Fremover vil jeg gerne tituleres PhD Bøvs!

SHHHY BABY! Mor taler lige..

IMG_2168I dag var Baby Nova og jeg i vores dejlige mødregruppe i Kbh K. 6 mødre og 6 børn (vi er 7, men en var syg) Så 12 sjæle under samme tag, rundt om et bord med morgenmad og kaffe. Vi er alle sammen flergangs mødre og ret rutinerede, så der er ikke så meget babypyller men en hel del mødre-pludder..! Der bliver kort sagt kaglet en hel del i hønsegården!

Det er bare fedt at være sammen med ligesindede og mærke synergi effekten, flere hjerner der bakker op om min ammehjerne… -Jeg behøver ikke tænke selv!  Der er altid lige nogle, der har styr på det der med navne attest, vuggestue opskrivning, barselsdagpenge you name it!

Mødrene hygger og bebserne hænger ud. Men der er liiige det der med, at når mor har travlt med at hygge, så kan baby godt føle sig lidt overset. Der er måske ikke helt ro og fokus, når den lille lægges til, så amningen går måske fløjten. Det kan være en lur der bliver for kort, et nedløb der ikke kommer, en bebs der ligger lidt skævt på vorten og sluger for meget luft, så er der hikke, bøvs og gylp til følge.. og mor glemmer måske hvilken babs der blev ammet fra, den anden tilbydes og lige pludselig siger baby fra.. Hey Hov MOR nu er jeg sur!

Helles baby blev sur i dag. Sådan rigtigt sur og stakkels Helle prøvede alt hvad hun kunne, men den lille frøken var ikke tilfreds. Efter en rum tid var både bebs og mor godt opkogte så jeg tilbød at tage over. Lige give Helle en pause, måske skulle lillepigen bare have lidt “change of scenery” og komme lidt væk fra mors lugt for at snappe ud af sit skrige-spree..

Jeg gik lidt væk med frøkenen, svøbte hende stramt i dynen og kunne mærke at hun reagerede godt på det allerede. Lagde hende på mit skød, sidelæns med numsen ind mod min mave og hendes hovede på mine knæ. Imens jeg rystede med benene så hendes lille hovede nikkede frem og tilbage, sagde jeg SHH SHH SHH og gav hende faste rytmiske klap på numsen. DET VIRKEDE! hun faldt til ro med det samme. Efter et par minutter kunne jeg sætte mig ind til bordet og fortsætte rutinen derinde. Baby lå og kiggede roligt rundt. helt baby-doped på min gode behandling af hendes stimulicentre i hjernen. Mødrene kiggede også lidt overraskede på os, det var noget af en quick fix -og så faldt putten i søvn!

Jeg kunne så fortælle de damer, at det ikke var trylleri men en simpel teknik, der hedder De 5 S’er.

Svøb, Sut, Svinge, Sidelæns og SHHHHHHHH!

Det er altid rart at have lidt tricks op i ærmet når de små flipper ud, men det er endnu bedre at vide det på forhånd og lade det komme baby til gode i din håndtering fra starten af. Kender du en der snart skal være forælder så del denne blog med hende/ham. Har du spørgsmål er du velkommen til at stille dem her i kommentar feltet eller på min facebook side Meyermor.

Hilsner fra Meyermor

6 kommentarer

 • Sara

  Hej! Det er et gammelt indlæg er jeg klar over, men jeg faldt lige over sin blog og læst lidt rundt omkring i den! Hvor er det interessant og vigtig læsning. Jeg er særlig nysgerrig på lige dette indlæg. Jeg har svært ved at forestille mig hvordan du ryster babys ben, så hovedet nikker lidt frem og tilbage. Kan man se en video et sted, hvor denne teknik vises?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Hej Sara, jeg ryster ikke babys ben, men mine egne ben:-) Du kan se på instagram under hashtagget #babyhvisker <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Hej ☺️
  Er det nok bare at svøbe i en stor stofblees lignende svøb her i sommervarmen? Så hun ikke for det for varmt..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Hej Fie, ja bare svøb overkroppen og lad evt hendes ben være fri. Tjek i nakken om hun bliver for varm – så er hun våd. Kh Heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Hej. Hvor længe vil du mene der skal gå før ens baby falder til ro? Min kæreste og jeg har forsøgt teknikken her til aften, men jeg kan ikke få den til at virke. Det kan min kæreste dog godt. Jeg har ihvertfald svært ved at vudere hvor længe det er okay at baby er ked af det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi Meyer Vallentin

   Hvis baby er spist af, bøvset af og skiftet, vil der ikke gå lang tid. Jeg vil ikke mene en baby skal være ked af det i særlig lang tid uden at man afprøver sine muligheder igen. Tag baby ud af svøbet og forsøg om du kan trøste det på din skulder og start så forfra. Du må afprøve teknikken i forskellige variationer indtil du finder det din baby reagerer bedste på. Stramt svøb, en bydende SHHH lyd, skråleje med tiltning ned af skråt til siden med hovedet. Og så en blid rysten hvor hpvedet tilter fra side til side i dine hænder eller på dine knæ. Held og lykke:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fremover vil jeg gerne tituleres PhD Bøvs!