Billeder fra et tegneserie liv i Discovery Bay.

Hvis sko kunne tale! Den sure og slidte sandhed bag din tryghed på fødegangen…

[wpsocialite]

image

Landet over kører i dag en kampagne om jordemødres hverdag. Og den er vigtig for mig, dig og danskerne generelt.

Vi er rigtig mange jordemødre, der har slået os sammen for at fortælle sandheden. En politisk ilde set sandhed om vores velfærdssamfunds krakelerende fundament.

Vi balancerer på kanten..

-og det er begyndelsen, der er ved at blive enden!

Vores muligheder for at give danskerne en tryg og sund begyndelse på familielivet er efterhånden så ringe, at skaderne kun undgås ved tilfældighed og held.

Jordemødrene og deres respektive kolleger har længe kompenseret for manglende ressourcer i  det regi, der har med vores reproduktion at gøre. Graviditet, fødsel og barsel er et sårbart felt, der ved den rette omsorg kan trives naturligt og med lav samfundsmæssig byrde til følge, men forsvinder trygheden koster det os alle dyrt.

Små fejl kan have fatale følger.

De akutte følger giver sig selv, men senfølgerne ved traumatiske og fatale fejl ved livets begyndelse bølger op igennem vores børns udvikling, skolegang, familieliv og arbejdsliv.

Det er billigst at starte med begyndelsen.

Landet over slår jordemødrene i dag et slag for sandheden, for trygheden, for ordentligheden.

For muligheden for at være jordemødre for livet!

Jeg har sagt det før i er din Jordemoder fit for fight? Og jeg siger det igen -kæmp for vores velfærdssamfunds begyndelse, og for dets bliven!

-før din Jordemoder stiller træskoene..!

 

Kære netværk -Meyermors læsere.

Se den her film og del så langt dit netværk rækker. Alt tæller disse dage for at råbe vores politikere op. Vi skal som minimum have de tilbagerullede midler. Men også mere fokus for fremtidens forhold og for de nødvendige omstændigheder for Den Gode Fødsel og dermed Den Gode Begyndelse!

tak fra din Jordemoder

Heidi

FØLG MIG PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM & BLOGLOVIN'

4 kommentarer

 • […] alene på hospitalsgangen?“, “Alle burde have ret til en god fødsel“, “Hvis sko kunne tale! Den sure og slidte sandhed bag din tryghed på fødegangen“, “Skal jeg være utryg ved at føde“, “Jordemødre for livet -en vigtig […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • linda k

  Hvor er det dog skræmmende at stå foran fødsel inden for. 1 månede
  Og hvor jeg dog har ondt af jer kender selv som sygeplejerske til at gå på kompromi med min faglighed det er så opslidende…
  Håber inderligt og af hele mit hjerte at i for lyttende øre…
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi Meyer Vallentin

   Vigtigt at vi samler op på jer der snart skal føde… Jeg skal forsøge at finde tid til et indlæg snarest med opsamling på at trække den gode fødsel og trygheden hjem i en turbulent tid! Held og lykke Linda <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] dag er jeg blevet kontaktet af intet mindre end 5 jordemødre og en skøn blog-kollega Meyermor, som alle har bedt mig sætte fokus på en særlig sag. Det havde de slet ikke behøvet, for jeg […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billeder fra et tegneserie liv i Discovery Bay.