F - For Fredag, Familiedag! Mit bedste fredags-familie-hygge tips mod dit?

Meyermors 10 gode råd der får dig til at føde bedre.

Skærmbillede 2015-08-27 kl. 3.15.52 PM

Som opfølgning på mit seneste indlæg om at Vi føder for dårligt i forhold til hvad vi er skabt til -kommer her 10 gode råd til at føde bedre.

 1. Drik rigeligt! -Er kvindens krop ikke hydreret signalerer hun indirekte, at hun ikke er klar til at tage amme sit barn og derved har barnet bedre ved at blive derinde til mor har fundet sit “vandhul”. Vi ser ofte, at kvinder, der har glemt at drikke nok væske op til fødslen, udvider sig langsomt, får måske feber og/eller ineffektive veer og lange latens faser.
 2. Varme fødder og hænder. En nyfødt baby er meget påvirkelig overfor nedkøling i dets første levedøgn. Fryser mor, føder hun ikke af samme årsag som ovenfor, barnet skal fødes til de bedste omstændigheder.
 3. Tillid. Sørg for at skabe et trygt miljø omkring mor i tiden op til termin. Stress og bekymringer gror på Adrenalin og Cortisol som er to hæmmende hormoner overfor ve-hormonet Oxytocin.
 4. Kærlighed. Oxytocin gror på berøring, nus, kys, kram og orgasme. Stil ind på hinanden og på baby, med kærlighed og berøring og gerne en tur under dynen. Tune ind på, at der er et lille nyt menneske på vej. Evt ved at male på maven og byde den lille velkommen og vise, at der er parat til den kommer.
 5. Squad. Sørg for optimal indstilling af barnet i bækkenet ved at tilbringe min. 15 min dagligt på hug. Tilbagelænet sofa hygge har det med at få baby i samme position -tilbagelænet, og det kan have indflydelse på om den trænger optimalt ned i bækkenet. Læg dig også gerne på alle fire ind over en sækkestol eller på siden når du ser tv.
 6. Gå på toilet! Forstoppelse og en fyldt blære arbejder ikke super godt sammen med et barn, der forsøger at trænge ned i bækkenet, hvor pladsen kun tillader ‘en af gangen’.
 7. Vær aktiv. Motion er mange ting! Alt fra rengøring, til leg med storesøskende, dans og trappegang og gåture. Det hele tæller! Men tænk over dine bevægelser imens.. tør du give slip og afspænde imens? Eller går du rundt med en stiv fødekrop? Husk at nulstille imellem veer, så du ikke går op af smerte-stigen.
 8. Fokuser! Det ER IKKE ALT der skal mærkes… Graviditeten har meget handlet om at holde på baby og være opmærksom på alle tegn på at noget skulle være galt.. Nu er det tid til at dreje fokus og tro på det der sker! Opbyg et filter og lad ikke de første opstartsveer fylde for meget. IGNORER alt hvad der ikke kræver dyb koncentration.
 9. Bag! Latensfaseveer skal bages væk! Motionen, rytmen, aktiviteten og opmærksomheden er alt sammen med til at fjerne fokus fra vearbejdet. Det får plads til at gå sin stille gang og måske går det endda i sig selv! OPTIMALT! Hvis den dejlige duft af nybagte boller kan få mor så rolig, at veerne går i sig selv igen – så var det IKKE veer vi skulle trække ind i en laaaang fødsel, men netop veer der skulle modne og stoppe, for at mor får sin pause og kan starte på en frisk og forhåbentlig i aktiv fase en af de følgende morgenstunde:-)
 10. SOV! For hulan da! Søvn er altså vigtigere end at jagte veer! Udmattelse er fødslens fjende nr et. Det er nemmere at holde sin krop afspændt og fokusere på sin vejrtrækning, når man er udhvilet og klar på udfordringen.

OG FØD SÅ GODT 🙂

Vil du læse mere om grundlaget for de gode fødsler så læs dette indlæg om Den negative fødselshistorie-kultur er dybt skadelig

eller følg med i de gode beretninger under kategorien Gode fødselshistorier

Du er også velkommen til at (gen)læse om Vores dejlige hjemmefødsel

Har du en veninde der fortjener at føde godt, så tag og del dette indlæg med hende <3

 

Vil du læse mere om mine teknikker og mit jordemoderi så tjek  www.meyermetoden.dk  og følg med på både Meyermors Facebook og Meyermetodens facebook og på Instagram Meyermor.dk @meyermetoden

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

6 kommentarer

 • Årh, TAK for denne fine liste – det var lige nøjagtig det jeg havde brug for at læse lige netop i dag! Jeg faldt over dette indlæg klokken kvart i 8 i morges og har siddet klistret til din blog lige siden – jeg er vild med din mission om at udbrede budskabet om den gode fødsel og hvor har du bare skrevet mange gode og inspirerende indlæg. Fantastisk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Første indlæg findes hos Heidi og består af 10 gode råd til dig, som skal føde. En liste jeg gerne havde læst for 10 uger siden;) Heidi er jordemoder og har selv produceret en del børn, så hun ved, hvad hun snakker om! […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai-Britt

  Det giver alt sammen bare så meget mening! Tak for fantastisk gode råd. Lyt til din krop – den fortæller dig hvad du har brug for!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Super gode råd 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

F - For Fredag, Familiedag! Mit bedste fredags-familie-hygge tips mod dit?