Hvor længe kan jeg være væk fra mit barn?

Jeg er mere nervøs for at være på direkte i TV2 News end for at føde hjemme…

13909302_990068091106053_1188720249155652171_o

BUM. Så har jeg været på TV.. TV2 News.. Direkte! Og tale lidt om hjemmefødsler. Jeg ved faktisk ikke hvad jeg sagde, for jeg kunne kun høre mit hjerte banke.. Men jeg regner med, at det er et emne, jeg kan mit fulde pensum i, så håber da, at nogle gode budskaber kom frem, adrenalinen til trods..

De ringede imorges og spurgte om de måtte kigge forbi til et lille kort indslag direkte i nyhederne..

Øhhh jo da! Altså jeg ved faktisk ikke noget, jeg hellere vil end at tale om hjemmefødsler! Og hormoner! Og alt muligt fødselsrelateret, bare kom an!

MEN direkte?? Og kun 5 minutter??

Haha så kender I mig dårligt..!

Jeg er muligvis den mest detaljeorienterede person du kan trawle op og når det kommer til fødsler.. jesus..  hvor skal jeg starte og hvor skal jeg slutte..

Jamen holdet kommer lige op til dig kl 14 (altså bare 15 minutter før indslaget!!) Og så snakker I lidt om det stigende antal hjemmefødsler..

OKAY! Vildt nok! Skal sådan noget ikke forberedes og testes og gennemprøves.. Hvilke spørgsmål og hvad er formålet..? Jamen det tager I da bare en lille snak om inden. Bare rolig de skal nok guide dig.

De var her 14.05.. Har du lige et fødekar vi kan filme?

Haha

Så måske et billede eller noget? Ja da.. indtil flere bøger..

Der var ikke tid til den store planlægning. De lagde bøgerne frem på et par sider og stillede skarpt. Så gik udsendelsen igang..

Spørgsmålene kom og jeg svarede så godt jeg kunne samtidig med, at jeg forsøgte at styre min vejrtrækning. Pisse svært at få det ned i gear samtidig med, at hovedet kører i topgear…

At kameramanden så lige valgte at improvisere og bladrede midt i den direkte udsendelse til næste side.. -Og jeg ved mig selv vidste, at der var billeder i den bog, der viste mere end hvad TV2 News og jeg måske havde lyst til at dele.. gjorde ikke min hjertebanken mindre… !

Det blev  til et billede af min krumbøjede krop med et kig til både nipple og en blodig moderkage.. heldigvis med en lækker lille ny bebs i fokus, men havde han bladret en gang mere havde I fået smækket både blød vom, bryster og to gange tissekoner i hovedet!!!

Og det er det jeg mener!

Altså alt kan jo gå galt direkte på live TV! ALT..!!! Og i løbet af 5 F….. minutter!

Næ så er det straks noget helt andet med en hyggelig dejlig hjemmefødsel..

Processen, forløbet, nærheden, trygheden og sikkerheden. Jordemoderen er der og holder øje med at din fødsel forløber som den skal.

Fødsler bliver ikke bare akut katastrofe…

-Som hvis han havde smækket min tisselone på direkte TV !!

Babyer bliver ikke bare akut dårlige.. hvis udgangspunktet er rask og normalt, så vil der være små tegn som jordemoderen er ekspert i at opsnappe, så man stille og roligt kan nå at ændre kurs.

Normale spontane fødsler til termin med et barn i hovedstilling er ligeså sikkert at føde hjemme som på hospitalet. Det er bevist..

Hvad der også er bevist er at..

Fødsler forløber hurtigere og mindre kompliceret i hjemmet. Der er færre indgreb. Pressefasen glider nemmere og moderkagen fødes lettere. Dermed er der mindre blødningsrisiko, færre bristninger og bedre tilstand hos mor og barn lige efter fødslen, men også bedre ammeforløb og tilknytning.

WHATS NOT TO LIKE…?

Mit budskab er..

Fød der hvor du er tryg!

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

8 kommentarer

 • Jeg skulle lige til at skrive, at jeg til enhver tid hellere vil på live-TV end at føde hjemme (igen) – og så så Nicoles kommentar. Og jeps, det var mig, der var ved at gå til at blødning. Fordi mit første blodtab skete ti (!) dage efter selve fødslen, fik jeg lov at føde hjemme… og det blev i øvrigt clearet med en fødselslæge, der mente, at det ville være helt ok. Nu ville jeg virkeligt ønske, at jeg havde født på hospitalet i stedet – også selvom selve fødslen var meget fin og rolig og hjemlig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Carportognoia. Det er da også helt forståeligt i din situation. Det har været en voldsom oplevelse.. Jeg havde selv blødning som min største overvejelse ved min fødsel grundet vævsrester efter udskrabning x 2 plus en mindre styrtblødning. Her var mine overvejelser at jeg boede 5 min fra hospitalet og dermed følte mig tryg ift hvor længe en blødning kan begrænses med håndgreb. Men det er rigtigt der skal ikke være mange udefrakommende uheld som en chokeret redder eller en opstrueret transport før det kan blive farligt.
   Du skal have lov at have din mening og det må være lidt hårdt med al den fokus på hjemmefødsel, når man nok bare har lyst til at skrige sin oplevelse ud til skræk og advarsel, men det er en meget sjælden situation du har været udsat for. Kram til dig ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicole

  Hos carport og noia kan du læse om en hjemmefødsel, der ikke lige gik efter planen. Er helt med på at forløbet er ekstremt sjældent. Men bor man langtfra et hospital og kompetent hjælp, synes jeg man skal overveje en hjemmefødsel mange gange.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Kære Nicole, det er en yderst traumatisk og tragisk oplevelse de har haft med kraftig blødning efter fødslen som nær havde kostet moderen livet. Kvinden her havde også blødt kraftigt efter første fødsel så visitationen til hjemmefødsel har ikke været indenfor retningslinierne. Hvis en hjemmefødsel skal være sikker er det vigtigt at følge retningslinierne og især ved forhøjet blødningsrisiko. Jeg sender gode tanker og healing deres vej og håber at de en dag kan isolere deres fødsel fra efterforløbet..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Du er altså for sej! Så dejligt med gode argumenter ift hjemmefødsel for selvfølgelig skal jeg føde hjemme næste gang 🙂 min mand skal bare lige overtales! Tak for endnu et godt indlæg! Du virker til at være en kanon jordemoder og også mor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Hej Emilie, tak for de søde ord! Håber din mand tror på evidens og forskning for så er det nemt at se fordelene ved en hjemmefødsel… Måske skulle jeg få min mand til at skrive et indlæg om hvordan han blev klar på hjemmefødsel…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hehe, fedt ! Tisselone på live tv (næsten)… Impro er da bare vejen frem 😉 Men du var super sej, og jeg ved at du kan dit “shit” <3 <3 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Meyermor

   Haha Katrine.. det var både postfødedunk og Lone… -ikke et godt makkerpar;-) ja jeg har heldigvis styr på mit shit så går det lige at have hjertet i halsen;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor længe kan jeg være væk fra mit barn?