- bivirkninger og Livmoderhalskræft..

Man kan ikke sammenligne æbler og pærer.

Vi er ikke ude i et pest eller kolera valg.

Vi taler liv eller død.

Og selv for dem, der overlever og dem der slipper med skrækken, har det kæmpe konsekvenser at have været berørt af så alvorlige en sygdom.

Ja det er kun nogle af de mange HPV- virusser, som vaccinationen dækker, men de står for 70-90% af de tilfælde af Livmoderhalskræft, som findes og ligeså beskytter den mod 90 % tilfælde af Kondylomer – en svær seksuelt overført sygdom, som mange mennesker kæmper med i årevis for at komme af med.

Jeg har selv en træt teenager… som nogle gange har ondt i musklerne og hovedpine i dagevis. Sådan er det, at være teenager og jeg er glad for, at hun har haft mulighed for at mærke det, helt uden at have noget at placere det på. Hverken p-piller, hormonspiral eller en vaccination.

Jeg har valgt, at min datter ikke skal vide, at hun har fået HPV-vaccinationen før et stykke tid efter, for at undgå, at hun selv frembringer bivirkninger, simpelthen pga forventningen om at få bivirkninger. Jeg arbejder meget med nocebo begrebet i min praksis (det omvendte af placebo – forventningen om en negativ effekt giver en negativ virkning) og jeg ved, at psyken har enorm indflydelse på kroppens respons, derfor er der større risiko for, at man mærker noget, som man er bange for – og derfor skal min datter helst vaccineres i lykkelig uvidenhed. Eftersom at rygtet om HPV bivirkninger også er nået min datter, har jeg brugt en del tid på at få mit lægehus til at gå med til at lade være med at informere os, når vi kommer for at få vaccinen (man har faktisk ret til at frasige sig information og jeg er myndig over min datter) og jeg venter nu bare på, at den nye vaccine Gardasil 9 kommer her d. 1.11. ( jeg har dog accepteret at mit lægehus ikke vil lyve hvis Filippa selv spørger, hvilket jeg synes er helt fair) Efter jeg tog den beslutning for ca 1,5 mdr siden har min datter imellemtiden faktisk selv ytret ønske om at få HPV vaccinen, så nu er der vitterligt ikke længere noget, der holder mig tilbage.

Og jeg føler mig lettet.

Hvis du gerne vil lære mere om HPV og livmoderhalskræft kan du læse her

www.stophpv.dk

Facebook stop hpv

youtube stop hpv

Hvad er jeres mening og holdning? Skal jeres børn vaccineres?

 

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

6 kommentarer

 • Helle

  Vi har en vaccine mod livmoderhalsKRÆFT! Hvor er det dog fantastisk at vi har mulighed for at udrydde den sygdom! Mine børn skal da selvfølgelig vaccineres! Alt andet ville da være dybt godnat! Jeg er også selv blevet vaccineret!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Jeg har selv en datter på 14 som ikke er vaccineret. Jeg er også skilt fra hendes far og han presser lidt på i forhold til at hun skal have vaccinen. Jeg har en lille tvivl men er 90 % sikker på at hun ikke skal ha den. Alle andre vacciner kan jeg gå ind for og mine børn er da også vaccineret for diverse børnesygdomme, men den her kan ødelægge hendes liv. Jeg har mødt en mor til en pige der har fået de grimme bivirkninger af vaccinen, som nu ligger hjemme i sengen med konstant ondt, træthed og andre symptomer som gør at hun ikke kan have en normal dagligdag.
  Jeg har desværre ikke meget tiltro til det danske sundhedssystem og til kræftens bekæmpelse. Jeg tror vores livsstil er med til at flere og flere får kræft. Hvis det var genetisk det meste af det, ville vi ha set samme udbredelse længere tilbage. Den måde vi spiser på, de toxiner vi putter på og i vores krop og hjem og den stressede livsstil vi fører, tror jeg er med til at kræftcellerne udvikler sig. Kræftceller har vi alle, det er spørgsmålet om hvorvidt vi giver dem noget at leve af der gør om de udvikler sig i negativ retning. Sådan enkelt sagt.
  Måske er det også medvirkende til mit valg at der aldrig har været kræft i min familie, at vi nu lever vegansk og altid har levet ret sundt. Jeg ville ikke kunne tilgive mig selv hvis min datter var en af de uheldige der fik de grimme bivirkninger af vaccinen og måtte ligge hjemme i sengen de næste mange år, fordi jeg lod mig presse til det. Jeg tror vaccinen er for uprøvet, fyldt med giftstoffer som ikke burde være i en vaccine eller en krop for den sags skyld. (Bly feks). Når det så er sagt, er jeg selvfølgelig også bange for at hun uden vaccinen er en af de uheldige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Østfronten

   Jeg er ked af at høre om den unge pige, der har disse symptomer. Men det er et faktum, at ingen – absolut ingen – af de store, videnskabeligt redelige studier, der er lavet, har påvist nogensomhelst sammenhæng mellem HPV-vaccine og de symptomer, som nogen unge kvinder har. Tværtimod er det påvist, at de også før vaccinen har haft en tendens til øget sygdom og ubehag. Der er aldrig nogen, der har sagt, at disse piger ikke er syge. Der er bare ikke nogen sammenhæng mellem vaccine og symptomer i disse tilfælde. Og så er jeg lidt nysgerrig på din manglende tillid til Kræftens Bekæmpelse? Jeg synes umiddelbart at en organisation der aktivt yder en indsats for at oplyse om livsstilsfaktorer og andre ricisi ligesom de støtter både enkeltpersoner og forskning omkring kræft er relativt sympatisk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette

   Hej Østfronten.
   Når man begynder at undersøge lidt omkring den her verden og man ser lidt kritisk på tingene i stedet for at tage alting for gode varer, så støder man på spændende artikler som forholder sig kritisk til større organisationer som feks KB og Sundhedsstyrelsen.
   Denne er bare et bud ud af mange; https://www.180grader.dk/Videnskab/kraeftens-bekaempelse-fr-taesk-igen-de-ger-forekomsten-af-kraeft
   Man kan jo selvfølgelig vælge side og sige at det ene eller det andet er noget fis, men jeg forholder mig lige lidt kritisk til det lige på nuværende tidspunkt i mit liv.
   Jeg tror at der foregår meget mere lobbyisme end vi er klar over. Der kommer flere og flere afsløringer ud om læger der bliver betalt for at udskrive medicin, mejeriindustrien der betaler Sundhedsstyrelsen for at anbefale mælk i madpyramiden (eller hvilken form den har nu) på trods af at det fører til knogleskørhed at drikke meget mælk, at børn får øreproblemer og danner slim og snot.
   Du må ikke forstå det som at jeg aldrig går til læge og at jeg mener alt er galt. Jeg er blot kritisk og vil hellere spise mig til et sundt helbred end at tage en pille, jeg vil hellere bruge alternativ behandling eller kigge indad på om jeg kan gøre noget anerledes end jeg vil fyldes med medicin. Opstår der noget akut eller får jeg brug for en operation, vil jeg selvfølgelig bruge lægen/kirurgen og er lykkelig for at vi har det system i Danmark. Men når lægerne ikke får undervisning i ernæring, vil de selvfølgelig behandle med det de har lært eller tjener penge på. Spørger jeg min læge om jeg kan spise noget eller bruge nogle vitaminer til at afhjælpe et problem, ved hun intet. Det ærgrer mig. Derfor tror jeg at man gør klogt i selv at undersøge en masse, og det er jeg stadig igang med. Puha det blev et langt rant. Jeg håber du forstår hvad jeg mener.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamma Reinhold

  Hej Heidi. Fint indlæg. Men mon ikke du mener dødelighed i stedet for udødelighed? Mine piger blev vaccineret så snart de kunne blive det. Det har gjort stort indtryk på mig, når læger er kommet chokerede op på fødegangen fra gyn. amb. og fortalt om helt unge piger de har fået ind, som er blevet diagnosticeret med livmoderhalskræft og en meget forfærdelig prognose.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cristina

  Begge mine drenge skal have vaccinen! De kan også få kondolymer og smitte andre, så det har egentlig ikke været et spørgsmål for mig. De er kun knap 11 og 8, så der er lige et par år endnu, så politikerne kan nå at få den med i det almindelige børnevaccinationsprogram.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du gerne blive væk Nova?