Vi føder for dårligt i forhold til hvad vi er skabt til..

F – For Fredag, Familiedag! Mit bedste fredags-familie-hygge tips mod dit?

Skærmbillede 2016-03-04 kl. 2.10.42 PM

Vi er jo lidt af en kæmpe familie herhjemme, når vi først alle sammen finder samling i hjemmet på samme tid. (børn på 13, 10, 7, 1 og så er der også gerne lige et par kammerater på siden..)

Til hverdag går det op i de samme daglige rutiner og aftenerne forsvinder hurtigt, når man er kommet igennem afhentning, indkøb, madlavning og oprydning. Der er dog en del variationer, da de store børn nu er så store, at de hjælper til med forskellige dele af alt, hvad der skal gøres.

Det kan være den store henter den mindste (50 meter til vuggestuen, så det er ikke den sureste pligt) og den yngste af de store går ned med skrald eller flasker (ikke at det er en daglig begivenhed;) og den mellemste bliver måske sendt ud efter småindkøb. Det kan også være at der skal passes baby, imens der laves mad eller omvendt, at de kan vælge at hjælpe med maden og så sidder babyen på mors/fars arm (eller ryg) imens. Det kan også være hjemmet skal cleanes for legetøj og baby-efterladenskaber (af enhver art) for at vi kan få Fredags ZEN.

Alt i alt er der flest dage, hvor vi løfter i flok og børnene ved, at vi forventer, at de afsætter ca 1/2 time dagligt til at hjælpe til og være en del af familiens drift, men der er selvfølgelig også plads til at komme hjem og være trætte (dog skal man lige medregne en lekture om at VI ALLE ER SKIDE TRÆTTE haha, så længere er den ikke).

Men nu var det ikke det dette indlæg skulle handle om.. For det er FREDAG!

T  G  I  F

-THANK GOD ITS FRIDAY!

Og når det er fredag så er det Familiedag!

Og så skal vi sgu HYGGE!

Herhjemme holder vi gerne fredags fest og så står menuen på TAPAS.

Ost og pølse, brød og pesto, chips og måske en ordentlig røvfuld nachos.

Så bliver der skruet op for musikken og ungerne får vist deres mooves og lært den mindste at lave ormen og lignende.

Det er nemt, hurtigt, godt og sjovt!

Skærmbillede 2016-03-04 kl. 2.23.53 PM

Hvis der virkelig er overskud på linien, smækker søster nogle småkager i ovnen eller mor her får arrangeret en slikbutik OG SÅ ER DER VIRKELIG FEST!

Skærmbillede 2016-03-04 kl. 2.21.36 PM

-For er der noget sjovere end at blive hundset rundt og støvsuge og gå med skrald og rydde op og passe børn og så rent faktisk få CANDY-CASH ud af det, som kan bruges til at købe lige akkurat, det slik man bedst kan lide af det indkøbte..

Skærmbillede 2016-03-04 kl. 2.21.50 PM

OG så er der X -FAKTOR!

Skærmbillede 2016-03-04 kl. 2.22.07 PM

Og hvis vi er RIGTIG heldige kan vi allesammen klemme os ned i vores 3 personer sofa -uden at blive uvenner og bide hovederne af hinanden!

OG hvis vi er rigtig rigtig heldige er de voksne stadig vågne, når de små skal i seng og så er der jo stadig lidt lillelørdag tilbage af aftenen…

Er der noget bedre end en rødvinslur på sofaen og så vågne op til kærestetid og en god film..? (Ja I troede vel ikke jeg mente noget andet?? haha den var sjov -så meget overskud er der heller ikk;)

……..

Jeg trænger til input til hvad der eller er indbegrebet af familiehygge ? SÅ smid en kommentar, fortæl mig hvad I laver? Hvad der er I jeres køleskab? og på bordet? Spil, samvær, mad, leg, afslapning?

HVAD gør en god fredag for jer?

Skærmbillede 2016-03-04 kl. 2.33.36 PM

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

4 kommentarer

 • Sara

  Jeg har endnu kun en lille prut på fire uger “i min egen lille familie”, men hjemme ved mine forældre (to voksne og fire børn) havde vi den dejligste fredagstradition; vi legede “Til bal hos dronningen”, vi skulle alle sammen sørger for at tage vores pæne tøj på, hvilket tit bestod af prinsessekjoler fra udklædningskassen 😉 Vi (læs: nok mest min mor) anrettede aftensmaden på de fineste fade hun kunne finde, bordet blev dækket med lys, servietter og vinglas til alle, og mår vi skulle sætte os til bords stod min lillesøster med to grydelåg i døråbningen og præsenterede ballets gæster. Min far var kongen, mor dronning osv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi Meyer Vallentin

   kære Sara Det lyder så hyggeligt! I det hele taget er det bare fedt at vise børn at de er værd at man gør noget ud af det for:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  ha ha – den var sjov 🙂 Selvfølgelig er det lækkert at putte ungerne, døse lidt på sofaen også ligge og holde om (og hvad det nu må udvikle sig til).. I like ❤️
  Nå, men ud over det – så er vores fredag også ret hellig herhjemme.
  Vi består af 5 mennekser (nogle gange 6 fordi vi har en au pair). Ungerne er hhv 14, 11,6 – de hjælper til i hverdagen med mange praktiske ting. Vi bor på en stor gård med en travl far, mange ansatte og en del husdyr der består af geder, heste, hunde og 14 katte ( ja ja – det er kun 2 hunde og 1 kat der bor indendørs). Vi skal løfte i flok få at få alt til at lykkes, elsker at børnene får den værdi med videre i livet 🙂

  Hver fredag går den yngste til svømning, faderen tager med. Når de er hjemme kl. ca. 17.30 er det rigtig fredagsstemning. I køkkenet bliver der nydt et glad vin mens maden laves færdig. Vi har 3 retter vi elsker om fredagen; hjemmelavet pizza, hjemmelavede burgere eller tapas.. Alle tre er nemme hurtige og lækre fredagsindslag der bliver spist foran tv’et mens vi ser disney eller anden børne tv. Børnene får en sodavand (dåse naturligvis bor jo tæt på tyskland :-)), de voksne nyder vinen. Efter maden er der 10 stk. slik til hver barn.
  Ofte småblunder vi alle lidt mens der er x-factor- jeg strikker, manden arbejder måske lidt også er det sengetid får ungerne – også de store, ellers er der ikke mere overskud til mor og far…!

  Idag er lidt utradionel da vi har slagtet okse – så nu står den snart på oksehøjreb, masser af grønsager og god vin – men stadig foran tv’et.. Det er jo fredag.
  Nyd jeres. Knus Betina

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi føder for dårligt i forhold til hvad vi er skabt til..