Har du styr på dit (under)liv?

Amme essentials – alt det du skal bruge for at komme godt fra amme-start!

img_2302

For nogle er amning nemt og uproblematisk, men for rigtig mange er det stik modsat.. Og så er det godt at være forberedt! Og en ting er sikkert, man skal aldrig gå ned på udstyr! -det rigtige udstyr!

Hvis du har fulgt med i Min ammekamp føljetonen, så ved du, at der er mange veje til at få en amning op at stå. Her har jeg og læserne delt vores bedste råd og hvad der virkede for hver af os. Amning er en organisk proces, som afhænger af så mange individuelle små faktorer, så mit vigtigste råd er, at man ikke skal blive frustreret over de mange forskellige råd, der finder vej til en igennem et ammeforløb. Havde du haft een fast ammerådgiver på igennem hele forløbet, havde hun også ændret og rettet sine råd til, hen af vejen i takt med at barnet og mælken ændrer sig. Så det er kun naturligt at du vil høre mange forskellige ting fra forskellige sider..

Så brug istedet de råd, der hjælper dig til at finde din egen vej ud af problemerne og til den løsning, der fungerer for dig. -Og send så gerne jeres beretninger direkte til mig eller del dem selv på facebook siden Min ammekamp, så andre kan nyde godt af de erfaringer, I har gjort jer.

Har du læst mit indlæg med de 25 ammeråd, så er her indlægget, der følger op med det udstyr, du med fordel kan have klar.

Absolut must have er disse opsamlingskopper som både findes fra Medela og Avent. 99 kr

skaermbillede-2017-06-01-kl-12-48-18

Når du ammer fra et bryst, får du nedløb fra begge bryster -og har brystvorten frit lejde, vil mælken dryppe smertefrit ned i en lille opsamlingskop, hvorfra du kan eftermade din baby. Dette er især handy, hvis du har opstartsproblemer med overbelastede brystvorter fra en meget suttelysten/sulten baby med et kraftigt sug eller det modsatte med en bebs med et svag sug, evt en udmattet bebs med gulsot, som har brug for lidt ekstra. Opsamlingskopperne hjælper også som brystvorteskjold. Så sår og revner ikke tørrer ind i din BH.

Er der først kommet sår og revner, kan det blive nødvendigt at ty til Ammebrikker. Læs mit indlæg om Ammebrikker her og hvorfor du ikke skal være så bange for at prøve den af.

Ammebrikker findes fra flere mærker her Medela til  59 kr – vær opmærksom på, at der findes forskellige størrelser.

skaermbillede-2017-06-01-kl-14-13-27

Forebyg hul på vorterne, ved at blødgøre dem med denne Lanolin creme, som er 100% naturlig og ikke skal fjernes inden amning. Det kan også være en god ide at smøre din egen mælk på vorterne efter amning, da der er antistoffer i mælken, som virker bakteriedræbende.  79 kr

skaermbillede-2017-06-01-kl-13-26-20

Amme indlæg Skift dine ammeindlæg ofte for at forebygge bakterievækst. Og brug gerne dem af ULD/silke, da de både er antibakterielle og forebygger brystbetændelse ved at holde på varmen.

Disse koster lige nu Imse Vimse  99 kr.  

skaermbillede-2017-06-01-kl-13-29-51

og det samme for engangs ammeindlæg fra Chicco 99 kr

skaermbillede-2017-06-01-kl-14-40-59

Det er godt at have en brystpumpe i huset, når man skal have tilpasset sin produktion. Men også allerede, når mælken løber til, er der mange der oplever, at deres bryster bliver hårdt presset og at baby ikke kan følge med. Er brysterne for fyldte og for spændte for længe, kan man, udover at baby har svært ved at få fat, rende ind i tilstoppede mælkegange og brystbetændelse.

Brystpumpe 459 kr

skaermbillede-2017-06-01-kl-14-05-47

Elektrisk Brystpumpe

Min ultimative favorit -nem og handy og kan snildt være i en taske. Har en nedløbsfunktion, der imiterer barnets startsutteri og så slår den automatisk over i kraftigere sug efter nogle minutter.

Medela Swing   –   1279 kr for single og 1759 kr for double

skaermbillede-2017-06-01-kl-12-46-54skaermbillede-2017-06-01-kl-13-46-15

Find et par gode amme BH´er uden bøjle og med god støtte. Er BH’ en meget stram, kan det hæmme produktionen og er der afklemte områder, kan det give brystbetændelse. Denne her har antibakterielle egenskaber idet der er bambus i det økologiske materiale. Beige 199 Kr    Sort 319 kr

 skaermbillede-2017-06-01-kl-13-53-40skaermbillede-2017-06-01-kl-14-03-06

Personligt var jeg glad for ammetoppe, da de udover at have en behagelig blød støtte, giver dække til maveskindet, når man løfter op i det yderste lag.

Ammetop 239 kr  og hvem vil ikke gerne have en enkel BH man føler sig lidt lækker i.. Blonde BH 440Kr

skaermbillede-2017-06-01-kl-13-59-05skaermbillede-2017-06-01-kl-14-24-35

En ordentlig ammepude er super vigtig i starten, men efter en måned eller to vil du nok opleve, at den er unødvendig. Men så kan den bruges til Tummy- tid – altså når baby skal ligge på maven eller til at lægge bag bebsen, når de begynder at øve siddende stilling.

Den første her er fra Cam Cam og koster 199 kr   Den anden er fra Bbhugme og kan også bruges som gravid støtte pude 1399 kr

skaermbillede-2017-06-01-kl-14-27-32skaermbillede-2017-06-01-kl-14-31-18

Det er en god ide at varme brysterne op inden amning i den første tid, hvor det hele kører lidt trægt. Find dig en god varmepude og sørg for at have varme skuldre, bryst, hænder og tæer så du heller ikke render ind i brystbetændelse.

Denne her fra MM of Sweden koster 279 kr

skaermbillede-2017-06-01-kl-14-57-04

Det var vist lige hvad jeg kan komme på og hvad der ville stå på min ønskeliste inden en ny amme opstart. Har I andet I vil tilføje er I velkomne med kommentarer herunder.

og så lige lidt hurtig Trobleshooting, bare så I har det hele i et indlæg her 😉

SVAMP

Kommer der problemer med stikkende smerte igennem brystvorten skal du søge læge og få svampemiddel i pille form! Det der med at smøre og behandle både bebs og dig selv med creme, når først man har den slags smerter er NO GO! Der skal ordentlig behandling til så din amning ikke ryger i ventetiden!

BRYSTBETÆNDELSE

Får du knuder i brystet kan du sørge for at lægge baby mere til det bryst og lade hagen pege mod knuden, da baby tømmer mest effektivt i den retning hagen er. Men er der først kommet rødme i knuden har du fået brystbetændelse og det skal behandles! Søg læge! Læs evt mit indlæg her, om hvordan man kan undgå brystbetændelse.

Sure bebser og babser.. Når brystbetændelse og frustrerede babyer tager livet af amningen.. #spørgMeyermor

NEDLØB

Er det gået helt i hårdknude og kan du ikke give slip på din mælk, altså få et nedløb, kan det være godt at vide, at der findes en næsespray, som kan give akut nedløb. Denne spray skal dog bruges med omtanke, da man kan blive afhængig af den.

BØVS OG SVØB

En tilfreds baby kommer ikke kun gennem amning læs disse indlæg og få at vide hvorfor!

Bøvs – svøB -to ord der går hånd i hånd med en glad nyfødt!

Ressource amning, en anden måde at tænke amning på.

DEL endelig

-så bliver jeg så glad!

og her var direkte link til de 25 ammeråd

Ammeforberedelse er ligeså vigtigt som fødselsforberedelse. 25 ammeråd til nybegynderen.

XXx fra Meyermor

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

4 kommentarer

 • Nikoline

  Hej. Som kommende mor er jeg vild med din liste og din side. Du henviser dog til en lækker ammepuder fra cam cam der bestemt ikke koster 200 kr. Det er kun betrækket der er til den pris. Ville være rart hvis pris og link blev opdateret.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   hov Nikoline, det var da en nedturs henvisning! Tak for notice:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Super godt – ville ønske jeg havde læst dette inden mit amme forsøg startede. Især ammekoppen ville ha’ været fantastisk at kende.
  Amning har været langt hårdere og sværere end forventet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære trine – ja det er det desværre for nogle af os <3 Men dejligt når det lykkes…

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du styr på dit (under)liv?