Kom ind for at få en hindeløsning, gik hjem med en baby!

Hemmeligheden bag mine børns trivsel..

Skærmbillede 2016-04-01 kl. 12.48.34 PM

Det kommer nok ikke bag på nogen, at jeg er lidt af en amme-entusiast hence mit tidligere indlæg med opfordringen til Gode ammehistorier med hashtagget #minammekamp og #godammekarma. Men det vil nok alligevel overraske nogen, at jeg ser mere end blot BABYsuperfood i de gyldne dråber.

Mors mælk er sammensat så underfundigt at baby via signalstoffer fra spyttet kan signalere hvilke immunologiske behov der er og så kan mors krop justere på mælkens sammensætning. Det ser vi når vi pumper ud og nogle gange får blå/gul/grøn mælk med fedtet fløde i ditto toner på toppen.

Mælken er en levende organisk størrelse. Der bliver produceret et væld af antistoffer der passer til lige netop den bakterieflora som er til stede i mor og barns miljø. Antistoffer der faktisk gør, at vi ser, at mælk der står i køleskabet bliver ‘renere’ for hver dag (*) da makrofagerne nærer sig på bakterierne.

Det er da fascinerende !

Det har været en hård vinter, hvor der har været rigtig meget virus og bakterier i luften. Og med 4 børn under samme tag, har vi virkelig hentet nogle sygdomme hjem i denne omgang. Vi har forsøgt forskellige ting for at booste og hele vores immunforsvar, som rigid håndvaskerutine og bla. ingefærshots og meget andet.. og så slog det mig en dag..

Hvorfor ikke give hele banden et shot af min helt egen immun-koncentrat??

Nogle gange kan man ikke se skoven for bare træer, men jeg ærgrer mig alligevel over, at det har taget mig så lang tid og en hård vinter at nå frem til denne åbenbaring.

Nu har de gennem de sidste måneder fået et shot udpumpet brystmælk hver morgen og selvom de synes, jeg er lidt mærkelig, så er de nu selv begyndt at efterspørge det. Det smager jo meget godt:-) Manden får et sjat i kaffen og jeg selv tager det bare direkte fra kilden.

Og vi har aldrig haft det bedre!

Jeg kan kun anbefale at man nogle gange åbner sin horisont, afprøver nye naturlige veje og går foråret i møde med godt immunforsvar og ny energi!

Fordi vi fortjener det og fordi det er en pokkers god dato at prøve noget nyt..!

Kilde : Al-Shehri, Saad S., et al. “Breastmilk-Saliva Interactions Boost Innate Immunity by Regulating the Oral Microbiome in Early Infancy.” PloS one 10.9 (2015): e0135047.

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

2 kommentarer

  • Stine

    HVORFOR har jeg ikke tænkt på det noget før.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Godt nok er du vores alle amme-muse, kloge kone, tankevækker og meget mere, meeeen; APRILSNAR!!!!! 😜

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kom ind for at få en hindeløsning, gik hjem med en baby!