Meyermetoden - Fra livets begyndelse til livets slutning, på halvandet år!

What a mother! En føljeton om kvinder, der kombinerer karriere og moderskab.

 

WHAT A MOTHER <3

 

Velkommen til min føljeton om seje kvinder i min omgangskreds, der formår at forbinde deres moderskab med drømmen om karriere og et tilfredsstillende arbejdsliv. Og nu har jeg så endnu en gang stødt ind i nogle af de kvinder, der giver mig inspiration til netop denne kategori.

I min egen proces med at iværksætte min virksomhed omkring Meyermetoden, møder jeg mange stærke kvinder, som imponerer mig for deres drive og skaberlyst kombineret med moderskab. En todeling af deres fokus, som jeg ved kan være en udfordring, men også enormt vigtigt.

For det er, når vi nærer os selv, at vi kan være mere for vores børn. Og vi kan gå foran som et godt eksempel, så vores børn kan spejle sig i os og kende værdien af en god work life balance.

Men ja – der SKAL være balance!

Og vi er forskellige og helt individuelle i forhold til, hvad der giver balance.

Derfor har jeg stillet en håndfuld spørgsmål til et dejligt makkerpar, som jeg netop er teamet op med.

Gitte Christensen og Loa Brix er to kvinder, der har et kommunikationsbureau, der hedder ConnectYou. Og det er igennem vores møder om udviklingen af min platform, at jeg blev nysgerrig på, hvilken model de har, for at få iværksætteri og familieliv til at gå op.

Hvordan finder man vej uden at gå alt for meget på kompromis med sine forestillinger om det gode moderskab og arbejdsliv…?

Er gode veninder også gode forretningspartnere?

Loa og Gitte har kendt hinanden i over 10 år som veninder. I dag driver de også et kommunikationsbureau sammen. Og for dem er det en stor styrke, at forretningspartneren også er en veninde, der forstår, når man skal hente børnene tidligt eller må tage en fridag for at holde sammen på trådene i familien.

En torsdag aften i maj 2019 skulle Loa Brix og Gitte Christensen ses på en lokal café i København NV til et af deres alt for sjældne møder, hvor de plejede at holde sig ajour med, hvad der skete i den andens liv. Denne dag var der bare lidt mere at tale om end normalt. Loa havde samme dag fortalt sin chef, at jobbet som marketingchef hos Gyldendal ikke længere var det rigtige for hende. Loa vidste ikke, hvad fremtiden skulle bringe udover en professionel tænkepause og mere tid til hendes tre børn.

“Men allerede efter et glas vin havde jeg andre planer, for jeg havde brug for hjælp til et par af mine kunder, som jeg lavede foto- og videoopgaver for. De ville gerne have mere rådgivning om deres digitale markedsføring og strategi. Så jeg var allerede på jagt efter en samarbejdspartner. Det føltes helt skæbnesvangert, at Loa sad der og var klar på nye udfordringer”, forklarer Gitte, der har været iværksætter de sidste 25 år.

To kunder blev til flere og i december 2020 stiftede de deres bureau Connectyou, som underviser og rådgiver virksomheder og personlige brands om kommunikation og markedsføring.

 

 Plads til at være hele mennesker
“Det mest overraskende for mig er, hvor frigørende det er at kunne bygge en arbejdskultur på vores egne værdier. Lige fra starten lovede vi hinanden, at der skal være plads til at være hele mennesker i vores virksomhed,” forklarer Loa, og Gitte supplerer:

“Så vi sidder ikke og arbejder sent hver aften. Og hvis børnene skal hentes kl. 13, så er det sådan, det er. Så tager vi over for hinanden og hjælper hinanden med at planlægge så godt som overhovedet muligt. Selvfølgelig skrider det af og til. Men så går vi tilbage og fintuner vores systemer og strukturer, så vi kan blive endnu bedre til at planlægge vores tid. Det er nok en af fordelene ved at have stiftet virksomhed med en man også har et nært følelsesmæssigt bånd til i forvejen. Vi er nok mere overbærende og mere givende end den gennemsnitlige arbejdskollega”.

Som konsekvens af Connectyous værdier, har Loa og Gitte også allerede besluttet at ansætte deres første medarbejder i stedet for bare at skrue op for deres egen arbejdstid. Det betyder, at der er færre penge til dem selv hver måned. Men til gengæld er det en mere holdbar strategi på den lange bane.

 

Når fleksibilitet trumfer prestige

“Jeg har været yderst privilegeret i min karriere og har fået lov til at få masser af ansvar og udfordringer i mine jobs. Men da jeg sad i det, jeg troede var mit drømmejob, oplevede jeg bare, at livet dag for hver dag faldt mere og mere fra hinanden. En familie med tre børn og far og mor, der begge har lederjobs med 50+ timer om ugen. Det hang bare ikke sammen, “ forklarer Loa.

For hende har det sværeste ved at skifte karrierespor været at give afkald på den selvforståelse, hun havde opbygget gennem mange år som leder med stor mulighed for påvirkning og indflydelse.

“Helt ærligt, så føltes det lidt som et prestigetab i starten, og det overraskede mig. Men lige så langsomt er den følelse blevet afløst af glæde over den fleksibilitet, jeg har fået til gengæld. Og glæden over selv at skabe noget,” forklarer hun.

“Med Connectyou vil vi gerne vise, at det er muligt at indrette arbejdslivet anderledes og mere fleksibelt, end mange gør. Jeg drømmer om et arbejdsmarked med større balance mellem familieliv og arbejdsliv. Jeg mener for eksempel at mange arbejdspladser med fordel kunne give bedre mulighed for nedsat tid og orlov for børnefamilierne – og vel og mærke for såvel far som mor,” supplerer Gitte.

 

Om Loa og Gitte

 

Loa: Loa Brix, 42 år, gift og mor til 3. “Jeg er stolt af – i en alder af 42 – at have lært, at jeg ikke kan få alt i livet på en gang. Så jeg opgav det, jeg troede, var mit drømmejob for at få et mere fleksibelt arbejdsliv som selvstændig med mere tid til familien.” Instagram: @loabrix

Gitte: Gitte Blom Christensen, 47 år. Bor i sammenbragt familie med 4 børn i alt, hvoraf hun selv er mor til en dreng på 18 og en pige på 14. “Jeg har været iværksætter hele mit liv – og jeg er taknemmelig for og stolt af at have skabt en karriere, hvor jeg kan få afløb for min passion for visuel historiefortælling.” Instagram: @gitteblomchristensen

 

 

 • Hvor meget arbejder du? Hvornår?

“Vi arbejder mellem 20 og 40 timer om ugen. Under Corana lockdown klart tættest på de 20. Vi arbejder mest i dagtimerne fra kl 9 om morgenen. Men tager af og til aftenerne i brug, hvis der er behov for det – vi prøver at begrænse det”

 • Hvordan balancerer du dit liv og din karriere med tid til både dit barn, dig selv og din selvstændige virksomhed?

“Vi har stiftet en virksomhed, som er baseret på en vision om at kunne være hele mennesker. Så vi bruger også hinanden til realitetstjek af og til. Vi er gode til at sige til hinanden at “nu er det tid til at skrue ned for arbejdet”.

 

 • Hvor meget stemmer dit arbejdsliv overens med de forestillinger du havde inden du blev mor.

G: “Fint. Det passer faktisk fuldstændigt til mine forestillinger, da jeg var yngre”

L: “I dag stemmer det ikke overens med mine forestillinger. Indtil jeg blev 40 troede jeg, at jeg kunne alt og kunne få det hele. Jeg er nok stadig midt i en proces, der handler om at kalibrere mine forventninger til livet.”

 

 

 • Hvad har du måtte give afkald på/ prioritere?

G: Jeg savner at have flere kolleger. Den der snak ved kaffemaskinen, julefrokosterne og sommerfesterne.

L: Jeg har givet afkald på en del prestige. At kunne sige “Kontorchef i staten” eller “Marketingchef i Gyldendal” klingede bedre i mit hoved, end “Selvstændig marketingrådgiver”. Men med tiden er jeg begyndt at være endnu mere stolt af det sidste end det første.

 

 • Får du dårlig samvittighed? Og hvad gør du ved det?

L: Hele tiden og hver dag. Det er nok mest af alt et karaktertræk. Jeg mediterer og husker mig selv på et af mine yndlingscitater fra romanen “DEN HUNDREDÅRIGE DER KRAVLEDE UD AD VINDUET OG FORSVANDT” af Jonas Jonasson: “Det er som det er, og det bliver som det bliver”. Det er ikke sikkert, at alting skal repareres hele tiden. Livet er livet.

G: Nej.

 

 • Hvad er det bedste ved den karrierevej du har valgt lige nu?

L: At jeg er mere mor end før. På godt og ondt. Og at jeg har mere tid til at mærke mig selv.

G: At jeg har mulighed for selv at præge vejen. Jo mere jeg arbejder jo bedre resultater får jeg. Jeg laver det, jeg har lyst til.

 

 • Hvad er det sværeste?

L: At ændre min selvforståelse og acceptere, at jeg ikke kan overkomme alt her i livet.

G: At jeg hele tiden skal lære nyt og meget ofte kommer ud af min comfortzone. Jeg skal hele tiden følge med og være opdateret.

 

 • Hvilke tiltag og evt. IT løsninger har hjulpet dig til at optimere dit arbejds/familieliv?

 

I kor: Trello, Google Docs og Dropbox og Google Calendar

 

 • Hvordan er du aller mest nærværende overfor dine børn?

L: Når jeg lægger telefonen langt langt væk og lader mig rive med af det, børnene laver, om det så er lego, Ramasjang på Ipadden eller en ny gymnastikøvelse.

G: Når jeg beslutter mig for det. Når jeg fornemmer, at der er brug for det, så skifter jeg tøj og lader være med at arbejde. Så er jeg der, så holder jeg fri.

 

 • Hvad ville du ændre hvis du kunne gøre det om?

 

L: Jeg ville have lyttet til min mavefornemmelse tidligere i livet.

G: Jeg ville have været mere ihærdig for år tilbage – i  forhold til at nå mine professionelle mål. Jeg ville have lært struktur noget tidligere i livet.

 

 • Hvad tror du dine børn tænker om dit arbejde?

L: Jeg ved de sætter stor pris på, at jeg er mere hjemme og at der er lidt mere styr på hjemmet, end de var vant til.

G: Jeg ved at min datter synes jeg er modig, fordi jeg tager chancer og er min egen chef. Hun har aldrig syntes at jeg arbejder for meget.

 

 • Stil dig selv et spørgsmål som du gerne vil svare på? Skriv også svaret;)

Hvad er det bedste råd du har fået om livet som selvstændig?

G: Ikke at holde fast i det der ikke fungerer. Men turde give slip og komme videre.

L: At det ikke behøver føles svært for at have værdi

 

Læs mere om deres virksomhed her  www.connectyou.nu

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meyermetoden - Fra livets begyndelse til livets slutning, på halvandet år!