Dagens outfit.

Fra mælk til søvn på en time.

IMG_1989

Du kender det sikkert.. det der med at baby efter et godt måltid begynder at rulle med øjnene, trække vejret tungere og synke ned i en dyb tilfreds søvn. Ahh.. det er for godt med en lille pause fra det lille myr, så søvnen velkommes og når det ser ud til, at baby er godt integreret i drømmeland, forsøges det at lægge den lille fra sig, men…

PLING

store åbne øjne kigger op…!

Bummer!

At lade baby falde i søvn ved brystet kommer sjældent godt tilbage. Baby har måske kun ammet kort og lige fået en god dosis tynd sukkerfyldt formælk, som fungerer på samme måde, som hvis vi forsøgte at stille vores egen sult med en stor portion … guldkorn. Ja den glæde holder ikke længe og skulle helst have været efterfulgt af en god mælkebøvs og et mere lødigt måltid.

….Det er næsten garanteret at baby vågner 20min inde i luren, forstyret af bøvs eller halvtom mave.

Derfor:

 1. Sørg for at baby ammer effektivt ved brystet i min 25-45 min.
 2. Bøvs af.
 3. Tilbyd samme bryst igen efter afbøvsning, så baby får en ekstra chance til den fede mælk (begge bryster ved optimering af produktion)
 4. Bøvs af.
 5. Herefter er det vigtigt at aktivere den lille vandret, med dette menes feks en pusletur, hvor baby kommer ned og ligge fladt på ryggen. Det kunne også være en lege tur på aktivitets tæppet eller liggende fladt på dit skød.
 6. Slut af med aktivitet i lodret position, hoppe på skødet, bæres rundt og se på ting.

Baby kan være vågen i alt fra 1/2 til en lille time. Herefter vil baby gerne puttes. Brug evt de 5 S’er som putte ritual.

Alt i alt tager det en til halvanden time at komme fra mælk(start) til søvn(start), det vil betyde, at der er 1 1/2 til 2 timers søvn inden bebsen igen vil vågne til genopfyldning.

Og sådan kan en god rutine så gå sin gang 🙂

2 kommentarer

 • Amanda

  Hej Heidi,

  Først og fremmest tak for en fin blog, som jeg er så glad for at have fundet! Nu bliver der svøbt herhjemme, og det virker så fint.

  Min datter er nu 5 uger og er en stor pige – vejede 3950 g ved fødsels og for et par dage siden 5340 g. – lægen var glad for det hun har taget på.
  De sidste par dage har amningen dog ikke været særlig hyggeligt. Jeg ammer ca. hver tredje time – også om natten. Hun sover fint om natten og kan snige sig op på tre timer i træk – om dagen lidt mindre og noget mere urolig / let søvn.
  Men de sidste dage har hun ammet fint et fem minutter for så at blive urolig, sparkende og svær at få til at tage mere end et par slurke for at blive sur igen.Det er frustrerende og det er svært for mig at vurdere om hun er mæt eller ? Jeg bøvser med hende i løbet af amningerne hvis hun bliver sur og der kommer tit en bøvs.
  Er det noget med alderen?
  Det skal siges at jeg har mælk nok, jeg kan lave en stråle efter amningerne. Og hun har aldrig været en baby som lå mere end 20 min ved brystet
  Åh et godt råd eller viden.
  KH
  Amanda

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Amanda, Din datter tager flot på og du har rigeligt mælk og det lyder også helt fint, hvor tit hun melder sig og hvor meget hun kan sove. Dine oplysninger fortæller mig, at din datter har sværere ved mælken om dagen, at hun har meget luft i systemet og at hun bliver sur efter få min. amning. Ud fra de oplysninger tænker jeg at din datter reagerer på lactose -altså mælkesukkeret. Det er der mange børn der gør uden at have en egentlig intolerance eller allergi, men de skal bøvses meget konsekvent og kan evt have godt af at formælken malkes fra i en periode. Man kan ikke danne vacum, når man har en bøvs på tværs og man kan ikke slippe en bøvs når man er sur… så det er en ond spiral at havne i. Få evt afklaret ved afføringsprøve om hun har problemer med lactose, her kan produktet colief hjælpe, men jeg ved ikke om det sælges i Danmark. Håber der kommer lidt afklaring på jeres problemstilling inden længe. Mange hilsner Heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit.