Sekundæreffekten. Når det kan betale sig at være (mor)syg.

Respektfuld vaccination

Nova blev vaccineret i dag og vi var så heldige at sygeplejersken Tina forstod mit utalte ønske om en respektfuld vaccination. 

Hun brugte tid på at sige Hej til Nova og snakke lidt løst og fast. Jeg sagde nej tak til information om birvirkninger, da jeg har sat mig ind i dem på forhånd inden vi skulle stå i rummet foran handlingen. 

Det er min opfattelse at risiko information har en negativ virkning på forløb generelt, (men dog især gældende ved fødsler) så jeg var lettet over at Tina fangede min holdning og fortsatte af samme spor. 

Hun smilede til Nova. Som storsmilede igen helt strakt og på tåspidserne overfor den venlige fremmede (der om lidt skulle gøre ondt). Jeg fortalte Nova at hun skulle vaccineres af Tina, og spurgte Tina om hun lige ville have Nova over i armene til en kort hilsen. 

Hun tog hende og dikkedikkede hende lidt, roste hende for hendes styrke og imødekommenhed og satte hende så på skødet. Her fortalte hun Nova at hun skulle give hende to stik, et i hvert lår og at det gjorde altså lidt ondt, men  hun skulle nok skynde sig så Nova kunne få et kram af mor bagefter.

Taknemmelig for Tinas respektfuldhed og forståelse af mit barns integritet kunne jeg nu lade mit barn vaccinere i en ro og tryghed, der gjorde det nemmere at gennemføre.

Nova pressede lidt mod det første stik. Det andet skældte hun kortvarigt ud over. Lynhurtigt var der plaster på og hun kunne krammes.

Hun drejede sig selv om mod Tina med det samme og gav hende et smil.

Smukt.

Nu håber jeg bare at Nova kommer lige så godt igennem natten som stikket:)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sekundæreffekten. Når det kan betale sig at være (mor)syg.