Nu må den her ammehjerne gerne snart tage sig en slapper!

Babyhvisker -hit and run.. Hands on training.

Skærmbillede 2015-07-04 kl. 2.34.11 PM

Jeg har ikke ligget på den lade side her til morgen…!

Lejligheden skulle pakkes ned, rengøres og videregives til feriegæster, der ankom kl 8. Og så skulle bilen pakkes med de sidste tasker til en uge i sommerhus. Heldigvis var alle mine drenge, allerede taget afsted med halvdelen af oppakningen, så det var kun tøserne, der skulle klare det sidste. Og min store dejlige datter Filippa (nu med enormt fine velplejede fødder, kva mit sidste indlæg) agerede gerne babysitter, imens jeg for rundt, som en anden Hüttemeier på speed.

Lejligheden blev overdraget og Filippa og jeg (og Nova) smuttede på Coffeefactory og fik morgenmad. Ikke værst at drikke en Cortado med sine piger og kigge ud på byen, der langsomt vågner (og Gothersgades meget langsomme forvandling fra festlivets skraldespand til shoppegade). Det passede med, at Nova begyndte at gabe, da turen gik til Nørrebro, hvor Mette og Daniel havde behov for et akut Babyhvisker besøg.

Da vi kom frem, var Nova blevet uvenner med den varme autostol, så vi gik et smut ned af gaden med hende i bæreselen. Det tog sådan ca. 2,5 sek, så var hun godnat og kunne slides over i sin autostol. Filippa fandt et program på Netflix og satte sig til rette i bilen i skyggen med gennemtræk. Jeg fik 45 min til at “do my business”, det var hvad pigerne kunne godtage…

…og Mette og Daniel var med på whatever, hvis bare den lille lækkermås af en 5 uger gammel baby med langt silkeblødt brunt hår og store åbne øjne, dog ville blive bedre til at lukke sidstnævnte og sove lidt.

Det skulle gå stærkt med afklaring af problemstillingen.

Jeg spurgte til fødslen, god! -men baby havde fået en akut og stærkt behandlingskrævende gulsot som betød, at hun havde ligget i lys det første døgn, hvor Mette ikke kunne få lov at amme. Alligevel var der kommet godt gang i mælken og amningen gik fint. Mette malkede ud om morgenen for at supplere Baby E lidt op indimellem og måske på den måde få fyldt hende nok op til, at hun ville tage sig en ordentlig lur. Baby var som sådan tilfreds nok og kunne også ligge lidt selv, men sove… det ville hun bare ikke.

Mette havde skrevet 2 dages aktiviteter ned. Amning, Putteforsøg, Vågentid, Søvn, Gråd. Vi gennemgik planen og jeg forklarede lige kort periferien af EASY og Svøb og Korte lure.

Mette havde læst lidt med på bloggen, i den sparsomme tid hun havde, hvor hun ikke enten, forsøgte at få sit barn til at sove, eller gik til eksamen. Hun havde nogen gange lidt held med at svøbe baby, men kun med armene fri, ellers blev Baby gal…

Jeg bad Mette vise mig sin svøbning. Korrigerede den til et tyndere og strammere svøb, med Babys arme ind til kroppen. Fortalte at lidt gråd ved svøbningen er ok. Det kan være babys behov at komme af med lidt (over)stimulering inden søvn, så hun må føle sig frem om det løjer af eller om baby evt skal have mere mad, bøvses eller skiftes. Husk baby skal kun svøbes til lure/nat og afklædes svøb inden amning og vær opmærksom på overophedning her i sommervarmen.

Baby havde spist godt og været vågen i 45 min. Hun lå glad og veltilpas og hyggede sig. Uden tegn på træthed. Jeg forklarede at et spædbarn max skal være vågen ca 45 min og det stiger så med ugerne til max 1,5 time. Men lillefisen her var gerne vågen flere timer og sov så gerne 30 min og helst ved brystet…

Jeg svøbte baby, med de bare ben fri, lagde hende på mit skød i en sidestilling med hovedet skråt nedad og vippede hendes hovede mellem mine hænder i den position, der tricker den beroligende refleks som alle spædbørn har. Baby var stadig veltilpas, gabte et par gange, men havde stadig store åbne øjne.

Så avancerede jeg min håndtering af hende, tog hende op i armen og fortsatte bevægelsen nu med SHHH lyd forbi hendes øre samtidig med, at jeg snurrede rundt om mig selv. Nu havde Baby E ikke noget at fiksere sit blik på, så hun lukkede øjnene. Gabte en gang mere og lagde sig til at sove.

Vi talte om De Fem Esser og principperne bag Fra mælk til søvn på en time.

Jeg viste Mette vejen til vuggen, ved hjælp af et klæde under Babys hovede i en flydende bevægelse, så baby ikke vågner ved at skifte underlag. Fortsatte rokningen af Baby og trappede stille ud. Hun sov på 5 min.

Vi talte videre i samme rum og der gik 10 min så begyndte den lille at orme sig. Jeg mistænkte, at hun ikke var bøvset ordentligt af og skyndte mig at snuppe hende op med hendes hovede ind mod min hals. Hun bøvsede og gylpede. Store åbne øjne igen!

Nu var det lidt kritisk, om vi kunne få succes med at putte hende igen, da hun jo lige havde fået søvn nok til at køre videre i det (over)gear hun plejede.

Same procedure as last time.. og det virkede!

Samtidig tikkede der en sms ind fra Søster Filimon.

“Så er tiden gået mor!”

Jeg rundede hurtigt af.

  • Forsøg at stå op til samme tid hver morgen gerne kl 07. Kom godt fra start. Am, bøvs, vågen tid, efter 45 min -put!
  • Sørg for at være over baby her de næste 3-4 dage og hold søvnen kørende, hvis baby vågner så fortsæt håndteringen, så du holder hende sovende minimum 1 time, indtil hun kommer ind i en god vane.
  • Vær på forkant. Hold selv øje med tiden og initier putningen, så du ikke venter på babys synlige træthed. Vis hende vejen frem. Lav genkendelighed.
  • Så sørg for, at første lur er hjemme med den samme håndtering, hver dage de næste 3-4 dage. Skab et fundament så baby lærer at sove.

Og så var jeg ude igen!

Nova sov stadig og Søster var glad og de kolde is ventede på os.

Hilsner fra haven i Roskilde:-)

Update. Jeg ringede lige og tjekkede op på Mette og Baby E, Hun havde sovet 5 kvarter og spist fint og nu skulle hun snart puttes igen. Mette var forventningsfuld over den nye forståelse, vi alligevel havde formået -på bare 45 min Hands On Training.

Skærmbillede 2015-07-04 kl. 2.44.52 PM

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu må den her ammehjerne gerne snart tage sig en slapper!