Jeg skriver og skriver... men I hører intet fra mig...

8 ting der forringer din smertetærskel

a16-886a6663-1920x1280-sh

Din smerteoplevelse er under indflydelse af mange ting, når du skal føde. Smerte er nemlig påvirkeligt  af både psykiske og fysiske faktorer. Her er en liste over 8 ting, som du skal være opmærksom på, når du skal føde.

Del endelig og læs mere her <3

Meyermors 10 gode råd der får dig til at føde bedre.

5 ting der ødelægger din fødsel!

Faktorer der påvirker din smertetærskel negativt

Træthed:  Husk at sov hvis du kan, når du får veer eller vandafgang.. For når krop og sind er træt ryger overblikket og kontrollen over smertemestring og smerteoplevelsen øges. Søvn er medvirkende til at øge selvkontrol og balance.

Anæmi: En lav blodprocent har indflydelse på din generelle tilstand og trækker dig faktisk ned på flere af de parametre som har indflydelse på din smerteoplevelse. Træthed, udmattelse og stakåndethed kan være tegn på anæmi (blodmangel) og have indflydelse på modstandsdygtigheden overfor smertepåvirkning. Husk at tage jern og gerne 6 dadler om dagen de sidste 6 uger til termin.

Negative forventninger: Smerte kan skabes af forventningen om at noget er smertefuldt. Hele sanseapperatet vil være tunet ind på at opleve noget som smertefuldt, så selv det at barnet bevæger sig i maven, som før har været smertefrit, kan nu give stort ubehag. Hvis alle tror på og forventer at smerte er forbundet med en fødsel vil oplevelsen forstærkes.

Bekymringer og nervøsitet: Forstærker smerteoplevelsen idet det trækker mestringen ud af den fredfyldte tanketomme afspænding og op i tanker der sætter gang i spændinger i kroppen.

Frygt: Frygt ledes af adrenalin som er et hormon der udover at hæmme oxytocin også leder blodtilførslen til de indre og livsvigtige fight and flight organer. De store muskelgrupper prioriteres og livmoderens blodtilførsel forringes. Det kan rent faktisk ses som en iskæmisk (iltfattig) hvid livmoder, og denne vil sende store smerte- advarselsignaler. Derudover skaber frygt spænding som vi ved er direkte smerteudviklende.

Spænding: Nociceptorer i livmoderen er tunet ind på at mærke spænding. Smertesignalet dannes af spænding i livmoderen. Derudover vil spænding have indflydelse på blod og affaldstofs gennemstrømning som igen forstærker smertesignalet i musklen.

Depression og skuffelser Ensomhed og uvidenhed kan forstærke disse parametre. Hvis der ikke er en forståelse for hvad den fødende oplever og hvis hun oplever at stå alene om både ansvaret for fødslen og mestringen kan det påvirke smerteoplevelsen kraftigt. Derudover er gentagne skuffelser i feks fremgangen i fødslen smerteforstærkende.

Omgivelsers Indflydelse: Smertetærsklen er påvirkelig af omgivelsernes antagelse af at smerte er en del af fødselsarbejdet, ved feks ansigtsudtryk, ord, forebyggende tiltag, og fokus på veer.Også fars og familiemedlemmers bekymring kan smitte af.

 

 

Jeg efterlader jer selvfølgelig ikke her…

Næste indlæg vil handle om alle de gode ting som påvirker din smertetærskel positivt <3

Kys fra Meyermor <3

 

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

1 kommentar

  • Christina

    Jeg suger alle dine fødselsindlæg til mig og nyder at læse til din positive tilgang til fødsler! Jeg skal (forhåbentlig) føde anden gang her om ikke så længe (december :-D), første gang endte i kejsersnit grundet at fødslen gik i stå.. Ikke veerne, men min krop ville ikke udvide sig mere efter 8 cm, og fødselslægerne siger at det giver lidt dårligere odds for at føde naturligt anden gang, men jeg er fortrøstningsfuld. Til første fødsel sagde en jordemoder til mig “du smiler, du er for glad, så du er ikke i nærheden af at føde”, hvilket i mine ører var noget underligt noget, da jeg bare ER glad. Jeg forstod selvfølgelig godt hensigten, men synes ikke det var så hensigtsmæssigt sagt. Din tilgang blandt andet med ikke at se lidende ud giver rigtig god mening! Så med denne lange kommentar vil jeg bare sige tak for at du giver mig troen på at jeg kan få en god og glad fødsel om ikke så længe!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg skriver og skriver... men I hører intet fra mig...